Bud mottatt! Ronatoppen

Ronatoppen 6B

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
95 950 kr
Totalpris
3 385 950 kr
Formuesverdi
725 939 kr
Formuesverdi sekundær
2 613 379 kr
Felleskostnader
900 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1999
Internt bruksareal (BRA‑i)
112 ㎡
Bruksareal
112 ㎡
Tomteareal
1 403 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Pen og innbydende selveierleilighet over to plan | Solrik veranda | Fast p-plass | Sentralt og barnevennlig

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten går over to etasjer, og har følgende planløsning:
2. etasje:
Vindfang, bod/vaskerom, soverom, bad/wc, kjøkken og stue med utgang til solrik veranda.

Loftsetasje:
Loftstue, to soverom og bod.

Felles redskapsbod
Fast parkeringsplass

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning.
Hovedetasjen (2. etasje):
- Tegninger viser bod i hovedetasjen. Dette området fremstår som vaskerom/bod
- Tegninger viser annen plassering på kjøkken, bad og soverom. Kjøkken og bad er flyttet til motsatt side. Det er også tegnet inn 2 soverom i denne etasjen. Dagens planløsning er et større soverom.
Loftsetasje:
- Tegninger viser kun to rom på loft, hhv. soverom og loftstue. Dagens planløsning er en mindre loftstue, kontor/soverom, soverom og bod med lav takhøyde.

De ombygde rommene er opprinnelig godkjent til varig opphold/beboelse med unntak av boden som fremstår som vaskerom. Endringene er ikke søkt om. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Fast parkeringsplass. Det er klargjort for el-billader.
Det er tre gjesteparkeringsplasser.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet på Strømme ved Rona. På Strømme er det barnehage og barneskole, og det er ungdomsskole på Søm. Kort vei til Rona senter med bl.a Meny, treningssenter, tannlege og frisør. Nærområdet kan ellers by på Rema 1000, Frk Hangeland kafe,  lekeplasser, golfbane, lysløype og ?Sukkevann idrettsanlegg. Veldig gode bussforbindelser rett ved boligen og Metro busstopp på Rona. Med bil ?er det ca. 5 minutt til Sørlandsparken, ca. 15 minutt til Kjevik og 10 minutt til Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.12.1999. Ferdigattesten gjelder 6- mannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Leiligheten er endret fra opprinnelig godkjente tegninger, se "Innhold" for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan felt N7 bebyggelsesplan vedtatt 18.12.1997, På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Planer under arbeid i området:
Randesund bydelsenter - Plankontakt: Gisela Urte Nilsen mob 45189240
Strømme N4 og N5 - Plankontakt: Ellinor Borgi mob 47260023. Det er planlagt utbygging i heia mellom Ronatoppen og Søm. Se https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/bolig-kart-og-eiendom/plan-og-bygg/reguleringsplan/reguleringsplaner-under-arbeid/alfabetisk-liste/stromme-felt-n4-og-n5/ for mer informasjon.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameier kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/61/612:
18.12.1998 - Dokumentnr: 19154 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:61 Bnr:314

04.06.1999 - Dokumentnr: 7861 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 2 OG 3
Gjelder denne registerenheten med flere

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 82 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 9 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 95 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Utdrag fra tilstandsrapport:
UTVENDIG
Leilighet over to etasjer oppført i tre. Isolert bindingsverkkonstruksjon kledd med liggende kledning. Saltak tekket med betongtakstein.
Ukjent type undertak.
Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2 -lags isolerglass, samt 3 stk. Velux vinduer i loftsetasjen. Malt hovedytterdør og balkongdør i tre.
Veranda/balkong med terrassebord og rekke av tre på begge siden av boligen.

INNVENDIG
Parkett, laminat og flis på gulv, malte og tapetserte veggoverflater. Plater og panel i himling. Profilerte malte tredører som innvendige dører.
Boligen har malt tretrapp fra byggeår. Bjelkelag mellom etasjer av tre.

