Rom

Romsåskroken 58

Prisantydning
5 700 000 kr
Omkostninger
158 970 kr
Totalpris
5 858 970 kr
Formuesverdi
970 399 kr
Formuesverdi sekundær
3 493 437 kr
Kommunale avgifter
11 540 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
164 ㎡
Bruksareal
180 ㎡
Tomteareal
698 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig med 4 soverom, beliggende på solrik utsiktstomt. Sentralt på Rom.

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: Entré, Stue/kjøkken, Bad, Vaskerom, Soverom, utvendig bod. Carport.
Underetg.: Gang, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Stue, Kontor, Teknisk rom, Kott u/trapp.

Standard

Tilstandsrapporten konkluderer med følgende:  Bygning oppført i 2015, bestående av innredet 1. etg. og underetg. Bygningen holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr, og fremstår i generelt god stand.

Innvendig er det parkett og flislagte gulv, malte veggplater og malte plater i taket. Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre. Boligen har isolert stålpipe, og vedovn i stue/kjøkken.
Boligen har malt tretrapp, med heltre trinn i lakkert utførelse. Rekkverkspiler i metall. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Vaskerom: Rommet har malte vegger og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler.
Rommet har opplegg for vaskemaskin og vaskekum i rustfritt stål. Det er balansert ventilasjon.

Bad 1. etg.: Rommet har flis og malte vegger, og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjhjørne. Det er balansert ventilasjon.

Bad i underetg.: Rommet har flis og malte vegger, og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, boblebadekar og dusjhjørne. Det er balansert ventilasjon.

Kjøkken: Kjøkkenet har innredning fra Hamran, med glatte fronter og laminat benkeplate. Innebygget hvitevarer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle-/fryseskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 180 kvm Sekundærrom: 16 m².
Bra. pr. etasje.: underetg.: 84 m²  - 1. etg. 96 m².
P-rom inkl: 1. etg.: Entré, Stue/kjøkken, Bad, Vaskerom, Soverom, Underetg.: Gang, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Stue, Kontor.
S-rom inkl.: utvendig bod, Teknisk rom, Kott u/trapp.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Vaskerom i hovedetg. står som bod på tegning og inntegnet bod innenfor vaskerom er nå en del av vaskerommet. Bod i underetg. i tilknytning til bad er inkludert i badet. Rommene er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2015 i følge Lyngdal kommune.

Taktekking av papp. Takrenner i metall. Beslag av lakkert metall mellom asfalt og grunnmur. Lakkert metallbeslag utvendig under dørterskler. Vindskier og vannbord på tak, i malerbehandlet tre. Luftehatter på tak er av metall. Lakkert metallbeslag ved overgang terrassebord/yttervegg. Lakkert metallbeslag over levegg på veranda. Veggene har bindingsverkskonstruksjon, med stående bordkledning utvendig. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt tredør på vaskerom, og malte balkongdører i tre. Veranda i tre, med impregnerte terrassebord. Rekkverk og levegg i malerbehandlet tre, dels med glassrekkverk. Støpt plate på mark ved uteplass i underetg. Støpt plate på veranda ved utvendig bod.

