Hagestad

Rosnesveien 224

Kommunale avgifter
8 180 kr / år
Byggeår
1976
P-rom
159 ㎡
Bruksareal
159 ㎡
Tomteareal
4 000 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig på stor eiertomt som er pent opparbeidet. To garasjer. Hagestue og fine uteplasser.

Om eiendommen

Innhold

Underetg.: Entré, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang, Soverom 4, Bad/vaskerom, Vaskerom
1. etg.: Gang m/trapp, Stue/kjøkken, Soverom, Bad.

Standard

Innvendig er det gulv av laminat, teppe og belegg. Veggene har trepanel og malte plater. Innvendige tak har malt mdf-panel, malt trepanel og malte himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Betonggulv mot grunn. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp og micro. Komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 1. etg.:
Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har ingen varmekilde i gulv, men stråleovn på vegg. Rommet har innredning med nedfelt servant, samt toalett og badekar. Det er naturlig ventilering.

Vaskerom underetg.:
Veggene har baderomsplater. Taket har MDFpanel. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har en romslig innredning med nedfelt vaskekum i rustfritt stål, og laminat benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte. Dør ut i ende av boligen.

Bad/vaskerom underetg.:
Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, samt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 159 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetg. 75 m²  - 1. etg. 84 m².
P-rom inkl: Underetg.: Entré, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang, Soverom 4, Bad/vaskerom, Vaskerom. 1. etg.: Gang m/trapp, Stue/kjøkken, Soverom, Bad.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Utvendig skur på veranda, bygget inntil sørøstgavl på bolig, er ikke medregnet i arealer.

I 2 stk. soverom i underetg. er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10% av rommets bruksareal. Disse vinduer har heller ikke godkjent størrelse for rømning. (Boder som er omgjort og brukes som soverom).

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Gjelder for begge plan. Boder i underetg. er omgjort til oppholdsrom og disse er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som boder. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold-/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1976 i følge Lyngdal kommune.
Taktekkingen er av steinbelagte stålplater (Powertekk e.l.). Takrenner og nedløp i lakkert metall. Vindskier i malerbehandlet tre. Luftehatt på tak. Beslag utvendig under enkelte ytterdørterskler. Heldekkende pipebeslag over tak, inkl. topphatt. Stigetrinn til pipe. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har hoved-sakelig stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Kaldt kryploft. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, dels med enkle glass i underetg. Bygningen har malt hovedytterdør, malte balkongdører i tre og malt ytterdør til vaskerom. Veranda utenfor kjøkken er oppført i tre, med beiset terrassebord og malerbehandlet rekkverk. Plater montert under bjelkelag, for å kunne lagre gjenstander tørt under veranda. Kledningsbord og plasslaget port rundt underside av veranda. Veranda utenfor stue er oppført i tre, med beiset terrassebord og malerbehandlet rekkverk. Tretrapp til verandaer.

Påkostning og modernisering

Ifølge eier er det utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år:
2020 - Totalrenovert vaskerom. Nye vannrør, nye varmekabler og ny VVB i vaskerom.
2018 - Ny varmepumpe i stue.

Oppvarming

God vedovn i hovedstua, samt varmepumpe installert. Det er varmekabel i gang, vaskerom og bad/wc i underetg.
Varmepumpe i hagestuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Jacuzzi i hagen medfølger i handelen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 16.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat. Røykvarslere i begge etasjer.

Tomteforhold > Hagemur
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig > Taktekking - Undertak
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist andre avvik: Fra kryploft ble det  registrert stedvis svekket- og skadet plater på undertak (sponplater montert over takstoler). Skader skyldes iflg. eier gamle lekkasjer, fra før taktekking ble utskiftet i 2015.

Utvendig > Veggkonstruksjon - 2
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Råte i enkelte kledningsbord på vestgavl og nordfasade (lite omfang).

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det ble registrert en del museavføring på kryploft, samt her stedvis mangelfull isolering. Det ble registrert en svak nedbøying i takkonstruksjon. Det ble fra kryploft registrert skadet undertak rundt
gjennomføringer i tak, bl.a. ved pipe, men utettheter i undertak skal iflg. eier være utbedret ifm. omtekking av tak i 2015.