VÅTROM
Bad fra med fliser på gulv og vegger. Malt panel i takhimling. Baderommet er innredet med vegghengt toalett, dobbel åpen dusjnisje, badekar og innredning med nedfelt servant.
Vaskerom med vinylbelegg på gulv, malte vegger og malt panel i takhimling. Rommet er innredet med opplegg for vaskemaskin.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av tre. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin, ellers kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Synlige vannrør er av kobber, ukjent type på nyere bad. Avløpsrør av plast.
Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler og ved at vinduer åpnes. Oppvarming via vedovn, eller elektrisk.
Nyere ca. 200 liters varmtvannstank plassert i rom med sluk.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 20.12.2023 , og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leiligheten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand.
Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten.
Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2.
Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3.
Hele rapporten må leses.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig
Nedløp og beslag,TG2
Takrenner, nedløpsrør og beslag er av stål fra byggeår. Nedløpsvann føres videre til terreng. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i plast er 20 - 30 år. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år

Vurdering av avvik:
Det ble registrert noe bøy på takrennen over veranda. Antar etter snø. - Det mangler snøfangere på vestvendt takflate.
Tiltak:
Takrenne bør rettes for å hindre at vannansamlinger blir liggende i renne. Dette vil kunne forkorte levetiden. - Snøfanger eller annen sikring må monteres på deler av taket for å tilfredsstille byggeårets krav. Veiledning til TEK 97 § 7-45 Nedfall fra byggverk Snø- og isdannelser på bygninger som kan medføre fare for ras mot beferdet område, skal hindres og sikres. Beferdet område i denne sammenheng er de steder folk normalt beveger seg om vinteren. Atkomst til bygning, inngangspartier etc. må vies særlig omhu.

Takkonstruksjon/Loft,TG2
Saltak med sperre- eller takstolkonstruksjon. Taket var så og si helt lukket på befaringsdagen, kun noe inspeksjonsmulighet via kneloftsluker. Disse var imidlertid isolert og plastet mot skråtak. Det gjøres oppmerksom på at takkonstruksjoner som er kledd inne eller ikke har inspeksjonsmulighet er en risikokonstruksjon. Det ble for øvrig ikke registrert indikasjon på fukt som indikasjon på kondens innvendig i takhimlingen på befaringsdagen, heller ikke vesentlige skjevheter i konstruksjon.
Vurdering av avvik:
Det er ikke montert inspeksjonsluke i loftshimlingen. Ukjent tilstand på loft og lukket konstruksjon med tanke på lufting. - Plast i kneloft er ikke tilstrekkelig tapet i skjøter. Noe ufagmessig montert.
Tiltak
Konstruksjonen bør videre kontrolleres med tanke på lufting. - Skjøter må tapes for å hindre luftlekkasje og kondens.

Dører,TG2
Malt hovedytterdør og balkongdør i tre. Ytterdøren er fra 2015 iflg. tidligere salgsopplysning. Balkongdør er fra 2020 og har 2-lags isolerglass. Helhetsinntrykk, TG 1. Generelt har ytterdørene normal slitasje.
Vurdering av avvik:
Det gjøres oppmerksom på at det er montert katteluke på hovedinngangsdøren. Selger opplyser at det kan trekke inn litt vann ved denne i perioder med mye regn og vind.
Tiltak
Ny eier må selv vurdere behov for å skifte dørblad. Det bør gjøres tiltak som hindrer at vann trekker inn i luke om mulig.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2
Veranda/balkong med terrassebord og rekke av tre på begge siden av boligen. Terrassebord er fra 2019 er overflatebehandlet og av impregnert trevirke. Rekkverk er malt. Balkong terrasse fremstod hovedsakelig i god stand, men med noe etterslep på vedlikehold og avvik mot dagens forskriftskrav for rekkverk. Avvik nevnt under.
Vurdering av avvik:
Rekkverk er noe for lavt ihht. dagens regelverk. - Sydlig del av veranda virker noe ustødig. Det kan se ut til at bæringen/bjelkelaget er noe underdimensjonert.
Tiltak
Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Det bør utføres ytterliggere undersøkelse vedr. bæring under veranda. Ytterliggere understøtting/dimensjonering kan ikke utelukkes.

Utvendige trapper,TG2
Plassbygd trapp med trinn, vanger og rekkverk i tre fra 2019. Trappen fremstod i god stand, men fremstår noe bratt, med mindre innstegstrinn enn anbefalt i trappenorm.
Vurdering av avvik:
Trappen er noe bratt, med mindre innstegstrinn enn anbefalt i trappenorm. - Åpninger i rekkverk og mellom trinn er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Tiltak
Det er ikke krav om utbedring til dagens trappenorm, men anbefales. - Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk/trinn til dagens forskriftskrav, men anbefales.
Innvendig

Overflater,TG2
Parkett, laminat og flis på gulv, malte og tapetserte veggoverflater. Plater og panel i himling. Store deler av boligens overflater er pusset opp i selgers eietid siden 2015. Overflatene har jevnt over normal eller lite bruksslitasje, merker etter bilder, hyller og solbleking må normalt påregnes. Helhetsinntrykk av overflater, TG 1. Lokalt avvik i gang nevnt under.
Vurdering av avvik:
Fliser i gangen er lagt på uegnet underlag. Dette medfører til at flisfuger sprekker opp. Selger har nylig refuget gulvet i gangen, men å grunn av underlaget er det stor sannsynlighet at fuger og mulig fliser igjen vil kunne løsne. Se også neste punkt vedr. knirk.
Tiltak
Det er påregnelig med utbedring/utskifting av gulvet på sikt for å kunne lukke avviket.

Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2
Bjelkelag mellom etasjer av tre. Ved kontroll av nivåforskjell på gulv ble det kun registrert normale avvik alder tatt i betrakting basert på standardens krav. Kontrollen er kun stikkmessig utført. Nivåforskjell/skjevhet TG 1. Lydisolering og brannforhold mellom etasjer/boenheter er ikke kontrollert. Trinnlyd i trapper og stedvis knirk i gulvflater forekommer. Dette er normalt og må forventes i boliger bygd i tre, men stedvise områder har knirk utover normalt.
Vurdering av avvik:
Det ble stedvis registrert knirk i gulv utover hva som er normalt, særlig i gang.
Tiltak
Ny eier må selv vurdere behov for utbedring av knirk. Tiltak i gang vil være påregnelig og er omtalt i punkt for overflater.

Radon,TG2
Vedr. radon.
Vurdering av avvik:
Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger. Boligen ligger for øvrig i et område skravert gult, som betyr aktsomhet "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "lite sannsynlig skadelig", eller "normale forekomster".
Tiltak
Det er ikke krav om radonmåling for boliger som ikke leies ut, men anbefales.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Pipe og ildsted,TG2
Boligen har vedovn, mulig fra byggeår tilkoblet elementpipe. Vedovn var ikke i bruk på befaringsdagen, men fremstod tilsynelatende i OK stand. Overflater på pipe, OK. For teknisk tilstandsanalyse av pipe og ildsted, henvises det til lokalt brann- og feiervesen. Helhetsinntrykk, TG 1.
Vurdering av avvik:
Det mangler ubrennbar plate under/foran sotluke.
Tiltak
Ildfast plate bør monteres.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Innvendige trapper,TG2
Boligen har malt tretrapp fra byggeår.
Vurdering av avvik:
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Tiltak
Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.
Håndløper må monteres for lukke avviket. Forskriftskrav om håndløper har eksistert siden 1967.

Innvendige dører,TG2
Profilerte malte tredører som innvendige dører. Dørene ble kontrollert for heng i karmer og dørsvill. Funksjon, enkelte dører kan med fordel justeres noe, ellers OK. Dørene fremstod med normal slitasje på overflater og ellers i normal god stand. Helhetsvurdering TG1.
Vurdering av avvik:
Enkelte dørblad tar borti karm ved lukking.
Tiltak
Justering bør utføres for å hindre skader på karm/svill.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Våtrom
2. etasje > Vaskerom
Overflater vegger og himling,TG2
Malt strie på vegger og malt panel tak. Rommet har ingen våtsoner på vegger med unntak av oppkant fra gulv. Veggoverflater på vaskerom blir normalt lite eller ikke utsatt for direkte vannsprut, men rommet kan tidvis ha høy relativ luftfuktighet. Dette gjør at overflater må være fuktbeskyttet.
Vurdering av avvik:
Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at overflater er behandlet med våtromsmaling.
Tiltak
Innhent dokumentasjon om mulig som viser type maling, Tiltak kan ikke utelukkes og må vurderes om nødvendig opp mot fremtid bruksbehov og fuktbelasting.

2. etasje > Vaskerom
Overflater Gulv,TG2
Rommet har vinylbelegg på gulv med oppkant langs vegger. Vaskerom blir normalt lite eller ikke utsatt for bruksvann. Lekkasjesikkerhet: Gulvet har ikke fall fra dør mot sluk, men har oppkant langs vegger og i form av dørsvill. Dørsvill er imidlertid ikke dokumentert tett og det er ukjente løsninger bak lister ved dør. Høydeforskjell ble målt til over 0 mm. mellom topp slukrist og topp dør. oppkant ved dør er ca. 30 mm.

Vurdering av avvik:
Gulvet har ikke fall mot sluk og det er ikke dokumentert tett løsning ved dør.
Tiltak
Ytterliggere kontroll ved av tetthet ved dør. Det kan ikke utelukkes tiltak.

