Kristiansand - Søgne

Røsstadveien 387

Prisantydning
6 300 000 kr
Omkostninger
173 370 kr
Totalpris
6 473 370 kr
Formuesverdi
498 582 kr
Kommunale avgifter
8 805 kr / år
Byggeår
1981
P-rom
118 ㎡
Bruksareal
118 ㎡
Tomteareal
1 627 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

SØGNE - Flott hytte med fantastisk utsikt og solrik beliggenhet - Egen brygge med sjøbu

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, dusjbad, vaskerom m/wc og 4 soverom
2.etg.: Stue/kjøkken. Utvendig frittstående bod og sjøbu.

Standard

Flott og velholdt hytte med attraktiv og nydelig beliggenhet i Søgne. Innhold 1. etg.: Gang og stue med vedovn, spiseplass, utgang terrasse. Åpen kjøkkenløsning med malt innredning og komfyr. Dusjbad med dusjnisje og baderomsinnredning. Vaskerom med opplegg vaskemaskin og wc. 4 soverom med muligheter for mange sengeplasser. 2.etg.: Stue med peisovn som kan dreies rundt, utgang terrasse, spiseplass og pen innredning. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin samt kjøleskap i nisje. Flere terrasser, gressplen og overbygd boblebad. Frittstående bod og trapp ned til brygge og sjøbu. Bryggen fra ca. 2017 har god plass til flere båter og gode bademuligheter. Sjøbua har god plass til båtutstyr og utemøbler. Kjørevei med parkering ved hytten.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 118 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 81 m²  - 2. etg. 37 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, gang, stue/kjøkken, soverom 3, soverom 4, bad, vaskerom.
2. etasje - P-rom inkl.: Stue/kjøkken.

Utvendig bod 7 kvm, sjøbu 8,8 kvm, ikke vurdert eller medtatt i areal.
Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner.
Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Noe skråvinkler som reduserer mulighet for nøyaktig måling.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er foretatt bruksendringer som ikke er søkt. Hovedsaklig i eldre del, baderom står merket som bod etc. Ikke kjøkken tegnet på kjøkkendel.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Bad er opprinnelig godkjent som bod og wc er opprinnelig godkjent som stellerom. De ombygde rommene er ikke godkjent for varig opphold. Kjøkken er ikke tegnet inn på tegninger for tilbyggsdelen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1981 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger har opplyst om at det er observert sølvkre i hytten etter at hytten er markedsført.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 24.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 1982, påbygget 2002 ca. Innholdsrik hytte.
Usjenert beliggenhet, solrikt, utsikt og mange andre kvaliteter.

Enkelte bygningsdeler fra byggeår, men også moderniseringer utført. Tilbyggsdel i stor grad av egeninnsats, stedvis noe synlig på løsninger/avslutninger etc.

Det må gjøres oppmerksom på at hytten har en enklere byggeskikk enn hva man kan forvente ut fra dagens byggeskikk. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Stedvis lav høyre rekkverk, dagens byggeforskrifter tilsier det skal være 100 cm. Tg2. Trapp til sjøbu, svært enkel, stedvis åpent rekkverk, vedlikehold påregnes fremtid, tg3. Det er stedvis manglende gjerde og fallfare på eiendommen, tg3.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk. Ingen rekkverk i trappen.

Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Belegg på gulv, trelister langs vegger i delen utenfor dusjsone. Dagens byggeforskrifter tilsier at det skal være fuktsikre løsninger alle veier. Rommet fungerer i det daglige dog, men risiko ved evt lekkasje fra innredning. Noe fall mot sluk i dusjsone. Noe nyere våtromsplater vegger dusjsone, OK. Ingen lufteventil i rommet.

Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Furugulv i rommet, noe belegg ved sluk ved varmtvannsbereder. Ikke fuktsikre løsninger lik dagens standard. Dog er det redusert bruk i en hytte. Vaskemaskin, filter mm står i et lite kar med oppkant, dog lite, slik at ved evt lekkasje så vil det relativt kjapt renne over Rommet har ikke løsninger lik dagens standard men fungerer til sitt bruk. Risiko er ved lekkasje med store vannmengder hvor skadeomfanget vil bli økt som følge. Lufteventil i vegg, vifte og tilluft undr dør anbefales.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Det er påvist andre avvik: Wc i tank, ellers i grunnen. Ideelt sett bør det vurderes et rensesystem for annet avløpsvann. Durgoventil/lufting avløp kommer opp i wc/vaskerom, ikke optimal løsning og anbefales ledet over tak.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Det er avvik: Tekking er fra tilbyggsår og ca 2013 ifølge eier.  Takshingel som eneste tekking har generelt liten levetid sammenlignet med asfaltpapp/takstein liknende. Det er stedvis noe sprik i overgang tak, beslag ned mot takrenne og enkelte steder skjøter.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Sprik i overgangsbeslag tak og takrenne. Takrenner av plast, pleier ofte være utsatt for drypp i skjøter mm.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Kledning fra byggeår og tilbyggsår. Det er stedvis lite  lufting på eldre del, dette er normal eldre byggeskikk. På eldre del er det enkelte dårlige kledningsbord. Videre kontroll, dårlige bord byttes, og deretter oppsyn, vedlikehold og normale utskiftninger påregnes.

Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Noe merker i enkelte eldre karmer i eldre del. Ellers endel vinduer fra byggeår, oppsyn utfra alder.

Utvendig > Dører:
Det er avvik: Noe slark ved låsing av skyvedør stue. Bakdør ved bad tar i karm, evt Justers. Det samme gjelder balkongdør tilbyggsdel.

Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Egeninnsats stedvis utført, spesielt tilbygg. Dette kan sees på noen avslutninger etc, noe ujevnheter skiferstein gang, mindre utseendemessige avvik.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. I den nye delen er et for liten ubrennbar flate foran vedovn. ca 20 cm, og dagens krav er 30cm. I eldre del er det eldre vedovn, denne kan med fordel byttes til mer rentbrennende ovn. Sprekk i enkelt flis foran vedovn.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Dørene ble funksjonestet for heng i karm og svill. Enkelte står litt i spenn når lukket. Enkelte har skjevhet i karm kontra dørblad som gir litt lysglimt mellom etc. Kan forsøkes justert evt.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Den ene døren tar litt i karm og må løftes litt for  lukking. Eldre innredning men fremstår med gjenværende bruksverdi dersom dette er ønskelig.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Ingen kjøkkenventilator.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er avvik: Plastrør er ikke rør i rør system. Plastrør ligger synlig, ikke tegn til åpenbare avvik men noe irr i koblinger og på kobber rør rundt om.
Enklere opplegg, 3 hytter som deler på borevann med felles pumpe. Kvalitet borevann ikke vurdert.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringskap plassert i gang eldre del og tilbyggsdel og har automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering:
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er lite tilbakefylt masser mot grunnmur men ideelt sett burde det vært grunnmursplast som beskyttet upusset leca blokker.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: Ikke pusset overflate på murt grunnmur.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, lekkasje i varmtvannsbereder ca 2002, skaden utbedret av forsikringsselskap.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse: bytting av renseanlegg april 2021. Arbeid utført av: rør i sør.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, belegg i dusj/bad.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, etter en sterk storm kom det noen få drypp fra tak ved pipa. ble undersøkt av forsikringsselskap . Ingen utbedring nødvendig. fant ingen fukt.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse: tilsynsrapport og lagt nye lyspunkter i tak samt ny kurs til komfyr med komfyrvakt. Arbeid utført av: Mykjåland og Lindal elektriske as.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, Tilsynsrapport godkjent 03.08.2018.

Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Ja, Har borehull til vann sammen med to naboer, tinglyst bruksrett til vei samt 2 ekstra parkeringsplasser på fellesanlegg

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør til Søgne, ta av ved Lunde mot Ålo og følg veien forbi innkjøringen til Trysnes. Følg veien videre over brua til du får en parkeringsplass  på venstre side. Ta inn her og følg veien opp bakken og ta til høyre. Hytten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget flott og attraktiv beliggenhet i Røsstadveien i Søgne mellom Kristiansand og Mandal med fantastisk utsikt utover Trysfjorden og sjøen. Umiddelbar nærhet til indrefilén av hva Søgnes vakre skjærgård kan tilby med  egen strandlinje, brygge med god dybde og plass til flere båter
Fra hytten er det kun en kort båttur til Trynes-Marina med restaurant, Høllen Brygge med butikk og resturant samt flotte plasser som blant annet Ny Hellesund, Olavsundet og Ålo. Mandal og Søgne med Tangvall Sentrum er er kort kjøretur unna enten med bil eller båt.

Tomt

Areal: 1 627 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Flere biloppstillingsplasser ved hytte og rett til 2 parkeringsplasser på felles parkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger byggetillatelse til oppføring av hytte datert, 05.09.1980.
Det foreligger godkjenning for tilbygg av hytte, datert 20.04.2001.
Det foreligger godkjenning for tilbygg hytte, datert 17.10.2001.
Det foreligger godkjent dispensasjon for gjenoppføring av bod, datert 21.08.2020.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som fritidsbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Ikke tilknyttet offentlig vann og avløp.

Vann fra borrehull med renseanlegg deles med 2 nabo hytter. Egen septiktank for avløp

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 15292 - Bestemmelse om garasje/parkering. Tinglyst: 14.09.2000
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:447 Bnr:57.

Dagboknr.: 126139 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 13.02.2014
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:447 Bnr:57. Gjelder denne registerenheten med flere.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 370,- (Omkostninger totalt) 6 473 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 805 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt og feiing.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8 490,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Kr.  498 582,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Røsstadveien 387, Gnr. 447 Bnr. 57 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, vaskemaskin og tørketrommel.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0067

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0067. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Video fotograf (Kr.2 625) Drone (Kr.2 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 300 000,-) (Kr.201 600) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.240 760)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061568