Lille Røsholmen / Kragerø

Røsholmen 13

Prisantydning
25 000 000 kr
Omkostninger
640 870 kr
Totalpris
25 640 870 kr
Formuesverdi
218 214 kr
Kommunale avgifter
25 641 kr / år
Byggeår
1790
P-rom
65 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Tomteareal
14 514 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Sommeridyll på egen øy med hytte, anneks og båthus. Sandstrand og ca. 20 meter brygge. Vakkert, lunt og sjarmerende.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré, kjøkken og 2 stuer. (Lav takhøyde, ca. 192 cm).
Loft: Gang og 2 soverom. (Ikke målbart areal på grunn av lav takhøyde).

Anneks: Soverom/stue, bod og rom med "snurredass". Totalt ca. 27 kvm.
Boden-Tittut: Oppholdsrom på ca. 10 kvm.
Båthus: Båthus. Innvendig areal på ca. 44 kvm, men kun ca. 15 kvm er måleverdig.

Standard

Entré/gang
Fra brygga er det hellelagt gangsti frem til hytta og støpt trapp opp til inngangsdøren. Entreen har overflater i tre, malte både på gulv, vegger og tak. Det er plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Fra entreen er det bratt trapp til loftet, og adkomst til kjøkken og spisestue.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har avlang utforming med innredning langs den ene veggen. Kjøkkeninnredningen har heltre skapfronter og heltre benkeplate. I benken er det nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsfelt, og bak oppvaskbenken er det vindu med idyllisk utsikt til sjøen og Oterøy.

Kjøkkenet har også avtrekksvifte over komfyrplassen, samt plass til både kjøleskap og fryseskap. På motsatt vegg av innredningen er det et vegghengt klappbord med sitteplass for to.

To stuer
Hytta har to sjarmerende stuer som ligger i tilknytning til hverandre med buet åpning mellom rommene. Stuene har malte tregulv som vitner om bruk, samt lysmalte panelvegger og hvitmalt tak med bærebjelker. Den ene stuen benyttes som spisestue og har to plassbygde hjørneskap som er malt i samme farge som veggen. Rommet har vindu mot sør og vest. Den innerste stuen har vinduer mot øst og sør, og mot øst er det sjøutsikt.

Soverom og garderobe
På loftet har hytta to soverom som ligger i hver sin ende med vindu i gavlvegg. Ett av rommene har sengeplass til to i en smal dobbeltseng. Det andre soverommet har både dobbeltseng og køyeseng. Takhøyden er lav, noe som gjør at arealet ikke er målbart. I både anneks og boden-Tittut er det soverom/oppholdsrom.

Hovedhuset har en enkel standard med gang, trapp til andre etasje, spisestue, stue og kjøkken. Til dels lav takhøyde med åpne bjelker. Trapp til andre etasje med åpent loftsrom og to sovealkover. Også disse med lav høyde. Anneks er laget med et stort rom som fungerer som stue/ soverom og der det er satt inn et tekjøkken. Her er også boden og et lite rom med utedo. Les taksrapporten for ytterligere informasjon. Enkelte ting vil bli tatt ut av hytta før overlevering. Resten blir stående igjen ved overtagelse og det blir ikke ytterligere vasket. Hovedhuset har en enkel standard med gang, trapp til andre etasje, spisestue, stue og kjøkken. Til dels lav takhøyde med åpne bjelker. Trapp til andre etasje med åpent loftsrom og to sovealkover. Også disse med lav høyde. Anneks er laget med et stort rom som fungerer som stue/ soverom og der det er satt inn et tekjøkken. her er også boden og et lite rom med utedo. Les taksrapporten for ytterligere informasjon. Enkelte ting vil bli tatt ut av hytta før overlevering. Resten blir stående igjen ved overtagelse og det blir ikke ytterligere vasket.

Arealer med beskrivelse

Hytta:
BRA: 38 kvm, P-ROM: 38 kvm.
Vær oppmerksom på at det er lav takhøyde i 1 etasje, ca. 192 cm. På dragere er det fri høyde på ca. 179 cm. Krypkjeller og loft er ikke måleverdig. Loft er i dag i bruk og inneholder gang og 2 soverom.

Anneks:
BRA: 27 kvm, P-ROM: 17 kvm, S-ROM: 10 kvm.

"Tittut"
BRA: 10 kvm.

Båthus:
BRA: 15 kvm.

1. etasje: Entré, kjøkken og 2 stuer. (Lav takhøyde, ca. 192 cm).
Loft: Gang og 2 soverom. (Ikke målbart areal på grunn av lav takhøyde).

Anneks: Soverom/stue, bod og rom med "snurredass". Totalt ca. 27 kvm.
Boden-Tittet: Oppholdsrom på ca. 10 kvm.
Båthus: Båthus. Innvendig areal på ca. 44 kvm, men kun ca. 15 kvm er måleverdig.

Byggeår og byggemåte

1790 ifølge Kragerø kommune.
Byggeår er usikkert. I og med at eiendom er bygget før 1800 så det må påregnes at det vil være restriksjoner på restaurering etter kulturminneloven.

Oppvarming

Hytta har innlagt strøm og i den ene stuen er det vedovn tilkoblet en stålpipe. Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn og trykktank til brønnvann. I kjøkkenbenken er det varmtvannsbereder. Sikringsskapet har automatsikringer og måler med automatisk avlesning.

Elektrisk og vedovn. Stålpipe fra senere år med eldre vedovn i stue med plate foran, brannmurer med malt puss og stålbeslag.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Lille Røsholmen, ca. 14,5 mål.
- Hytte, anneks, båthus og boden-Tittet.
- Innlagt strøm, vann fra egen brønn.
- Brygge på ca. 20 meter og 60 kvm.
- Båthus har brygge på ca. 5 meter.
- Fantastiske sol- og utsiktsforhold.
- Sjarmerende, idyllisk og lunt.
- Hytta har kjøkken og to stuer.
- To loftsrom benyttes som soverom.
- Anneks har stue m/hybelkjøkken.
- Boden-Tittut på ca. 10 kvm renovert i 2020.
- "Snurredass" i rom i annekset.
- Trykktank til brønnvann.
- Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 26.05.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytten er av en svært høy alder og fremstår i dag med behov for oppgraderinger og vedlikehold. Det generelt registrert mye symptomer på alders og bruksslitasje. Det er også vært å merke seg at det totalt sett i rapporten er beskrevet 4 (fire) bygg men det er bare " hovedhytte" som er vurdert på tilstandsnivå. Vær også oppmerksom på at de andre bygg bare er enkelt beskrevet og med arealer og romfunksjon.

Takstmannen ønsker videre og kommentere følgene: Denne eiendommen fremstår med et stort og spennende potensialet på grunn av bygnings massen. Tomten har også en meget stor og spennende utforming. Dette totalt sett gir denne eiendommen etter mitt skjønn en mulighet som en ikke ofte ser i Kragerø.

Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjon er av varierende alder. Det er registrert en del elde og spor etter fukt. Fukt sporene ser ut til å være av noe eldre dato, dette kan tyde på at det ikke er noen direkte vannlekkasjer i dag. Det er spor etter borebille i konstruksjon.
Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig, men konstruksjonen må vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds intervall.

Krypkjeller: På hytten er det krypkjeller. Arealet fremstår med symptomer på fukt på befaringsdagen. Det er registrert noe fukt og saltutslag. Vær også oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon så det som fremstår med noen negative avvik i dag kan forandre seg ved ekstremvær og drenerende masser rundt hytten. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men hold krypkjeller og dens
tilstand under jevnlig observasjon.

Innvendige dører: Dører har alders og bruksslitasje. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er påkrevet.

Vannledninger: Vannledninger er av kobberrør og plast. Enkelt opplegg og merk at dette ikke er frostsikkert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Enkelt anlegg med lokalt utslipp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Terrengforhold: Terreng leder ikke vann tilfredsstillende vekk fra bygg. Terreng leder vann inn i krypkjeller. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Hold tilstanden under observasjon.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendig rør til vann i plast. Lokalt utslipp vi av rør i plast. Privat vann og lokalt utslipp. Vær også oppmerksom på at anlegg ikke er frostsikkert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak .
Nedløp og beslag: Det er ikke montert renner. Tiltak: Takrenner og nedløp bør etableres.

Veggkonstruksjon/utvendig kledning: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen.
Det er målt fukt i deler av konstruksjon, det er også spor etter borebiller. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Fuktskadede konstruksjoner må skiftes ut, og årsak til skadene utbedres. Generelt så er det kledning med symptomer på alders og værslitasje.

Innvendig overflater: Det er registrert bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger
vurderes etter smak og ønske av standard.

Overflater og innredning: Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse.

Avtrekk kjøkken: Ventilator av eldre dato, med begrenset forventet levetid. Tiltak: Ventilator fungerer i dag, men en må påregne utskiftning på grunn av alder.

Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og måler med automatisk avlesning. Det er ukjent når det elektriske anlegget er installert eller sist oppdatert. Tiltak: Anlegg er av eldre dato og en anbefaler en helhetlig kontroll av dette anlegg.

Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

Vinduer: Vindu med alders og bruksslitasje. Det er også registret start på råte. Tiltak: Det anbefales total fornyelse av vinduer.

Dører: Dør med generell alders og værslitasje. Tiltak: Man må påregne utskifting av dører, ut fra alder og vanlig vedlikeholdsvurdering.

Etasjeskille: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er også registrert spor etter borebiller i konstruksjon. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Innvendig trapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Vær også oppmerksom på at trapp er svært bratt. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Branntekniske forhold: Det er ikke montert røykvarslere. Tiltak: Røykvarslere må monteres.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Til eiendommen kommer man bare med båt.

Beliggenhet

Lille Røsholmen ligger ytterst i den vakre skjærgården med Jomfrulandsrenna på den ene siden og sundet mot Oterøy på innsiden. Et nydelig sted i lune omgivelser der sola skinner inn også om kvelden. Eiendommen har langs strandlinje og egen brygge. Området byr på unik sommeridyll og en rekke naturopplevelser med mulighet for fiske, bading og båtliv. Øyhopping i skjærgården er en populær aktivitet, noe som ikke er rart da Kragerøs skjærgård består av 490 idylliske øyer og skjær.

Kragerø har en vakker skjærgård med nesten 500 holmer og skjær som kan nås på få minutter. Med båt er det kort vei til for eksempel velkjente Jomfruland. Her kan du besøke Tårnbrygga cafe med utsøkt sjømat.. Jomfruland har flere kunstutstillinger, som f.eks. Galleri-Skagerak. På øya er det også en trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent.  Øya besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene.

Fra eiendommen er det heller ikke lange båtveien til Skåtøy - den største øya i Kragerø. På øya er det 250 fastboende, et blomstrende kulturliv og en herlig atmosfære du sjelden finner maken til. Krikken kystfort ligger ytterst på øya, og er absolutt verdt et besøk. Skåtøy Kafé og Galleri er et populært samlingspunkt for både feriefolk, hytteeiere og fastboende.

Stedet og skjærgården innbyr til late sommerdager i, og på vannet. Her er det mulighet for fiske, vannsport, padling og en rekke andre sommeraktiviteter. Med båt er det kort vei til de mange andre av øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Sistnevnte har flere kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent.

Fra eiendommen er det kort vei til både Valle og Kragerø. Sommerstid har Kragerø et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Ved resortet finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Stedet har vart i bruk i generasjoner og hovedhusets arkitektur er nettopp slik man forbinder med skjærgardsidyll og smårutete vindusglass, helt ned i sjøkanten. I dag består eiendommen av hovedhuset som trolig er oppført mot 1700-tallet. Et anneks/bod med ukjent byggeår. Dette ble flyttet hit fra Oterøy. En liten bygning ved brygga er såkalt Beitekum for garn. Beitekum skal være en slags impregnering og ble brukt for å vedlikeholde garnet. Bak hovedhuset ligger en liten bygning som er plassert over brønnen. I tillegg har eiendommen eget borevann.

Går du opp bak brønnhuset kommer du til øyas høyeste punkt der det er laget en varde, som virkelig viser at her er du på toppen. Fortsetter man over mot den andre siden ned til venstre, ligger det et lite hus med den gamle utedoen. Denne er ikke i bruk lenger. Går man videre frem på pynten ser du den nye boden, som treffelig nok kalles Tittut. Her er utsikten upåklagelig med sjøen og Jomfruland på utsiden. Plassen har panel på innsiden og er laget som et oppholdsrom. Hit går det også vanntilførsel. Går en videre ned på fjellet, kan du ta deg et bad og svømme over til eget skjær.

Den siste bygningen på eiendommen er båthuset. Hit kommer man når en går opp bak hovedhuset og på stien til den østre delen. Båthuset har nettopp plass for småbåter og alt som kreves for deilige sommerdager. Fjellet kommer opp inne i båthuset og du kan derfor ikke regne med å ha båt liggende i vannet her under tak.

Eier av stedet har kommet med litt historien rundt eiendommen på Lille Røsholmen:
Lille Røsholmen i Kragerøfjorden har vært familien Magnes sommerparadis siden sommeren 1975. For jul i 1974 fikk Harald brev fra en tante som sa at hun ønsket å overføre eiendommen til han. En helt fantastisk gave! Stedet var kjøpt av hennes ektemann høsten 1926, og er blitt brukt hver sommer siden. Hovedhuset er et av de eldste husene i Skjærgarden, og noen sier det ble bygd på slutten av 1700, så det må vare minst 230 år, og det bærer det preg av! Vi hadde i 1977 besøk av familien Halvorsen, 3 brødre og en søster, alle fastboende på Oterøy. En av brødrene hadde tilsyn med stedet både for tante, og for oss de første årene. De fortalte litt om historien til stedet. En av de første fastboende ble kalt Per Fyk (Olsen?) Han drev "hotell" virksomhet, dvs. han lot fiskere som rodde/seilte ut fra Kragerø overnatte på hemsen slik at de slapp å dra inn til Kragerø hver kveld. Stedet ble derfor kaldt Fykenes hotell! De fortalte også at Bua hadde stått på Eiet som ligger på enden av Oterøy, rett over bukta. Brukt som grisehus, ble flyttet til Lille Røsholmen og brukt som sjøbu. Onkelen flyttet Bua til nåværende sted, og innredet det med et oppholds soverom og bu/do. Tittut er bygd over en potetkjeller, så de brukte muligheten de hadde! Tittut ble fornyet i 2020.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum, der Spar i Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga finner du også Kiwi, og lengre inn i sentrum ligger Bunnpris. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort kjørevei fra Kragerø sentrum til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden, Bakhagen, Vinzu, Nordraaks Hus - er noen eksempler med utsøkt mat og atmosfære. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene i Kragerø. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Tomt

Areal: 14 514 kvm, Eierform: Eiet tomt. Arealet er opplyst av Kragerø kommune.
Tomta består av hele holmen samt skjæret som ligger på yttersiden, mot Jomfrulandsrenna. Se bilde med matrikkelnummer 26/ 24. Beregnet areal ved bruk av hjelpelinje vannkant, ca. 14,5 mål. Tomta består av svaberg og noe vegetasjon og har størstedelen av bygningsmassen på innsiden av holmen. Stort bryggeanlegg med lun sandstrand. Trapp opp mot toppen av holmen og over til "Tittut", en liten bygning med et enkelt oppholdsrom med nydelig utsikt til sjøen og mot Jomfruland. Før du kommer til Tittut, passerer du en gammel utedo. Den er ikke tegnet inn i kartverket, men har vært der i mange år.

Deler av øya er bebygd og noe opparbeidet, men for det meste er det naturtomt med herlige svaberg, lavtvoksende furutrær og annen vegetasjon. Solforholdene er gode gjennom dagen og hele kvelden, og utsikten er fortryllende vakker mot sjøen og en rekke øyer, deriblant Røsholmen, Oterøya og Jomfruland.

Eiendommen har sandstrand og stor brygge som gir gode fortøyningsmuligheter for båt. Hovedbrygga ligger mot nordvest, er bygd opp i tre, og har totalt ca. 20 meter lengde og areal på ca. 60 kvm. Det er også en nordøstvendt brygge i tilknytning til et eldre båthus. Brygga er ca. 5 meter i front og ca. 20 kvm stor.

Øya er bebygd med hovedhytte, anneks, boden-Tittut og nevnte båthus. Alle bygg har eldre standard og må påregnes oppgraderinger/fornyinger, foruten boden-Tittut som ble renovert i 2020. Hovedhytta er fra 1790, mens anneks og båthus er fra ca. 1900. I tilknytning til hytta og annekset er det noe plenareal, fine stier med heller, blomstrende syrinbusker og annen beplantning. På svaberget like ved hytta er det også flaggstang.

Parkering

Til Lille Røsholmen er det adkomst sjøveien, og båten kan fortøyes til egen brygge. Det er ingen parkering på fastlandet som medfølger eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.
Ingen reguleringsplaner under arbeid, men det foregår arbeid på kommunedelplan, byggegrenser langs sjøen samt rullering av kommuneplanen.

Vei / Vann / Avløp

Vann fra egen brønn. Gråvannsutslipp lokalt til terreng. Det er "snurredass" i sidebygning. Kommunen opplyser at vann og avløp kan legges inn fra koblingspunkt i sjøen. Her er opplysninger gitt av Kragerø kommune: Tilkoblingsgebyr og anleggsbidrag utgjør samlet for vann og avløp p.t. kr. 129 876,-. Arbeider som utføres av rørlegger/entreprenør utvendig og innvendig kommer i tillegg. Når rørene skal føres over annen manns grunn må rettigheter søkes/avklares med grunneier på forhånd og det tas forbehold om slik godkjenning.  Man må ha pumpe koblet til anlegget. Tilkoblingen er søknadspliktig etter plan og bygningsloven/dispensasjons i vernesonen. Det må også sendes søknad til vann/avløps avd.

Heftelser / Rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3814/ 26/ 24:
Dokumentnr: 901458 . Erklæring/ avtale

07.10.1926 . Dokumentnr: 900090 . Registrering av grunn.
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3814 Gnr:26 Bnr:15

Megler henter inn opplysninger om eiendommen. Disse fås ved henvendelse til megler og bør leses for ev. bud inngis. Det gjøres oppmerksom på at tegninger som megler mottar i kommunen ikke alltid er korrekte eller i overensstemmelse med de faktiske forhold. Megler er ikke gjort kjent med at det er bygget noe ulovlig på eiendommen. Ved enkelte tilfeller overtar kjøper innbo og løsøre. Innbo og løsøre overtas da som forevist og kjøper kan ikke påberope mangler ved dette i ettertid. Vi gjør oppmerksom på at megler kun vil informere om bud til interessenter som er tilstede på visning, eller registrert og bekreftet via nett at de ønsker budvarsel.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Fritidsboligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

25 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 625 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 25 000 000,-)) 640 870,- (Omkostninger totalt) 25 640 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 25 641 pr. år Kommunale avgifter innehar eiendomsskatt, renovasjon(fritid) og feieavgift(fritid)

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 23.334 ,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 4-6000 kWh. Dette vil variere ut i fra bruken.
Forsikring: kr 3.586,- pr år. Dette inkluderer innbo som har en kost på kr. 741,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2020 var kr 218 214.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Røsholmen 13, Gnr. 26 Bnr. 24 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.
Selger tar med seg personlige ting og ting med affeksjonsverdi. Det resterende av inventar /møbler blir stående igjen.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.. Dette er gjort med den bakgrunn at bygningene på eiendommen er gamle og i en slik forfatning at ny eier må påregne betydelige utbedringer/oppgradering/renovering.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf. 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 14:00 dagen før visning. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0090

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0090. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Tilrettelegging / Foto (Kr.5 000) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 25 000 000,-) (Kr.425 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.463 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060994