2. etasje > Vaskerom
Ventilasjon,TG2
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Selger opplyser at viften på vegg er ikke tilkoblet strøm. Det er tilluftspalte under dørblad.
Vurdering av avvik:
Rommet har kun naturlig ventilasjon via ventil på vegg og luftespalte i vindu. Viften som er montert i rommet er ikke tilkoblet strøm iflg. selger.
Tiltak
Viften må tilkobles strøm for å kunne lukke avviket.

2. etasje > Bad
Sluk, membran og tettesjikt,TG2
Våtrommet har plastsluk med stålrist under badekar og slukrenne i dusjnisje. Antydning til membranløsning synlig i sluk under badekar, forøvrig ukjent omfang og type av membran. Dokumentasjon foreligger ikke.
Vurdering av avvik:
Det foreligger ikke dokumentasjon på membranarbeid.
Tiltak
Innhent dokumentasjon om mulig.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Kjøkken
2. etasje > Stue/kjøkken
Overflater og innredning,TG2
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av tre. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin. Kjøkkenet fremstår i normal god stand alder tatt i betraktning.
Vurdering av avvik:
Det ble ikke registrert lekkasjevarsler eller komfyrvakt på kjøkkenet. - Det ble registrert noe bruksmerker og etterslep på vedlikehold av benkeplate av tre.
Tiltak
Komfyrvakt og lekkasjevarsler bør monteres for å ivareta brannsikkerhet og lekkasjesikring, men var ikke et krav på oppføringstidspunktet. - Det er påregnelig med utbedring av bruksmerker på benkeplate.
Tekniske installasjoner

Elektrisk anlegg,TG2
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring/dokumentasjon på alt arbeid som er uført før selgers eietid.

Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall)
Kommentar:Hovedsakelig fra byggeår. Enkelte mindre arbeider er utført i selgere eietid fra 2015. Disse arbeidene er er utført av Bravida AS, OneCo AS og KEAS. Ukjent historikk fra forrige eiere.

Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ukjent
Kommentar: I selgers eietid er det kun benyttet elektroinstallasjonsvirksomhet. Ukjent før dette.

3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ja
Kommentar:Boligen ble oppført i perioden omkring 1999. Samsvarserklæring eksisterer ikke på dette. Det er ukjent om det var krav til samsvarserklæring for gjeldende bolig siden denne ble oppført i overgangsfasen til nye krav.

5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei

6.Forekommer det at sikringene løses ut?
Nei

Kommentar: Det er ikke opplyst om dette. Normal må det påregnes at sikringer går ved overbelastning og ved lyn- og tordenvær.

7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei
Kommentar:- Det er ikke opplyst om dette.

8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei

10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei

14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei

15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja

16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Kommentar: Det anbefales innhenting av dette om mulig. For anlegg som mangler samsvarserklæring/sluttkontroll anbefales det el-kontroll.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad


Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Fremkommer i rapporten.
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja

Loft tilfredsstiller ikke dagens krav til rømning. Takvinduer tilfredsstiller ikke krav for rømningsvindu. Der det ikke er utgang (dør) direkte til sikkert sted (terreng) kreves følgende: - Annet hvert rom for varig opphold skal ha rømningsvindu. - Rømningsvindu må ha høyde minimum 0,6 meter og bredde minimum 0,5 meter. Summen av høyde og bredde må være minimum 1,5 meter. Svingvinduer med dreieakse, må ha tilsvarende effektiv åpning. - Avstand fra gulv til underkant av vindusåpningen må være maksimalt 1,0 m. med mindre det er truffet tiltak for å lette rømning, f.eks. fastmontert stigetrinn, eller annet fastmontert som er mulig å klatre på.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kun oppvaskmaskin medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Diverse

Fasaden er malt i 2018.
Sameierne rullerer på å sette ut søppeldunker.
Sameiet setter opp dugnad ved behov.

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/61/612:
18.12.1998 - Dokumentnr: 19154 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:61 Bnr:314

04.06.1999 - Dokumentnr: 7861 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 85/615
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 120/615
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 2 OG 3
Gjelder denne registerenheten med flere

Info kommunale avgifter

Eiendomsskatten er inkludert i felleskostnadene og utgjør kr. 3 873,-
Renovasjon kommer i tillegg.

Polisenummer

512087

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

TV/Internett/Bredbånd

Denne leiligheten bruker Telia som tv/internett leverandør. Hver seksjon er ansvarlig for eget abonnement.

