Drangedal

Rytterbrinken 12

Prisantydning
4 100 000 kr
Omkostninger
119 500 kr
Totalpris
4 219 500 kr
Formuesverdi
992 500 kr
Byggeår
2019
Internt bruksareal (BRA‑i)
63 ㎡
Bruksareal
73 ㎡
Tomteareal
759 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Meget tiltalende hytte fra 2019 med solrike uteplasser og flott utsikt. 2 soverom, 2 hemsrom og nydelig allrom. Garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.
Hems/2. etg.: tv-stue og to innredede rom (benyttes i dag til ekstra soveplasser).
Annet: Utvendig bod

Oppvarming

Hytta varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring. Elanlegget har automatsikringer, og hytta har en 200 liters varmtvannsbereder plassert på badet. Vann og avløp er tilknyttet offentlig nett, og det er selvfølgelig innlagt strøm.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er oppført en enkelgarasje fra 2022 på tomten, og det er i tillegg plass til flere biler på gårdsplassen.
Det er installert elbillader i garasjen med opp til 11 kw.

Beliggenhet

Hytta ligger i et populært hyttefelt omkranset av fantastisk natur på Gautefall, vest i Drangedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, med herlige turmuligheter så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger rett ved et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn/skiskytteranlegg. Her ligger også Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke. Ski in/Ski out med flotte langrennsløyper kun 30 meter fra hytta.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et mylder av bekker og elver.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.12.2019. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig.
Det foreligger ferdigattest datert 04.01.2022. Ferdigattesten gjelder garasje.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Grønlihallen, datert 21.06.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:
"3.1 Generelt for byggeområdene H1, H2 og H4.
A. Byggene skal ha utforming, materialbruk, dimensjoner og fargebruk som harmonerer med landskapet og omgivelsene.
B. Takvinkel settes til min.18 grader og maks. 40 grader. Takvinkel måles på hovedbygg og gjelder ikke på oppstugs, arker o.l.
C. Gesimshøyden måles på hovedbygg og gjelder ikke på oppstugs, arker o.l. Det skal være saltak på hovedbygg, krav om saltak gjelder ikke på oppstugs, arker o.l. Mønehøyde maks. 7,5 meter. Tilleggsbygg skal ikke overstige en gesimshøyde på 2,5 meter og en mønehøyde på 4 meter.
D. Det skal ikke være større høyde enn 0,8 meter fra framtidig terreng og opp til bordkledningen. Byggene skal stå på ringmur – ikke påler."

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4016/44/257:
17.03.2011 - Dokumentnr: 214675 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4016 Gnr:44 Bnr:133

01.01.2020 - Dokumentnr: 638126 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:257

01.01.2024 - Dokumentnr: 542656 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:257

Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 102 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 119 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har et trivelig, overbygd inngangsparti med dør både til entreen og til en utvendig bod. Entreen har store skiferfliser på gulvet, lun gulvvarme og downlights i taket. Veggene har panel beiset i en lun, naturlig farge, og det er også panel i taket. Entreen har god plass til kommode og/eller hylleløsninger, og det er trapp opp til hemsen.

Stue og kjøkken
Hytta har stue og kjøkken i åpen løsning, med kjøkkendelen praktisk tilbaketrukket i den ene enden. Det første du legger merke til når du kommer inn i rommet er den flotte utsikten, godt ivaretatt av store, heldekkende vinduer. Rommet har full takhøyde i stuedelen, noe som gir ekstra lys og luft, og det er også montert en stemningsfull peisovn. Fra kjøkken/spisestuedelen er det dør ut mot terrassen, så her er det enkelt å ta med måltidene ut på fine dager.

Kjøkkenet har stilren innredning fra Strai kjøkken med vitrineskap, grå, profilerte fronter og en laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Hvitevarene består av integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Over kokesonen er det ventilator, og det er montert glassplate på veggen både bak kokesonen og bak vaskesonen. I tillegg har rommet plass til kjøle/fryseskap.

