Romsåsen

Romsåslia 24

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
100 950 kr
Totalpris
3 590 950 kr
Formuesverdi
785 911 kr
Formuesverdi sekundær
2 986 462 kr
Byggeår
2021
Internt bruksareal (BRA‑i)
127 ㎡
Bruksareal
132 ㎡
Tomteareal
2 391 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Delikat innredet enderekkehus med god planløsning, solrik beliggenhet og fine terrasser.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Delikat innreder enderekkehus med gjennomgående god standard.
Gulvene er i hovedsak belagt med laminat og flis. Veggene malt i lyse fargetoner på glatte gipsflater.

Boligen har en praktisk planløsning. Lys og romslig stue med en åpen kjøkkenløsning. Stuen får godt med lys inn gjennom de store vindusflatene. Fra stuen er det utgang til en solrik og stor terrasse.

Sort kjøkken fra Strai med integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffemaskin, komfyr med microfunksjon og koketopp. Kjøkkenet har en praktisk utforming med rom for en god arbeidsplass. Mellom kjøkken og stue er det god plass til langbord ved spesielle anledninger.

Boligen er utstyrt med 2 bad, fordelt med ett i hver etasje. Begge badene er fliselagt med varmekabler i gulv. Badet i underetasjen er utstyrt med dusjnisje med glassvegger, toalett og baderomsinnredning. Badet i 1. etasje er utstyrt med toalett, baderomsinnredning og opplegg for badekar.
Eget vaskerom i tilknytning til badet i underetasjen.

Boligen har 2 soverom med god størrelse. Begge ligger i underetasjen.

I underetasje finner man en TV-stue som har flere bruksmuligheter. Her er det mulighet å sette opp en vegg for evt. et ekstra soverom.

Utvendig bod ved inngangspartiet og innvendig boder for lagring.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn i stue. Varmekabler i flere rom.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E-39 på Rom, ta av mot Høyland og følg denne veien og skilting videre mot Romsåsen. Når man nærmer seg toppen, ta første avkjøring mot høyre og boligen ligger innerst til venstre og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

Plass til flere biler på eiendommen.

Beliggenhet

Boligen ligger i Romsåsen i en lang rekke med nyere boliger i et nyere boligfelt. Boligen ligger sør-/østvendt med fin utsikt mot Romsletta. Området har meget gode solforhold med kort avstand til flere fine turområder, gapahuk, samt kort avstand ned til Handelsparken med de fleste fasiliteter, barnehage og barneskole. Romsåsen ligger ca. 4 km fra Lyngdal sentrum med ungdoms- og vidregående skole, Lyngdal sentrum og bykjernen med flere butikker.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.01.2021. Det vil bli søkt om ferdigattest av utbygger når alle boligene i rekken er ferdig. det er utbyggers ansvar å få dette på plass.

Fremlagte tegninger fra Lyngdal kommune samsvarer med faktisk utforming. Det er dog etablert en tv-stue i underetasjen, hvor det på tegningene er tegnet inn et soverom. Rommene er godkjent til varig opphold og det er ikke nødvendig å søke om bruksendring.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei inn til rekkeboligene. Det betales ikke noe kostnad for veien pr. dd.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse, tilhører reguleringsplan Romåsen - boligfelt, datert 17.06.2010 og Kommunedelplan for Lyngdal 2014 - 2025 arealdel, datert 03.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/156/182/1:
02.04.2013 - Dokumentnr: 257761 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Lyngdal Kommune
Org.nr: 922 421 498
Tilbakekjøpsrett på gitte vilkår
Overført fra: Knr:4225 Gnr:156 Bnr:182
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2021 - Dokumentnr: 156539 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vedlikehold av lekeplasser.
Se vedlegg.

