Gautefall/Gamatun

Rosstjønnvegen 94

Prisantydning
3 300 000 kr
Omkostninger
98 370 kr
Totalpris
3 398 370 kr
Formuesverdi
473 692 kr
Kommunale avgifter
12 535 kr / år
Byggeår
1997
P-rom
94 ㎡
Bruksareal
98 ㎡
Tomteareal
1 151 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Meget romslig og fin familiehytte med hems, solrike uteområder, jacuzzi og nærhet til skiløyper og turområder.

Om eiendommen

Innhold

Hovedetasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom, vaskerom/bod og utvendig bod med egen inngang.
Loftetasje: Hems med plass til diverse sengeplasser.

Utvendig redskapsbod/vedbod samt jacuzzi.

Standard

En svært familievennlig og praktisk hytte beliggende på populære Gamatun - Et rolig og stille hytteområde på Gautefall. Hytta ble bygget i 1997 og fremstår som tradisjonell med villmarkskledning og torvtak. Utvendig har man flotte uteområder og en stor veranda som vender mot en fantastisk utsikt. Her står også en jacuzzi som kan nytes både vinter og sommer. Innvendig er det god planløsning med både hems og stort stueparti, samt at hytta er handikapptilpasset.

Første møte med hytta er et vindfang med inngang til vaskerom/bod. Her har man god plass til oppbevaring av både klær, sko og øvrig utstyr. Vindfang og vaskerom/bod har flis på gulv med varme og panel på vegger.
Ved inngangsdør er det i tillegg en utvendig og praktisk bod.

Videre fører gangen deg inn til et stort stueområde. Rommet har furugulv og panel på vegger. Stua er svært romslig og med god plass til hele familien. Rommet ble utvidet med ekstra plass til sofakrok med varmekabler i gulv i 2018. I hjørne er det bygget en trivelig alkove hvor man kan slappe av. Det er bygget inn en stor steinbelagt Dovre peis som varmer godt på kalde dager.

Fra stue er det åpen kjøkkenkrok med innredning av profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er stålkum med ett grep blandebatteri. Flis på vegg mellom benk og overskap. Det er opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Bad har inngang fra gangparti og er originalt fra byggeår. Det er flis på gulv med varmekabler, samt flis/panel på vegger. Rommet er innredet med servantskap, nyere wc og dusjnisje med glassdører.

Videre er det 3 fine soverom med furugulv og panel på vegger. Til sammen har rommene 7 sengeplasser. Alle rommene har skapløsning.

Loftetasjen er innredet med hems. Her har man et trivelig oppholdsrom med tv-seksjon hvor man kan spille eller se på TV. Innerste rom er idag innredet med en god del sengeplasser. Dette er svært praktisk for barnefamilier, eller til ekstra soveplasser for familie og venner.

På utsiden er det bygget en praktisk bod fra 2011 med god lagring til redskaper og ved. Mye av redskapene som ligger i bod medfølger i handelen. Jacuzzi på veranda medfølger også i handelen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 94 kvm Bruksareal: 98 kvm.

P-rom inneholder: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
S-rom inneholder: Bod.

Hems i loftetasje er under 1.9 meter. Rom med høyde under 1.9 meter er ikke måleverdig og areal er ikke medtatt i arealutregningen. Grunnarealet på hems utgjør 35 kvm.

Byggeår og byggemåte

1997 i følge Nissedal kommune.

Hytta er fundamentert på fjell. Yttervegger består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert liggende villmarkskledning. Saltak tekket med torv. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. Veranda med spaltegulv. Pipe oppført i lettklinkerelement innvendig forblendet med naturstein over tak.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vindfang, vaskerom/bod og ny stuedel. Dovrepeis i stue med vedfyring samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i hytta som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Gamatun hyttelag. Eiere betaler idag et årlig gebyr på kr. 800,-. Dette innebærer medlemskontingent på kr. 300,- og kr. 500,- for brøyting av løyper.

I tillegg betaler eiere kr. 5 688,- årlig for vedlikehold av vei, strøing, måking og måking av privat parkering langs veien ved eiendommen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 08.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Utvendig: Vinduer

TG2:
- Utvendig: Taktekking
- Utvendig: Nedløp og beslag
- Utvendig: Veggkonstruksjon
- Utvendig: Takkonstruksjon/loft
- Utvendig: Veranda
- Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig: Radon
- Innvendig: Innvendige trapper
- Våtrom: overflater: Bad
- Våtrom: Sluk, membran og tettesjikt: Bad
- Tekniske installasjoner: Varmtvannstank
- Tomteforhold: Drenering

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Gautefallvegen forbi Gautefall skisenter og videre mot Treungen. Etter ca. 5 minutter tar du av inn mot Gamatun hyttefelt (skiltet). Følg veien helt til du kommer til en bom. Denne åpnes via telefon, og vil åpnes ved visning. Etter bommen følger du skiltene helt frem. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Velkommen til Rosstjønnvegen 94!

Eiendommen ligger høyt og fritt på Gamatun i Nissedal, et lite stykke unna Gautefall hotell og skisenter. Her har man fantastiske sol- og utsiktsforhold på fremsiden, og ligger svært skjermet med tanke på hyttenaboer. Om vinteren har området flotte skiløyper, og på sommerstid har man mange fine turområder med gåavstand fra hytta. På Gamatun har man flere ulike vann med bademuligheter i Rosstjønn og hyggelige turdestinasjoner som bl.a. Holmvatn og Grønnlifjell.

Gautefall på vinterstid:
Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:
Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Tomt

Areal: 1 151 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten fremstår som opparbeidet terreng rundt hytte med grus og veranda. Forøvrig en flott utsiktseiendom med fjellskråning på fremsiden.

Parkering

Parkering skjer i gårdsplass eller langs veikanten ved hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest. Ved vedtakelsen av ny plan- og bygningslov i 2008 ble det et økt fokus på at det skal foreligge ferdigattest for samtlige nye bygg. For eldre bygg foreligger det ofte ikke ferdigattest eller kun midlertidig brukstillatelse. Det er ikke lenger mulig å få ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent fra Byggesakskontoret, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.

Ifølge eier er tilbygg meldepliktig og meldt til kommunen. Dette gjelder utbygging av en del av stueparti.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som fritidsbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Plan-id: 2019001. Last ned vedlegg til salgsoppgave for å lese kommuneplanen.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Eiendommen har vannmåler. Det betales for vann i kommunale avgifter, og det blir gjort en årlig avlesning av forbruket.

Det er privat vei opp til hytta. Det betales et årlig gebyr for vedlikehold, brøyting og strøing.

Vanninntak fra offentlig vannforsyning via private stikkledninger med varmekabel. Avløpsledning til offentlig nett via private stikkledninger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1996/2116-1/34  Erklæring/avtale 07.10.1996 
rettighetshaver:Knr:3822 Gnr:34 Bnr:40  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Elektriske kraftlinjer

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei.

Konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 98 370,- (Omkostninger totalt) 3 398 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 535 pr. år

Offentlige avgifter inkluderer vann og avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Til informasjon er kommunale gebyrer en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter tjeneste. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendommen har vannmåler. Målestand pr. 15.12.2021 er 1071.  Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk og avleses årlig.

Faste løpende kostnader

Gamatun hyttelag: Kr. 800,-
Veiforhold: kr. 5 688,-

I tillegg til dette betaler eiere for enkelte kostnader tilknyttet hytte:
RiksTV: kr. 619 pr. mnd.
Ice nett: kr. 299,- pr. mnd.
Nettleie: Kr. 935,- pr. mnd.

Strømforbruk hittil i år: 10480 kWh. Til informasjon har selgere valgt å la jacuzzi stå på året rundt, derav høyere strømforbruk.

Formuesverdi

Primær: Kr. 473 692,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rosstjønnvegen 94, Gnr. 34 Bnr. 40 i Nissedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
All utvendig og innvendig inventar på visning vil medfølge i handelen.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0077

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0077. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2%, Tilretteleggingshonorar kr 12.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061067