Hems/2 etg.
I tillegg har hytta en koselig plass på hemsen som passer perfekt som lesekrok eller liten tv-krok, noe som gir familien litt mer spillerom på gråværsdager. Herfra er det åpent ned til stua, så du får følelsen av å være sammen med resten av familien selv om du trekker deg litt tilbake. I tillegg har hemsen to innredede rom, der det ene benyttes som tv-stue av nåværende eier.

Bad/wc/vaskerom
Badet ligger i hovedetasjen og har fliser på gulvet, flisplater på veggene, gulvvarme, elektrisk avtrekksvifte og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsberederen er også plassert her. Innredningen består av en heldekkende servant med hvite underskuffer, og over servanten er det speil. I tillegg har badet et veggmontert toalett, samt et dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassvegger.

Soverom og garderobe
Det er to soverom i hyttas første etasje, i tillegg til to innredede rom på hemsen. Sistnevnte blir i dag benyttet til tv-stue og ekstra soveplasser. Alle rommene har enstavs laminatgulv, beisede panelvegger og lyst paneltak. Rommene har også vindu med fredfull utsikt utover området. Det er skap på soverommene, og det er ellers lagringsplass i bod og i garasje.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 09.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Grete Mortensen Attwood og Wayne Michael Attwood for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Rytterbrinken 12 i Drangedal Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Ut over de registrerte avvik så fremstår hytten med et hovedinntrykk som er meget bra. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Fritidsbolig - Byggeår: 2019
UTVENDIG
Generelt så er det brukt tradisjonelle materialvalg utvendig som er godt tilpasset bruken og de lokale værpåkjenninger.
INNVENDIG
Det er valgt materialløsninger som er godt tilpasset bruken.
VÅTROM
Det er etablert 1 stk våtrom. Det er baderom/vaskerom i 1 etasje. Når det gjelder badets elementer viser en til rapportens underpunkter.
KJØKKEN
Det er montert kjøkken i 1 etasje som er praktisk innredet til sitt bruk.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Tekniske løsninger er generelt fra byggedato og er godt tilpasset bruken.
TOMTEFORHOLD
Tomten er godt utformet og egner seg til bruken.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
- Innvendig > Innvendige trapper
- Våtrom > 1Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer på kjøkken.

Diverse

Kort fortalt
- Moderne og pen hytte fra 2019.
- Solrik tomt med nydelig utsikt.
- Attraktiv beliggenhet på Gautefall.
- Rett ved Gautefall skisenter.
- Egen enkelgarasje oppført i 2022.
- Flotte uteområder rundt hele hytta.
- Terrasse på til sammen 78 kvm.
- Innbydende entré med gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Full takhøyde, flotte utsiktsvinduer.
- Stemningsfull peisovn i stuedelen.
- Stilrent kjøkken med hvitevarer.
- Spisestue med utgang til terrasse.
- Hems med åpning ned mot stuen.
- To innredede rom på hemsen.
- Brukes nå som tv-stue og soverom.
- To koselige soverom i første etasje.
- Bad med opplegg for vaskemaskin.
- 200 liters varmtvannsbereder.
- Lagringsplass i bod og i garasje.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4016/44/257:
17.03.2011 - Dokumentnr: 214675 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4016 Gnr:44 Bnr:133

01.01.2020 - Dokumentnr: 638126 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:257

01.01.2024 - Dokumentnr: 542656 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:257

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann
- Avløp

Byggemåte

Eiken hytte - Solide byggematerialer. Vegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning av liggende bordkledning. Taktekkingen er av torv. Taket er besiktiget fra bakkenivå. byggegrunn er skutt og utgravde masser, som er tilpasset byggets utforming. Støpt plate på mark.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 4: Skiftet nederste kledningsbord under stuevinduer og bord rundt to dører, pga ekstra musetetting.
Punkt 19: Mus i tak, reklamasjon, tiltak utført av hyttebygger og leverandør, ikke mus etter siste tiltak.
Punkt 28: Noen nabotomter er planert, men ennå ikke bebygd.
Punkt 31: Bygd platting selv, har også isolert, panelet og lagt gulv i boden.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: BB937C1C-BC4C-42F6-8F9B-014788B4409D