17.11.2020 - Dokumentnr: 3344298 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 130/1170

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 87 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 9 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 100 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune pr. dd.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 31.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Vi legger til grunn ferdigattest som tilstrekkelig dokumentasjon på faglig god utførelse på bygningen og har derfor gitt TG 0 på bygningsdeler nyere enn 5 år uten avvik. Fra direktoratet for byggkvalitet (dibk.no): "Alle boliger og senere byggearbeider på boligen som er søknadspliktige, skal avsluttes med ferdigattest. Ved ferdigattest skal de ansvarlige firmaene ha gitt sine samsvarserklæringer og kontrollerklæringer på at deres arbeid er utført i henhold til lov, forskrift og tillatelser. Firmaene som erklærer ansvar i en byggesak skal ha tilstrekkelige kvalifikasjoner, blant annet utdanning og praksis, til de oppgavene de erklærer ansvar for. Ferdigattesten skal være en bekreftelse på at arbeidene er utført i henhold til regelverket, og i utgangspunktet vil ferdigattesten være dokumentasjon på faglig god utførelse." Det er kun boligen/fritidsboligen som inngår i rapporten. Garasje, lekehytter, utvendige boder etc. er ikke kontrollert dersom dersom ikke det fremgår av rapporten. Garasjer/boder og lignende har generelt en enklere byggeskikk og standard og blir derfor ikke vurdert på samme måte som boligen/hytta. Overflater er vurdert i rapporten, kun slitasje/svikt vesentlig ut over normal bruks- og aldersslitasje nevnes. Dette gjelder synlige flater. Det er ikke flyttet på møbler, bilder, tepper og andre gjenstander hvis ikke det er nødvendig for å komme til utsatte områder. Brann- og lydforhold mellom boenhetene er ikke kontrollert, dersom dersom ikke det fremgår av rapporten. Boligen var møblert under befaringen. Det tas forbehold om eventuelle skjulte feil/mangler. Lukkede konstruksjoner er ikke kontrollert. For øvrig må hele rapporten leses.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Utvendige trapper: Det er utvendige trapper av tre i forbindelse med terrassene/verandaene. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Det er stor åpning mellom vegg og trapp opp til takterrasse/terrasse i øverste plan. Konsekvens/tiltak - Andre tiltak: Åpning mellom trapp og rekkverk bør tettes.

Innvendig > Overflater - gulv: Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er knirk i gulvene i stue/kjøkken. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det er en pågående reklamasjonssak på gulvene ifølge eier.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: alle på kjøkkenet.

Randonmåling

Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Pliktig medlemsskap i velforening.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/156/182/1:
02.04.2013 - Dokumentnr: 257761 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Lyngdal Kommune
Org.nr: 922 421 498
Tilbakekjøpsrett på gitte vilkår
Overført fra: Knr:4225 Gnr:156 Bnr:182
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2021 - Dokumentnr: 156539 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om vedlikehold av lekeplasser.
Se vedlegg.

17.11.2020 - Dokumentnr: 3344298 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 130/1170

Info kommunale avgifter

Stipulerte kommunal avgift 2024 kr. 16.516,- Inkluderer renovasjon, avgifter for vann og avløp, feie og branntilsynsavgift. Avgiften vil variere avhengig av forbruk,

Byggemåte

Taktekkingen er av papp og fra byggetiden. Taket er besiktiget fra bakkenivå, fra terrenget ovenfor boligen og fra takterrasse. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående bordkledning. Boligen har pulttak (det vil si at taket fller en retning) tekket med takbelegg/papp. Takkonstruksjonen er gjenkledd og ikke tilgjengelig for kontroll. Det er spalter i gesimsene som indikerer at taket er luftet. Vinduene har karmer av tre og er fra byggeåret. Dørene har karmer av tre og er fra byggeåret. Terrassene/verandaen er bygd i tre. Det er utvendige trapper av tre i forbindelse med terrassene/verandaene.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber i boligen

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Knirk i gulv i 2. etasje, er i dialog med husbygger. Det byttes filter på ventilasjonsanlegget hvert år av fagmann. Huset er malt i 2023/2024.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: D35E189A-9F36-4218-BD42-11D0515D389F