Påkostning og modernisering

Det er i følge eier utført følgende håndverkstjenester på boligen de siste 5 år:
2022 - Utskiftet ekspansjonstanker på VVB
2020 - Utbedring av utettheter på fasade rundt kjøkken, samt utskiftet del av gulvparkett inntil vinduer i kjøkkenkrok
2020 - Utskiftet silikonfuger på bad
2018 - Montert ny varmepumpe, samt lagt opp ny stikkontakt til denne
2018 - Montert trykkreduksjonsventil på hovedvannledning.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er varmepumpe i stuen, samt en god vedovn. Varmekabel i gang oppe og nede, vaskerom, stue nede, tekniskrom og begge bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Sentralstøvsuger er montert. Boligen har røykvarsler i begge etasjer som er sammenkoplet og tilknyttet strøm/batteri.
Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende med polisenummer: 458665.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 27.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Tomteforhold > Forstøtningsmurer - 2
Det er påvist andre avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det mangler rekkverk over skråning/kant på vestsiden av eiendommen, ved enden av asfaltert tomt. Det er litt hulrom mellom terreng og betongmur mot nabo i øst.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag - 2
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Det er påvist andre avvik: Plasslaget port i rekkverk på veranda henger noe, og tar i mot terrassebord. Låsebeslag på denne port har noe overflaterust. DETTE FORHOLD ER UTBEDRET AV EIER.
Terrassebord på veranda har generelt noe nedslitt beis.
Det er litt hulrom mellom terreng og støpt plate på veranda bak utvendig bod (masser under betongplate har dels rast ut). EIER HAR TETTET HULROM.

Innvendig > Overflater - 2
Det er påvist andre avvik: Svimerke på gulvparkett like utenfor glassplate rundt vedovn i stue/kjøkken.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. For øvrig ingen skade registrert på vindu eller karm.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er motfall rundt sluk under badekar, men det er godt fall herfra mot sluk i dusj.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert rennemerker på vegg under innredning, som følge av manglende fuging mellom vegg og servantplate.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Utbedring av silikon arbeid på bad. Arbeid utført av Mur & Flis Silseth AS.
6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Vann under parkett ved kjøkkenvindu, februar 2020. Nybyggeren A/S utbedret kledning og skiftet noen parkett bord under vindu. Litt vann i det ene hjørne i carporten ut mot vei, etter kraftig regnskyll.
12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll av el-anlegg, installasjon av AMS måler 31.01.2018. Kontroll av Agder Energi og ERV elektriker ved blinking av utelys for noen måneder siden. Ingen feil funnet.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Reparasjon av kledning ved kjøkkenvinduer, som nevnt tidligere. Arbeid utført av Nybyggeren A/S.
19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Det ble av Nybyggeren A/S søkt om å bygge på større del av eiendommene i feltet, slik at det f.eks. kunne bygges en ekstra bod.
23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Tilstandsrapport 10.08.2020. Ny tilstandsrapport etter de nye forskriftene skal bestilles.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra offentlig gate.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger på en flott utsiktstomt på toppen av Romsåsen. Meget solrikt og det er fantastisk utsikt over Romsletta og mot sjøen. Nærhet til Handelsparken m.m. på Rom.

Tomt

Areal: 698 kvm, Eierform: Eiet tomt
Parkering og tun er asfaltert. Pent opparbeidet plen og hage på fremside av bolig. Murer av betong og naturstein. Fine sitteplasser på støpt platting ved stue i underetg. og stor veranda med utgang fra hovedstue oppe, samt oppe ved uteboden.

Parkering

På egen tomt, samt i carport.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.09.2015. Ferdigattesten gjelder for enebolig med garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for boliger Romåsen med adkomstveg via Høylandsvegen, datert 24.01.2013.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Vannmåler montert.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 257761, Tinglyst: 02.04.2013 - erklæring/avtale. Lyngdal kommune har tilbakekjøpsrett på gitte vilkår. Overført fra gnr. 156, bnr. 109. Gjelder arealer som ikke blir regulert til tomter. Kopi av avtale kan fåes hos megler.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-)) 158 970,- (Omkostninger totalt) 5 858 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 540 pr. år Prognose for 2022 og gjelder for renovasjon, vann, avløp og feie- og branntilsynsavgift.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt pr. nå.

Formuesverdi

Primær: Kr. 970 399,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 3 493 437,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Romsåskroken 58, Gnr. 156 Bnr. 190 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende integrerte hvitevarer følger boligen: oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, induksjonstopp, stekeovn, samt ventilator.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0116

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0116. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Oppgjør (Kr.5 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 700 000,-) (Kr.68 400) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.94 335)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

11.08.2022
Varenummer: 3061257