Gautefall/Rosstjønn

Rosstjønnvegen 98

Prisantydning
3 790 000 kr
Omkostninger
111 750 kr
Totalpris
3 901 750 kr
Formuesverdi
698 654 kr
Byggeår
1998
Internt bruksareal (BRA‑i)
95 ㎡
Bruksareal
132 ㎡
Tomteareal
1 076 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Koselig hytte med garasje, stor terrasse og flott panoramautsikt på Gamatun. Utmerket feriested året rundt!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Gang, stue/kjøkken, Gang 2, bad, badstue, 4 soverom, teknisk rom og bod.

Oppvarming

Hytta oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av en vedovn i stuen.
Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad – ellers naturlig tilluft.
En ca. 120 liters varmtvannsbereder er plassert i det tekniske rommet, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering i en garasje fra 2015, med sidedør, fri kjørehøyde på 2,10 meter og et areal på ca. 31 kvm. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en gruset gårdsplass foran garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Hytta ligger i idylliske omgivelser på Rosstjønn, i et regulert hyttefelt på Gamatun – ca. 12 min med bil fra Treungen i Nissedal kommune. Området byr på vakker natur så langt øyet kan se, og her er det flotte turmuligheter som kan benyttes gjennom hele året. Her er det 1750 større og mindre vann og innsjøer – og med fiskekort har du tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker.

Rosstjønn er et av vannene og ligger ca. 900 m i luftlinje fra hytteveggen, så her er det bare å slenge fiskestanga over skulderen. Ved vannet er det svaberg og flere badeplasser, og om sommeren legges det ut flytebrygge. Vinterstid byr området på flott skiterreng og kilometervis med oppkjørte løyper.

På snørike vintre kan løypene holde seg helt til mai måned. En kort kjøretur unna (ca. 9 minutter) ligger et av Telemarks største skisenter, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn/skiskytteranlegg.

Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn. Om sommeren kan kommunen friste med flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta like utenfor Treungen sentrum. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. Treungenfestivalen arrangeres i august.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.11.2016. Ferdigattesten gjelder garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjennelse av oppføring av fritidsbustad, datert 08.04.1997.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 
Adkomst via privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbustad og friområde, tilhører reguleringsplan, datert 1985. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4030/34/42:
05.02.1997 - Dokumentnr: 315 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:34 Bnr:25

13.03.2003 - Dokumentnr: 633 - Målebrev

01.01.2020 - Dokumentnr: 1785929 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:34 Bnr:42

01.01.2024 - Dokumentnr: 629355 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:34 Bnr:42

04.04.1997 - Dokumentnr: 763 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4030 Gnr:34 Bnr:25
Føresegn om vass-/kloakkleidning
Elektriske kraftlinjer

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 94 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 111 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har en overbygd ytterdør, og vel inne ønskes man velkommen av en entré med flislagt gulv. Veggene er kledd med trepanel, og det passer fint å innrede med knagger og skohyller. Tilliggende entreen finner man et teknisk rom, med plass til lagring av yttertøy, ski og annet utstyr.

Stue
Innenfor entreen danner stuen og kjøkkenet et åpent allrom, med nydelig utsikt og godt lysinnslipp via vinduer i tre retninger. Skråhimling med ekstra takhøyde bidrar til en luftig atmosfære, og stuen har utgang til den store terrassen – en herlig romforlengelse i sommerhalvåret.

Tregulv og trepanel på veggene kombineres med rødmalte åser i taket, og i stuen er det god plass til flere sittegrupper. Etter en lang dag ute kan man komme inn for å varme seg foran en vedovn. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spiseplass ved kjøkkenet. Her samles venner og familie for hyggelige måltider rundt et langbord.

Kjøkken
Kjøkkenet er oppført i en smart u-form med god skap- og benkeplass. Innredningen har røde, profilerte fronter, vitrineskap og foliert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er ventilator installert. Som samlingspunkt har kjøkkenet en barløsning mot stuen, perfekt til gode samtaler mens maten lages. På kjøkkenet er det ellers opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

Bad/wc/vaskerom
Badet har hvite gulvfliser og panelvegger malt i olivengrønt. Toalett og dusjkabinett er installert, og badet har en egen badstue med ovn og tilpassede trebenker. Den øvrige innredningen består av et rundt speil og en servant med underskap som matcher veggene. Ved entreen har hytta et teknisk rom med flislagt gulv og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Fire koselige soverom ligger sammen i den ene enden av hytta, med lun atmosfære og enkel tilgang på badet. Med hele fire soverom er det gode muligheter for å ta med seg gjester til fjells. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og to av de øvrige soverommene har plassbygde køyesenger. Alle soverommene innredes enkelt med skap eller andre garderobeløsninger, og godt med ekstra lagringsplass finnes i garasjen, i et teknisk rom og i en utvendig bod ved inngangen.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 15.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Magne Lia for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Rosstjønnvegen 98 i Nissedal Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Det er gitt TG: 3 for manglende rekkverk på gruset flate. Ut over de registrerte avvik så fremstår hytten med et hovedinntrykk som er meget bra. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.
 
Følgende avvik har fått TG3: 
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

Følgende avvik har fått TG2: 
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv
- Utvendig > Vinduer Gå til side
- Utvendig > Dører Gå til side
- Innvendig > Overflater Gå til side
- Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Gå til side
- Våtrom > Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Gå til side
- Tekniske installasjoner > Vannledninger Gå til side
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.

Diverse

Kort fortalt
- Koselig hytte med alt på en flate.
- Vakkert turterreng året rundt.
- Kort vei til Gautefall skisenter.
- Garasje og gruslagt gårdsplass.
- Flott beliggenhet, fremst på feltet.
- Storslått utsikt over landskapet.
- Herlig terrasse på ca. 36 kvm.
- Fint, gruset areal ved terrassen.
- Kjøkken oppført i smart u-form.
- Godt med skap- og benkeplass.
- Stor og åpen stue med vedovn.
- God plass til ulike soner i stuen.
- Badet er utstyrt med dusjkabinett.
- Badstue med tilpassede benker.
- Hytta har hele fire lune soverom.
- Lagring i teknisk rom og utebod.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77240046. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4030/34/42:
05.02.1997 - Dokumentnr: 315 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:34 Bnr:25

13.03.2003 - Dokumentnr: 633 - Målebrev

01.01.2020 - Dokumentnr: 1785929 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:34 Bnr:42

01.01.2024 - Dokumentnr: 629355 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:34 Bnr:42

04.04.1997 - Dokumentnr: 763 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4030 Gnr:34 Bnr:25
Føresegn om vass-/kloakkleidning
Elektriske kraftlinjer

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann
- Avløp

Byggemåte

Ifølge takstmannens rapport har bygningen malte trevinduer med isoler glass. Dører i tre, noen med glass. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon og åser i tre. Bord undertak.
Generelt så er det brukt tradisjonelle materialvalg utvendig som er godt tilpasset bruken og de lokale værpåkjenninger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: A8725667-EBB7-456D-BA78-4E705316E71F