Sammendrag selgers egenerklæring

Våtrom
Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Eksempelvis om det bygget nytt, pusset opp eller gjort arbeid etter en skade.
Ja
2004
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Ref. egenerklæring fra forrige eier: Et soverom ble slått sammen med bad. Totalrenovering av bad i 2004 utført av faglært. Det ble montert slukerenne til dobbeldusj.
Hvilket firma utførte jobben?
Ukjent
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Nei

2014
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Ref. egenerklæring fra forrige eier: Ny varmtvannsbereder i 2014
Hvilket firma utførte jobben?
Ukjent
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Nei

2023
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Byttet høyskap og innredning under vask. Byttet dusjarmatur og dusjhode på badekar. Ny fuge og silikon i dusjsone. Nytt speil og belysning. Nytt rør under vask og nytt dolokk.
Hvilket firma utførte jobben?
Comfort Kristiansand AS Reiersen VVS
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Tak, yttervegg og fasade
Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Ja
Beskriv feilen og omfanget
I ytterdøren er det montert katteluke. Her kan det trekke inn litt vann ved mye regn og vind.

I din leilighet, er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja, 2018
Hvordan ble arbeidet utført?
Ufaglært
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte
Malt fasade.

2020
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Byttet alle tre velux vinduer i 2 etasje. Byttet balkongdør.
Hvilket firma utførte jobben?
Bico
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2021
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Byttet to vinduer på baderom. Byttet vindu på soverom i 2 etasje. Byttet vindu på soverom i 1 etasje.
Hvilket firma utførte jobben?
Bico
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2020
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Innstallering av katteluke i ytterdør.
Hvilket firma utførte jobben?
Kristiansen Bygg & Service
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2015
Hvordan ble arbeidet utført?
Ufaglært
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte
Ref. egenerklæring fra forrige eier: Ny ytterdør 2015. Ukjent hvem som har utført arbeidet.

2023
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Nedkobling av gammelt parabolanlegg på lelighetens sørvegg. Hull i fasaden, etter ledning, ble tettet av montør.
Hvilket firma utførte jobben?
Agder Antenneservice Arvid Grundetjern
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja

2018
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Fjerning av ledning til nedmontert utelampe. Montering av to taklamper i stue/kjøkken.
Hvilket firma utførte jobben?
KEAS
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2021
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Strøm til nymontert markisemotor. Flytting av to utestikk.
Hvilket firma utførte jobben?
KEAS
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2022
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Byttet baderomsvifte. Nytt stikkontakt og dimmer på soverom i 1 etg. Nytt stikk grønt soverom i 2 etg.
Hvilket firma utførte jobben?
OneCo
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2023
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Oppgradert to dimmere til LED i stue/kjøkken. Byttet stuelampe til fast installasjon.
Hvilket firma utførte jobben?
Bravida Norge AS avd Kristiansand

Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

2022
Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Innstallasjon og klargjøring for elbillader på leilighetens parkeringsplass.
Hvilket firma utførte jobben?
Stokkeland elektro

Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Er det tegn på setningsskader eller sprekker i for eksempel grunnmur eller fliser?
Ja
Beskriv feilen og omfanget, samt hvilke tiltak som er gjort
Oppstått sprekk i en flis i gangen der fuge rundt flisen løsnet. Det ble lagt ny fuge av flislegger i 2023.
Det er sprekk i en flis over kjøkkenbenk, samt noe løs fuge. Det ble lagt ny fuge av eier i 2023.

Har det vært skadedyr i leiligheten?
Ja
Hva slags skadedyr og hva var omfanget?
Det ble observert skjeggkre ved enkelte anledninger i 2020. På sameiemøte i 2020, ble det bekreftet observasjoner av dyr, i andre enheter i sameiet.
Nokas skadedyrkontroll utførte to giftbehandlinger. Dette ble avsluttet mai 2022.
Det er ikke gjort nye observasjoner i leiligheten etter dette.
På sameiemøte november 2023, ble det meldt at det ikke var gjort flere observasjoner i de andre leilighetene i sameiet.

Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Ja
Skriv opplysningene her:
Elektrisk markise ble innstallert av Markisemannen i 2021.
Baderomsvifte på vaskerom er ikke tilkoblet strøm.
Gulv i øverste etasje samt soverom nede er byttet av eier etter 2020.
Det er diskutert i sameiet å etablere ny sykkelparkering på fellesområde. Det er foreslått en enkel frittstående sykkelbod eller carport med sykkeloppbevaring på parkeringsplasser. Det er pr dags dato ikke fattet noen vedtak angående dette.
Produktnummer: E3BD5045-F5FA-46B7-A606-6F5090181C27 Kategori: