Skotfoss

Røråslia 29

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
103 970 kr
Totalpris
3 603 970 kr
Formuesverdi
1 030 309 kr
Kommunale avgifter
18 090 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
100 ㎡
Bruksareal
104 ㎡
Tomteareal
448 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lettstelt enebolig med alt på en flate. Pent opparbeidet og solrik tomt. 3 soverom - dobbelgarasje

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entre, kjøkken, stue, bad, soverom, soverom 2, soverom 3, teknisk rom.

Dobbelgarasje

Standard

Nyere og tiltalende enebolig fra 2016, med alt på en flate og gode solforhold. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Skotfoss, i et godt etablert og barnevennlig boligområde. Innvendig gir boligen et fint og moderne inntrykk, og har en familievennlig og arealeffektiv planløsning med bl.a. 3 soverom, stor stue/kjøkken del og dobbelgarasje fra 2021. Fra stuen er det utgang til solrik og lun uteplass.

Boligen har en trivelig entre med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Stor og praktisk skyvedørsgarderobe, med god plass til oppbevaring. Her er det montert downlights i himling, flis på gulv med varmekabler, mdf- plater på veggflater og i himling.

Innbydende og romslig stue med utgang til solrik og lun uteplass. Stuen er enkel å møblere, og har store vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn i rommet. Det er montert downlights i himling, laminat på gulv, mdf- plater på veggflater og i himling.

Kjøkkenet ligger i en moderne åpen løsning mot stuen, med en fin og sosial løsning med god plass til spiseplass. Kjøkkenet er fra byggeår og av typen Strai. Kjøkken har fronter med slett utførelse og integrerte hvitevarer som stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Benkeplate i laminat med benkebeslag i kompositt. Det er montert downlights i himling, laminat på gulv, mdf- plater på veggflater og i himling.

Delikat flislagt baderom fra byggeår som fremstår som lyst og trivelig. Overflater består av mdf- plater med downlights, flis på gulv og vegg. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, dusjnisje, moderne innredning med heldekkende servant, skap til oppbevaring, speil, toalett og opplegg til vaskemaskin. 

Boligen har tre soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og en praktisk skyvedørsgarderobe. Soverom 2  har god plass til seng og hjemmekontor. Boligens tredje soverom har plass til seng og øvrig møblement. Soverommene har laminat på gulv, mdf- plater på veggflater og i himling.

Praktisk teknisk rom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Belegg på gulv med varmekabler, panel på vegg og mdf- plater i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 100 kvm.
Bruksareal: 104 kvm.

P-rom inneholder:
1. etasje: Entre, kjøkken, stue, bad, soverom, soverom 2, soverom 3.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vedovn og elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 26.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:

Selger opplyser om endel mangler og utbedringer i egenerklæringsskjema.
Gjelder følgende punkter:
2:. Bad/våtrom
2.1: Tettesjikt/membran/sluk
2.2: Er arbeidet byggemeldt
4: arbeid/kontroll på vann/avløp
11: Arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner
13: Ladeanlegg/ladeboks for elbil.
16: Arbeid utført på terrasse/garasje/tak/fasade
18: Innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen
18.1: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i trivelig boligområde, uten gjennomgangstrafikk, på Skotfoss. Boligen ligger stille og tilbaketrukket med flotte rekreasjonsområder som kulturstien rett utenfor døren. Det er kort vei ned til kanalen og idylliske parkområder.

Skotfoss ligger ca. 6 km utenfor Skien sentrum og har flotte rekreasjonsområder samt historiske Skotfoss bruk, Telemarkskanalen, Løveid sluser og Norsjø. På Saglandet marina kan man leie båtplass/ lagring av båt. Det er kort vei til barnehage, skole, kirke, nærbutikk, frisør og fritidsaktiviteter. Skotfoss har aktiv idrettsforening, historielag med eget hus, revyteater med eget teater, hornmusikk med eget hus, skolemusikken holder til på oppvektssenteret, oldermannslag og pensjonistforening som holder til på samfunnshuset. Skotfoss kan blant annet friste med julearrangement på torvet for barna ved juletider, eget 17 mai tog og underholdning på 17. mai.

Tomt

Areal: 448 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og i egen gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.11.2021. Ferdigattesten gjelder Enebolig, Garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Framtidig, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.6.2016.

Eiendommen er regulert til Konsentrert småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan SKOTFOSS BRUK B3 OG B4, datert 5.3.2010. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2009/249407-1/200  Erklæring/avtale  
06.04.2009 
Rettighetshaver:Skotfoss Lokale Historielag  
Lnr: 10022544
Avtale om rett til bruk av deler av eiendommen med tilhørende bygninger.
Avtalen gjelder Skotfosstien kultursti.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3807-283/24
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers forklaring: Grunneier (Skotfoss bruk DA) gir rett til Skotfoss Lokale Historielag å etablere og opparbeide Skottfosstien kultursti. Rettighetshaver har rett og plikt til å forvalte stien slik at den er lett fremkommelig, tilstrekkelig sikret og ryddet. Grunneier forplikter seg og senere eiere til å ikke oppføre noen form for bebyggelse.
Gnr. 283, Bnr. 24 er markert i kart og lagt ved i vedleggsmappe.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 970,- (Omkostninger totalt) 3 603 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 090 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 030 309,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Røråslia 29, Gnr. 283 Bnr. 1001 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer på kjøkken.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 99 11 67.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0038

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0038. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmeglerfullmektig Jeanin Pettersen, tlf. 95 99 11 67, Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1%, Tilretteleggingshonorar kr 14 500,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3068662