Utvendig > Vinduer - 2
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Vindu i trappeoppgang synes å være i dårlig forfatning. Vinduer på 2 soverom i underetg. har ikke godkjent størrelse for romtypen. Malingflasset vindu på et soverom i underetg.

Utvendig > Dører - 2
Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Mangelfull fuging rundt hovedinngangsdør, samt mangelfull tetting under et par ytterdørterskler (hovedinngangsdør i underetg., og balkongdør i sørøstgavl).
Enkel balkongdør i stue henger noe, og det er her noe slark i dørhåndtak.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er påvist andre avvik: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det synes å være noe sig i ett fundament under veranda på sørøst-gavl.
En del sig i plasslaget treport under veranda mot sørvest.

Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er påvist andre avvik: Det er noe store åpninger mellom opptrinn på utvendig tretrapp mot nordøst.

Innvendig > Overflater - 2
Det er påvist andre avvik: Omfattende fraglidning ved skjøter på gulvlaminat i stue/kjøkken. Dels manglende  belistning, bl.a. i entré, et soverom og på bad i underetg. Ufagmessig avslutning av gulvlaminat mot trapp. Mangelfull innfesting av veggplater ved innerhjørne på soverom mot sørøst i underetg. Skadet overflate rundt ventil i innvendig tak, på soverom i 1. etg. (overflate var tørr). Stikkontakt dekker ikke over hulltaking i veggplate, i trappegang i 1. etg. Himlingsplater er ikke montert i forband (sideveis forskyvning/veksling av skjøter) på et soverom i underetg. Kottdør under trapp i gang underetg. henger noe og tar i mot veggplate.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Gulvknirk i trappegang 1. etg.

Innvendig > Gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Gulvknirk i gang i underetg.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er påvist andre avvik: Mindre overflateskade på enkelte dørblad.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Veggplater er ikke tilstrekkelig fuktsikret i nedre del av vegger i våtsoner, hvor det bør monteres sokkellist og her fuges mellom sokkellist og veggplater.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Løst dosete.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det er påvist andre avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Ventil er teipet foran, da kunde tidvis opplever tilbakeslag og kloakklukt.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist andre avvik: Noe malingflasset vinduskarm. Mangelfull tetting rundt rørgjennomføringer i vegg
under servant (våtsone).

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er  påvist andre avvik: Ventil er teipet foran, da kunde tidvis opplever tilbakeslag og kloakklukt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Det er påvist andre avvik: Dør til rørskap på bad i 1. etg. kan ikke åpnes tilstrekkelig, da toalett stenger foran rørskap.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. Eier opplever tidvis luktproblem med lett kloakklukt i boligen.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist andre avvik: Løst ventildeksel på et soverom i underetg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Drenering
Det er påvist andre avvik: Mangelfull avslutning av grunnmursplast under veranda på sørvest-fasade.

Tomteforhold > Drenering - 2
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann-ledninger.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Beskrivelse:Før oppussing av bad i 2015 ble det oppdaget lekkasje i kobberrør til toalett i 2 etasje. Dette ble utbedret og alle rør til badet er rør i rør.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Rørlegger, dem som la belegget på vaskerommet. Murer firma sto for flyting og membran på  vaskeroms gulvet. Dette i 2020: Begge bad er fikset i 2015 av Teppekroa og Nøkland rørlegger service.
Arbeid utført av Arne Litland, malerfirma Rune Pedersen og Mur og flis, Silseth as. I 2015 var Teppekroa og Nøkland rørlegger service.

