Arendal Nord

Rønningenveien 21

Prisantydning
6 950 000 kr
Omkostninger
189 620 kr
Totalpris
7 139 620 kr
Formuesverdi
1 419 398 kr
Formuesverdi sekundær
5 109 831 kr
Kommunale avgifter
27 654 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
259 ㎡
Bruksareal
274 ㎡
Tomteareal
770 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker innholdsrik enebolig med fullisolert dobbel garasje, pent opparbeidet tomt og utsikt til Jovann

Om eiendommen

Innhold

U.etg.: Gang, kjøkken, stue, soverom, bad, bod, teknisk rom. 1. etg: Gang, vaskerom, bad, kjøkken, stue, soverom, bod. 2. etg.: Gang, bad, 5 soverom. Dobbel garasje med innredet loft.

Standard

Stor, lekker og innholdsrik enebolig med flott solrik beliggenhet like ovenfor Jovann. Boligen holder god standard, og har flere flotte uteplasser, asfaltert stor innkjørsel og isolert dobbel garasje med innredet loftsrom for gjester. Boligen er over 3 etasjer. I 1. etg. finner du bl.a. et stort kjøkken i hvit utførelse med integrert stekeovn, micro, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap m/ frys i 1. etg.. Stor stue med varmepumpe og peis. Utgang til veranda med glassrekke mot Jovann. Bad med flis på gulv og vegger, og varmekabler i gulv. Dusj m/ dusjvegger i glass, skuffinnredning m/ speil og wc. Vaskerom med flislagt gulv og varmekabler. Masse skapinnredning og vaskekum. Hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe. Stor gang med flislagt gulv og varmekabler. I 2. etg. er det hele 5 soverom, gang og bad som er flislagt på gulv og vegger. Varmekabler i gulv, Dusj med glassvegger, wc og skuffinredning med speil. Underetasje med stue med utg. ut til terrasse mot Jovann, kjøkken med hvit innredning med integrert stekeovn, micro, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap m/ frys. Opprinnelig bod er omgort til spisestue (ikke søkt om i kommunen). Bad med fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Dusj med glassvegger, wc og skuffinnredning med speil. Se forøvrig tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 259 kvm, Bruksareal: 274 kvm, Bruttoareal: 304 kvm Sekundærrom: 15 kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etg.: 95 m² - 1. etg. 97 m² - 2. etg. 82 m².
P-rom inkl: U.etg.: Gang, kjøkken, stue, soverom, bad. 1. etg.: Gang, vaskerom, bad, kjøkken, stue, soverom. 2. etg.: Gang, bad, 5 soverom.
S-rom inkl.: U.etg.: Bod (i bruk som spisestue), teknisk rom. 1. etg.: Bod

Garasje:
Bra: 68 m²
Innhold: 1. etg.: Dobbel garasje. 2. etg.: Trappegang, oppholdsrom med kjøkkenkrok, bad. Garasje er innredet med gjesteleilighet på loft. Dette er ikke søkt om i kommunen, og avviker fra godkjente bygningstegninger. Rom i garasje er ikke godkjent for varig opphold.

Frittstående bod vest.:
Bra: 10 m² - S-rom: 10 m². Boden er oppført i store deler på utsiden av tomtegrense. Det foreligger egen avtale om tillatelse til dette med naboeiendom.

Frittstående bod øst.:
:Bra: 5 m² - S-rom: 5 m² .

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Arendal kommune. For beskrivelse av byggemåte, se tilstandsrapport inntatt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmepumpe og peis i stue 1. etg., peisovn i stue i underetasje. Varmekabler i gang, vaskerom og alle bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Erik Sørensen AS den 27.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:En romslig bolig med tilhørende bygninger beliggende på en sentral og opparbeidet tomt. Den generelle tilstanden utvendig virker god. Innvendig må en være obs på kommentarer til gulv på våtrommene. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Bad Leilighet i U- etasjen NS 3600 - Pkt. 1
Beskrivelse:
Bad leilighet i U- etasjen med vanlig standard.
Vurdering / Avvik:
Overflater - Gulv
TG 2 Gulvet er med fliser, ingen tett oppkant ved dører. Høydeforskjell på gulv i fra dør til kant av kabinett er
7mm, burde vært 25mm. Flere knekte fliser ved vegg nord ende syd.

