Nedre Lund

Ryttergangen 10

Prisantydning
4 190 000 kr
Omkostninger
120 620 kr
Totalpris
4 310 620 kr
Formuesverdi
545 436 kr
Formuesverdi sekundær
1 963 570 kr
Kommunale avgifter
11 363 kr / år
Byggeår
1935
P-rom
74 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
348 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

En flott del av en 2-mannsbolig med tilhørende innredet loft, solrik balkong og garasje. Totalt 97 KVM.!

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Ryttergangen 10!
En flott del av en 2-mannsbolig med tilhørende innredet loft, solrik balkong og garasje. Meget attraktivt område!

Boligen har følgende planløsning:
2. etg.: Romslig gang/entrè med skyvedørsgarderobe. Stor stue med god plass til sofagruppe. Fra stue er det utgang til en solrik balkong som også har god plass til utemøbler. Kjøkken fra Ikea med hvite glatte høyglans fronter. Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass. Integrerte hvitevarer som ovn, mikro, kjøleskap, platetopp og oppvaskmaskin. Plass til spisebord på kjøkken. Flislagt badegulv med varmekabler i gulv. Våtromsplater på vegger. Badet har dusjkabinett, vegghengt toalett, servant med underskuffer samt opplegg til vaskemaskin. Videre har leiligheten 2 gode soverom med plass til seng og klesskap. Medfølger også et innredet loft på 23 kvm.Innredet med 3 disponible rom tidligere brukt som heimekontor og loftstue.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm
P-rom inkl: Gang, bad, soverom, stue, kjøkken, soverom 2.

Romarealer: Gang: 5,3 m2, bad: 4,5 m2, soverom: 9,8 m2, kjøkken: 16,1 m2, stue: 20,3 m2, soverom: 15 m2.
Tilleggsarealer: 3 innredet loftsrom måler til sammen: 23 m2.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Inntegnet spiserom er det nå kjøkken. Inntegnet kjøkken er det nå soverom. Ingen tegninger for loft.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1935 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Eldre vedovn er montert i stua. Elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger opplyser at han og eier av leiligheten i 1.etg. har en muntlig avtale om at 1.etg. bruker front med plen, og at 2.etg. har garasjen. Det fremkommer av seksjoneringsbegjæringen at seksjon 2 disponerer garasjen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 20.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Leiligheten ble oppusset i 2015 og er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag er i bra stand. Vinduer og dører er fra 2015 og er i bra stand, branndør er montert til inngangsdør. Liggende kledning med skrå er i bra stand. Terrasse trenger vanlig vedlikehold. Det ble observert fuktmerker på takpanel under terrassen, merkene bør holdes under kontroll og vedlikehold bør evnt. beregnes. Innvendig er det etablert svakt lokalfall til gulvsluket på bad.
Hulltaking ble utført i vegg inn mot bad, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. IKEA kjøkkeninnredning er i bra stand, keramisk platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, avvik ble registrert. Eier opplyser om at røropplegget og el. anlegget ble skiftet ut i 2015 da leiligheten ble oppusset. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. Eldre vedovn er montert i stua. Innredet loft som tilhører leiligheten måler 23 m2, arealet kan medtas som tilleggsareal. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er påvist andre avvik: Fuktmerker i takpanel under balkongen, utbedringer bør beregnes.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Samsvarserklæring fra 2015. Oneco AS.
- Eiger i 1.etg har bruksendra kjeller. Eiger i 1 etg. har søkt kommune om dette.
- Fordeling av bruken av tomt rundt huset med eiger i 1.etg. Der 2.etg har området rundt garasje og 1.etg disponerer resten.
- Innreda loft som disponibelt areal. Renovert i 2015 ved blant anna Oneco AS, Snekker Gunvaldsen og Miljeris Byggteneste. Alle overflater, yttervegger, bad, kjøkken fra IKEA, nytt eletrisk. Denne leiligheten har blitt leigd og eiger har ikkje budd i den.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Særdeles sentral beliggenhet i den attraktive aksen mellom UiA og Kvadraturen. 2 minutters gangavstand fra Universitetsområde med både Spicheren treningssenter og dagligvareforretning. Joker Oddernes finner man forøvrig 100 meter fra leiligheten. Kort og trygg skolevei både til Lovisenlund barneskole, Oddemarka ungdomsskole og KKG. Videre er det fantastiske turområder i umiddelbar nærhet, både i skog og ved sjøen. I Jegersberg finner man byens flotteste turterreng med et fantastisk skogsløypenett og lysløype, mens man i Bertes- og Blomsbukta kan tilbringe late sommerdager på stranden eller på et soloppvarmet svaberg. Ønsker man å benytte seg av Kvadraturens fasiliteter, er dette en 10 minutters spasertur unna.

Tomt

Areal: 348 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 4789

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Kristiansand kommune . Årlig festeavgift er pr. 09.05.2022 kr.4789,-. Fakturaen med hele festeavgiften faktureres til seksjon 1, med kr. 9578 totalt. Neste regulering av festeavgifter er 01.01.2027. Kristiansand kommune opplyser at de ikke vil benytte seg av forkjøpsretten. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Medfølger garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på våningshus datert 11.07.1935, på garasje datert 13.05.1969 samt på bruksendring kjeller datert 26.06.2019. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse på fasadeendring (bygging av nye, større verandaer 1. og 2. etasje) datert 04.07.2016. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det minste soverommet i 2.etg. er godkjent opprinnelig godkjent som kjøkken. Kjøkkenet er opprinnelig godkjent som spisestue. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse.

Loftet er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Det foreligger ikke godkjente byggetegninger av loftsetasjen. Loftet er således ikke godkjent som rom for varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg (Lund B17), og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 22.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 902632. Tinglyst: 13.02.1935. Erklæring/avtale. Bestemmelse om felles vegg.
Dagboknr.: 900034. Tinglyst: 13.03.1935. Festekontrakt - vilkår.
Dagboknr.: 902631. Tinglyst: 13.03.1935. Erklæring/avtale. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 120 620,- (Omkostninger totalt) 4 310 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 363 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3072. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4814,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 545 436,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 963 570,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ryttergangen 10, Gnr. 152 Bnr. 1247 Snr. 2 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 100/200

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0216

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0216. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 190 000,-) (Kr.54 470) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.86 305)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060406