2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Ved oppussing av vaskerom 2020. Begge bad i 2015.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Begge rørleggere under opp pussing av 2 bad og vaskerom. Arbeid utført av Arne Litland og Nøkland rørlegger service.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja.
Beskrivelse: Oppdaget fukt på hjørnet av huset pga. taknedløp. Det ble utbedret og det ble drenert 3 vegger rundt huset.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen, som rotter, mus, maur eller lignende? Ja.
Beskrivelse: Tidligere har det komt inn maur i gangen nede. Har ikke vært noe siden vi støpte på utsiden av inngangsparti.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Byttet sikringsskap til automat sikringer. Alt er byttet av gammelt El utstyr. Arbeid utført av Tratek John Kåre Kristiansen ved Frydenlund.
11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Elkontroll.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og  ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Byttet taket på huset i 2015.
Arbeid utført av Tømrer Thomas Verdal.

24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja.  Beskrivelse: Tinglyst veirett til tomta foran huset.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Lyngdal sentrum ut mot Rosfjord og følg veien videre mot Austad/Korshamn, ca. 3 km. Eiendommen ligger på venstre side av veien og er skiltet.
Fra offentlig vei, via felles privat vei. Totalt 3 brukere av veien. Vedlikehold deles på brukerne.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ut mot Hagestad, ca. 4 km fra Lyngdal sentrum. Rolig, usjenert og landlig område. Nærhet til Hagestadvannet, samt sjøen, Rosfjord, Sørlandsbadet m.m. Det er skoleskyss fra denne eiendommen.

Tomt

Areal: 4 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet og godt utnyttet tomt rundt boligen. Pen hage med fine uteplasser, store terrasser i tre og plattinger i betong. Murer i naturstein. Nyere hagestue på over 20 kvm. Varmepumpe installert her. Lekehytte og hønsehus medfølger. Hundehus og to grinder vil bli fjernet før overtagelse.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens areal kan derfor avvike i større eller mindre grad. Tomten består nå av 3 ulike bnr. Oppgitt areal for bnr. 14 er ca. 1 dekar. Og for bnr. 17 er areal på 0,4 dekar, jfr. skylddelinger.
Eier kjøpte i 2020 en større tilleggstomt som ligger i området på fremsiden av bygningene. I flg. matrikkelrapport og skylddeling fra 1954 fremkommer ingen opplysninger om areal for denne tomten som har bnr. 8. Selger antar at totalt tomteareal nå er ca. 4 dekar, for alle 3 bnr. Kjøper må akseptere evt. avvik i areal, dersom tomtene blir nøyaktig oppmålt senere.

Parkering

På egen tomt og i egne garasjer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.01.1976. Ferdigattesten gjelder for opprinnelig bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det er ikke ferdigattest for garasje/carport, eller andre bygninger på eiendommen. Selger opplyser at hagestuen og uteboder ikke er byggemeldt og godkjent. Carporten er byggesøkt, men er senere omgjort til lukket garasje. Kjøper overtar ansvar for disse forhold for fremtiden.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i nåværende LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Jfr. kommuneplan for Lyngdal 2014-2025, arealdel.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Felles privat vei.
Tilknyttet privat vann og avløp. Vann fra brønn med pumpe. Avløp til privat septikanlegg med grøft.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2801, Tinglyst: 25.08.2003 - jordskifte Hagestad

Kopi av skylddelinger over tomtene kan fåes av megler.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 3971 Tinglyst: 11.12.1974 - vannrett, veirett m.m. til bnr. 14.
Dagboknr.: 59025 Tinglyst: 21.01.2016 - bestemmelse om veg til bnr. 8 (tomt foran boligen).

Kopi av dokumenter kan fåes av megler.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
Del av eiendommen er en ubebygd tomt (bnr. 8) og derfor må egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift) 90 220,- (Omkostninger totalt) 3 490 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 180 pr. år Gjelder for renovasjon, slamtømming og feie- og branntilsynsavgift (2021)

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt pr. nå.

Formuesverdi

Primær: Kr. 501 197,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 804 307,- for år 2020.
Formuesverdi for ubebygd areal, bnr. 8 - kr 9.075 for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rosnesveien 224, Gnr. 46 Bnr. 14 og Gnr. 46 Bnr. 17 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, microovn.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale / snarlig.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0166

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0166. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7 100) Boligselgerforsikring (Kr.16 343) Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.50 150) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.94 428)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

26.09.2022
Solgt
Varenummer: 3064201