Bad 1. etasje NS 3600 - Pkt. 1
Beskrivelse:
Bad 1. etasje med vanlig standard.
Vurdering / Avvik:
Overflater - Gulv
TG 2 Gulvet er med fliser, ingen synlig tett oppkant ved dør og terskel ved dusjen. Høydeforskjell på gulv i
fra dør til sluk er 8mm, burde vært 25mm. Ved eventuelt lekkasje ned på gulv utenfor dusjen vil vann
renne ut dør før det når sluk.
Anbefalt tiltak: Lage nye spalteåpninger i terskel ved dusjen anbefales.

Bad 2. etasje NS 3600 - Pkt. 1
Beskrivelse:
Bad 2. etasje med vanlig standard.
Vurdering / Avvik:
Overflater - Gulv
TG 2 Gulvet er med fliser, ingen synlig tett oppkant ved dør. Gulvet er å regne for flatt. Kun lokalt fall ved sluk
i dusjen.
Anbefalt tiltak: Her burde vært synlig tett oppkant ved dør.

Vaskerom 1. etasje NS 3600 - Pkt. 1
Beskrivelse:
Vaskerom 1. etasje med vanlig standard.
Vurdering / Avvik:
Overflater - Gulv
TG 2 Gulvet er med fliser, ingen tett oppkant ved dører. Høydeforskjell på gulv i fra dør vest er 4mm, og
10mm i fra dør syd, burde vært 25mm.

Ildsteder og skorsteiner NS 3600 - Pkt. 9
Vurdering / Avvik:
Skorsteiner inne i huset
TG 2 Pipe er i element, er kledd inne i 1. og 2. etasje. 2 sider skal være synlig for inspeksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum, følg RV420 opp til lyskrysset, og kjør rett frem gjennom krysset inn på Molandsveien. Følg veien videre over sletta forbi Rema1000, og rundt høyresving. Ta deretter av til høyre rundt svingen, og følg veien forbi avkjørsel til Gullsmedhaven og inn til Jovann. Når veien deler seg, holder du til høyre. Eiendommen ligger da som første eiendom på venstre hånd.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og fint plassert like ovenfor Jovann. Eier har lagt sti til vannet og badebrygge direkte fra eiendommen. Jovann boligfelt er et nytt boligfelt like nord for Arendal sentrum, med umiddelbar nærhet til flotte naturområder, lysløype og badeplasser. Utbygger av området har lagt vekt på at dette skal være et flott boligområde som passer for de aller fleste. Jovannet ligger like nedenfor feltet, og her er det sandstrand og flotte bademuligheter for både små og store. Jovann har en svært sentral beliggenhet med kort vei til de fleste fasiliteter en familie trenger: Skole, barnehage, lekeplass, balløkke, lysløype, flott natur, dagligvarebutikk og buss. Det er kun ca 4 km til Arendal sentrum, med alle byens servicetilbud.

Tomt

Areal: 770 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er meget pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, noe belegningsstein, trapper, plen, terrasser og beplantning. Sti ned til Jovann med brygge, direkte fra hagen.

Parkering

Dobbel garasje med innredet loft. Ellers meget godt med parkering i egen oppkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.08.2016. Ferdigattesten gjelder oppføring av bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, og tilhører reguleringsplan Rønningen boligområde, datert 29.09.2005. Iflg Arendal kommune pågår det arbeid med utvidelse av eksisterende planområde. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

- Ingen servitutter registrert

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

- Ingen rettigheter registrert

Utleie

Det er innredet hybel i boligen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i utleiedelen er godkjent som stue, kjøkken gang, bad og teknisk rom/bod, og er godkjent til varig opphold. Opprinnelig stue er delt av til stue og soverom. Bod gjort om til spisestue må søkes bruksendret fra s-rom til p-rom for å bli godkjent til varig opphold.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 189 620,- (Omkostninger totalt) 7 139 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 27 653,88 pr. år Dekker utgifter til renovasjonsgebyr, ab. gebyr vann og avløp bolig, akonto vann og avløp, målerleie, eiendomsskatt, og feie- og tilsynsgebyr

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9146,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 419 398,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 109 831,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rønningenveien 21, Gnr. 24 Bnr. 315 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 21.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0252

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0252. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 950 000,-) (Kr.97 300) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.130 585)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062066