Borgeåsen

Rødborge 26

Prisantydning
3 900 000 kr
Omkostninger
113 970 kr
Totalpris
4 013 970 kr
Formuesverdi
644 609 kr
Kommunale avgifter
25 602 kr / år
Byggeår
1970
P-rom
158 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
528 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig med godkjent hybelleilighet. Solrik tomt i trivelig blindgate.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Vindfang, stue, kjøkken, toalettrom, bad, 2 soverom, gang, trapperom og kott.
Underetg.: Gang/trapperom, vaskerom, kjøkken, stue (soverom), vindfang, bad, hobbyrom og bod.
Det er adkomst fra hoveddel og til utleiedel - så enkelt å bruke hele boligen til en familie om man ønsker det. Dagens eier har leid ut i alle år. Grunnet salg har leieboer flyttet ut.

Carport.

Standard

Hoveddel:
I vindfanget er det plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Videre innover i gangen er det skyvedørsgarderobe for ekstra oppbevaring. Malte overflater på vegger og i himling.

Romslig og lys stue med flere møbleringsalternativer. Her er det god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement, samt spisegruppe eller tv-krok. Rommet er innredet med varmepumpe og peisovn som varmer godt på kalde kvelder. De store vindusflatene gir stuen godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til  terrasse og usjenert hage med gode solforhold.. Det er montert elektrisk persienner. Rommet har malte overflater på vegger og i himling.              

Koselig kjøkken med plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredning fra 1993 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Praktisk halvøy med spiseplass. Opplegg til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Rommet har malte overflater på vegger og i himling.

Lyst baderom innredet med servant med skuffer, speil med oppbevaring og dusjnisje. Flis på gulv, flis på vegger og plater i himling.

Toalettrommet er innredet med servantskap og toalett. Vinylvelegg på gulv, flis på vegger og panel i himling.

Hoveddelen har 2 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og er innredet med skyvedørgarderobe. Det andre soverommet har plass til seng og øvrig ønsket møblement. Begge rommene har malte overflater på vegger og i himling.

Vaskerommet er innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Betong på gulv, malte plater på vegger og porebetong element i himling.

Hybelleilighet:
Vindfang med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Malte overflater på vegger og i himling.

Stuen er malt i lyse farger, og har plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Rommer er innredet med peisovn som varmer godt på kalde kvelder.

Enkel kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg under overskap. Opplegg til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Belegg på gulv og tapet på vegger. 

Baderommet er innredet med servantskap, toalett og dusjnisje. Flis på gulv, flis på vegger og panel i himling.

Hobbyrom med teppe på gulv, panel på vegger og plater i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 158 kvm.
Bruksareal: 165 kvm.
Sekundærareal: 7 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Stue, kjøkken, vindfang, toalettrom, bad, 2 soverom, gang og trapperom
Underetg.: Gang/trapperom, vaskerom, kjøkken, stue, vindfang, bad og hobbyrom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Bruker man hybelen som del til egen bolig har megler satt 3 soverom grunnet stuen i hybelen. Boligen er godkjent med hybel, så man kan bruke den som man selv ønsker.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 08.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Carport.
- Våtrom > Generell > Vaskerom.
- Våtrom > Generell > Bad.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Vinduer fra byggeår.
- Utvendig > Ytterdør underetasje.
- Utvendig > Veranda.
- Utvendig > Utvendige trapper.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tomteforhold > Drenering.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, skiftet kraner og vasker + servantskap. Porsgrunn Rørleggerforretning.
2.2. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert?
Ja, utført på dugnad i 2007.
10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, reparert av Multifag.
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner?
Ja, nytt er-anlegg. Utført av Elektro Partner.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Menstad følger du Gunnar Knudsens veg et stykke i retning Porsgrunn, deretter tar du til venstre opp Håvundvegen og videre andre til høyre. Følg veien videre (Breidablikkvegen) og ta første til venstre også til høyre inn på Rødborge. Boligen ligger på høyre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Borgeåsen, i et godt etablert boligområde. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Borgeåsen senter ligger i umiddelbar nærhet til boligen og har matbutikk med post-i-butikk, frisør og blomsterbutikk. Forøvrig kort vei til Hovengasenteret og sentrum med alle byens servicetilbud.

Sentrumsområdet i Porsgrunn er beliggende hyggelig til langs elva, og spaserer du langs elvepromenaden er det aldri lang vei til bespisning på restauranter og hyggelige kafeer med et bredt utvalg.

Det er flere fine tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. På vinterstid er Jarseng meget populært og har flott skianlegg med lysløype

Tomt

Areal: 528 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt med plen, prydbusker og gruslagt gårdsplass. Usjenert og solrike uteplasser. Tomten byr på mye lek og morro for både tobente og firbente.

Parkering

Parkering i carport og gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.10.1971. Ferdigattesten gjelder enebolig m/hybel. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Skien kommune opplyser om at carporten ble godkjent i oktober 1971.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik på tegninger ved kjøkken og soverom. Soverom er tatt bort til fordel for større kjøkken. Bolig er oppført i tomtegrense men det er gitt ferdigattest.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger og kjørevei, tilhører reguleringsplan "Rødborge (del av Åkre gård 75/1 og 15)", datert 12.08.1968.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til båndlegging for regulering etter pbl, bevaring kulturmiljø, boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert i hensynssone C. Kontakt megler for mer informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1970/402002-1/101  Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst: 12.06.1970 
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Meglers forklaring: Eier plikter å sette opp og vedlikeholde gjerde mot offentlig vei og offentlig plasser. Delegjerdet mellom eiendommene skal være ensartet. Eier må sørge for adkomst og utført ledningsarbeider med vedlikehold som er nødvendig.
 
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 970,- (Omkostninger totalt) 4 013 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 25 602,36 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 644 609,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rødborge 26, Gnr. 75 Bnr. 74 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,5%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061899