Bliksåsen/Froland

Røyrmyr 85

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
69 620 kr
Totalpris
2 359 620 kr
Formuesverdi
617 476 kr
Formuesverdi sekundær
2 222 914 kr
Felleskostnader
600 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
14 333 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
80 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Tomteareal
1 893 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk selveierleilighet med god planløsning. 3 soverom

Om eiendommen

Innhold

2 etasje. Gang, bad, 3 soverom, bod/teknisk rom samt åpen stue/kjøkkenløsning.
I tilleggg kommer praktisk, utvendig bod.

Standard

2 etasje: Gang med fliser på gulv, malte flater på vegg. VK. Skyvedørsgarderobe. Bad med belegg på gulv, flisplater på vegg. VK. Wc, vask og dusj. Opplegg for vaskemaskin. 3 soverom med laminat på gulv, malte flater på vegg. Skap. Luke til loft fra det ene soverommet. Bod/teknisk rom med belegg på gulv, malte flater på vegg. Ventilasjon. Hylle, sikringsskap. (Tråkurvstativ samt kjøleskap medfølger ikke) Åpen stue/kjøkkenløsning med laminat på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til romslig veranda med kveldssol. Markise og levegg på veranda. Stray kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. (Kjøl/fryseskap, platetopp, komfyr og oppvaskmaskin medfølger)  Balansert ventilasjon. Det er montert solskjerming fra Markisemannen i stue og på kjøkken.
I tillegg kommer praktisk, utvendig bod.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 84 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
P-rom inkl.: 3 soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken.
S-rom inkl.: Bod.

Utvendig enkel sportsbod areal: BRA sekundær rom: 5 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Froland kommune.

Oppvarming

Elektrisk. (Mulighet for montering av vedovn i stue)
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Alle seksjonseiere har vaktmesteruke fordelt gjennom året. Dette er oppgaver som fordeles og løsres mellom de to seksjonseierne som har felles uke. Se vedlagte husordensregler for mer informasjon.

Pliktig medlemskap i velforeningen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av His Bygg AS den 09.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 2016 med utvendig sporstbod.
Leilighet fremstår som normalt vedlikeholdt utfra alder.
Takluke der perforert diffusjonstetting (plast) ble registrert, tiltak med tetting anbefales slik at ikke skader i undertak oppstår.
Bad/vaskerom uten hjelpesluk utenfor dusnisje med oppkant, anbefales tiltak slik at eventuell lekkasjevann blir håndtert ved eventuell lekkasje.
Ved nivellering ble det registrert fallforhold lokalt mot sluk men ikke 1:50, bruksvann ledes til sluk.
Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

Utvendig > Andre utvendige forhold:
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Radon:
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Plateskjøt i hjørne går ikke inn i sporet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er ikke anlagt hjelpesluk utenfor dusjnisje med oppkant og sluk. Det er ikke avrenning til sluk med hensyn til lekkasjevann fra øvrige vann installasjoner. Ved nivellering ble det registrert fallforhold mot sluk men ikke 1:50 80 cm fra sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig
kontroll".

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, sprekk ved hjørnet pga bevegelse i treverk. Baderomsplaten har sklidd noe ut fra hjørnelist, da den er for kort. Har valgt og ikke tette med silikon, da det mest sannsynlig ikke blir pent. I følge takstmann er det ikke fare for fuktskader.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, I ytterbod har det i november 2022, vært gjennomtrening av vann i vegg som er værutsatt. Boden er uisolert og har lufting. Dette tørket raskt opp. Byggfirma som bygde er kontaktet og ønsker å sette inn en luftventil til, samt beslag ved døra. Takstmann foreslo beslag ved planka som "tetter skjøten" på langveggen.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Montering av lamper i tak, samt lysdimmere. Utvendig stikkontakt ved inngangsparti. Arbeid utført av Andreassen & Aastveit A.S.

Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser?
- Ja, Det er påtenkt videre utbygging boligfeltet. I følge tegningene fra kommunen vil det være et lite friområde i forkant av eiendommen, der stue og kjøkken vender ut. Så vil det komme en vei, som en i dag ser konturen av og boliger på den andre siden av denne veien.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Ja, Det er ingen bestemte vedtak på nåværende tidspunt, men kan være behov for noe maling på stolper, verandabord, grusing av uteplass etc. Da kan man kanskje forvente at man må betale inn noe for ekstra kostnader, da felleskostnadene er lave, men dette er usikkert og avgjøres av styret.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg RV42. Følg veien videre forbi Froland sentrum, Osedalen. Ta så av til høyre i neste rundkjøring, opp til Bliksåsen. Følg bakken helt til topps og følg veien rett frem og forbi barnehagen på høyre hånd. Ta så til venstre. Boligen ligger som første bygg på høyre side.
Velkommen til Røyrmyr 85!

Beliggenhet

Bliksåsen -  Nyere boligområde. Meget barnevennlig med gangavstand til Froland sentrum med blant annet dagligvarebutikker, bank, bakeri, kafeer, blomsterbutikk, vinmonopol og interiør-/klesbutikk samt badeland og idrettsanlegg. Egen barnehage i feltet  og stor aktivitetspark

Tomt

Pwnt opparbeidet fellesareal. Gruset gårdstun. 
Tilhørende bod i rekke i gårdstun.
Hyggelig veranda med dør ut fra stue/kjøkken med sen kveldssol. Morgensol på veranda ved inngangspartiet.
Areal: 1 893 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering i fellesareal. (Hver seksjon disponerer to faste parkeringsplasser) Se ordensregler §2

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.02.2017. Ferdigattesten gjelder firemannsbolig Røyrmyr 85. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bliksåsen boligområde - Del 1, datert 20.08.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 797283-2/200 - Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 02.09.2015
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Overført fra: 4214-13/151. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 797283-3/200 - Erklæring/Avtalta. Tinglyst: 02.09.2015.
Rettighetshaver:BLIKSÅSEN PANORAMA AS. Org.nr: 998415357. Rettighetshaver:FROLAND KOMMUNE. Org.nr: 946439045.
Bestemmelse om ledningsnett i bakken. Overført fra: 4214-13/151. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 797370-2/200 - Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 02.09.2015
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Overført fra: 4214-13/151. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 797370-3/200 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 02.09.2015
Rettighetshaver:BLIKSÅSEN PANORAMA AS. Org.nr: 998415357. Rettighetshaver:FROLAND KOMMUNE. Org.nr: 946439045
Bestemmelse om ledningsnett i bakken. Overført fra: 4214-13/151. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1161363 - Seksjonering. Tinglyst: 1161363 - Seksjonering. Tinglyst: 14.12.2016
opprettet seksjoner: snr: 3. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 1/4.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold kan eies så lenge det ikke er til sjenanse for andre i eierseksjonen.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter og husordensregler. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Styregodkjennelse

Ny eier må meldes til styret for registrering.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 620,- (Omkostninger totalt) 2 359 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 333 pr. år
Beløpet inkluderer kommunale avgifter og eiendomsskatt.

Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk. 

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr for 2022 var kr. 3 991,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4 367,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 600,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felles forsikring av bygg/bod, samt fremtidig vedlikehold og felles utstyr som styret ønsker skal være felles.

Foreslåtte arbeider som vil medføre økning i felleskostnader/fellesgjeld:
Styreleder opplyser at det kan være behov for å male stoler, verandabord etc. Det antas at det kjøpes inn maling og at den enkelte seksjonseier legger ned en egeninnsats på arbeidet. Det kan være behov for å fylle på med grus. Det antas at det bestilles lastebil med grus, og egen arbeidsinnsats på dugnad for å få dette på plass. Det er ikke fattet vedtak på noe av dette på nåværende tidspunkt, men antar at en av disse vil gjøres i 2023 som et enkelt vedlikehold av fellesbygg/felles uteareal. Dette vedtas trolig på neste styremøte.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld/formue.

Formuesverdi

Primær: Kr. 617 476,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 222 914,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Røyrmyr 85, Gnr. 13 Bnr. 151 Snr. 3 i Froland kommune. Sameiebrøk: 1/4

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0391

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0391. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 290 000,-) (Kr.50 380) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.84 765)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067423