HÅNES

Riskestien 12B

Prisantydning
2 690 000 kr
Omkostninger
17 481 kr
Andel fellesgjeld
238 245 kr
Andel fellesformue
2 022 kr
Totalpris
2 945 726 kr
Formuesverdi
706 858 kr
Formuesverdi sekundær
2 686 059 kr
Felleskostnader
5 971 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1980
Internt bruksareal (BRA‑i)
116 ㎡
Bruksareal
121 ㎡
Tomteareal
81 320 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

PEN VERTIKALDELT TOMANNSBOLIG MED NYDELIG SJØUTSIKT - 2 BADOG 3 SOVEROM - GARASJEPLASS - BARNEVENNLIG I BLINDVEI

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Pen, innholdsrik og flott del av vertikaldelt tomannsbolig, med garasjeplass i lukket anlegg. Boligen har en solrik og rolig beliggenhet på Hånes, med en flott utsikt mot Topdalsfjorden og nærområdet fra stue, kjøkken og begge terrasser . I nærheten finner en barnehager, barne- og ungdomsskoler, flere lekeplasser, fotballbaner m.m. Gaten utenfor boligen er regnet som gatetun, barna kan derfor trygt ferdes i en meget lite trafikkert gate.

Boligen går over tre plan og av innhold kan vi blant annet nevne åpen stue- og kjøkkenløsning, tre soverom, to baderom og to store solrike terrasser, samt lun hage.

1. etasje:
Entré, gang, soverom med garderobeskap og innvendig bod.

2. etasje:
Bad/vaskerom med toalett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Romslig stue med flott peisovn og god plass for spisestue. Utgang til solrik terrasse med nydelig utsikt. Kjøkken (åpen løsning mot stue) med hvitevarer.

3. etasje:
Gang med utgang til stor, solrik terrasse og utgang på baksiden til lun platting. Pent flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjkabinett og baderomsinnredning. 2 gode soverom.

Utvendig bod.
Varmepumpe.
Nyere vinduer og balkongdør.

Velkommen!

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc i 3. etg, flott peisovn i stue, samt elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør E18 fra Kristiansand sentrum motArendal. Etter Varoddbroen tar man av til høyre mot Hånes. Følg skilting mot Hånes. Kjør forbi planteskolen opp
Hånesveien: Ta av til venstre inn Jordbærveien. Kjør neste til Vigvoll skole og videre rett frem. Riskestien er tredje vei til høyre. Det vil bli skiltet med SØRMEGLEREN visningsskilt ved fellesvisninger.

Parkering

Du skal parkere på den tildelte plassen i parkeringshuset som tilhører din boenhet.

Denne boenheten har p-plass i lukket garasjeanlegg.

Det er forbud for beboere å parkere på gjeste parkeringen. Man risikerer å bli bøtelagt.
Ved besøk over 3 dager kan man få utvidet tillatelse og P-bevis mottas ved henvendelse til kontoret.
Ved spesielle anledninger eks. flytting, syketransport, håndverkere o.l kan man ved henvendelse til kontoret få P-bevis. Gjelder også tilhenger ved rydding.
Brattbakken har egen tilhenger til utlån.

Beliggenhet

Riskestien 12 B ligger i et rolig, trygt og populært boligområde med gode bussforbindelser både vestover til Kristiansand sentrum og østover til næringsområdet Sørlandsparken.

Brattbakken er et veldig barnevennlig borettslag med sin nærhet til både barnehage, barneskole, flott fotballbane og ungdomsskole. Borettslaget kan også friste med sin egen badestrand, Solvika samt eget aktivitetsområde.

Videre er det kort avstand til Hamresanden, Kristiansand lufthavn Kjevik samt Dyreparken. På Hånes finner man også det meste en skulle trenge av butikker i det daglige. Til Kiwi Hånes tar det 8 minutter å gå. Ønsker du ytterligere servicetilbud har du Sørlandsparken med et variert butikkutvalg med diverse klesforretninger, apotek, bakeri, blomster, restauranter, vinmonopol, møbelbutikker m.m. Kristiansand sentrum er en kort kjøretur unna. Her finner du den populære gågaten Markens , Sandens senter, bystranda Kilden og Fiskebrygga. Foruten de bymessige fasilitetene ligger eiendommen i et område med gode muligheter for tur og rekreasjon.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av fasiliteter og avstander til disse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder 19.11.1980. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 336, Hånes C, Brattbakken, stadfestet 06.11.78. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.05.1979 - Dokumentnr: 5637 - Bestemmelse om veg. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om garasje/parkering.
11.05.1979 - Dokumentnr: 5636 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1001 Gnr:63 Bnr:53. EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 690 000,00 (Prisantydning)
238 245,00 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 928 245,00 (Pris inkl. fellesgjeld)
 
Omkostninger
 
7 981,00 (Forhåndsvarsling forkjøpsrett)
8 500,00 (HELP Boligkjøperforsikring* (valgfritt))
500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument)
500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
8 981,00 (Omkostninger totalt (uten HELP Boligkjøperforsikring))
17 481,00 (Omkostninger totalt (med HELP Boligkjøperforsikring))
 
--------------------------------------------------------
2 937 226,00 (Totalpris inkl. omkostninger (uten HELP Boligkjøperforsikring))
2 945 726,00 (Totalpris inkl. omkostninger (med HELP Boligkjøperforsikring))
 
--------------------------------------------------------
 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 06.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 28.05.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Del av vertikaldelt tomannsbolig oppført i 1980. Boligen er oppgradert, pusset opp innvendig for noen år siden, ukjent år, bla. innvendige overflater, våtrommene pusset og Ikeakjøkkeninnredning ble montert i 2011. Borettslaget har oppgradert bygningsmassen utvendig med bla. utskifting av vinduer, ytterdører, utvendig trekledning m.m. i 2003, og ny
isolert stål-pipe ble montert i 2022. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3: 
Innvendig > Radon: Boligen er ikke oppført med radonsperrer, eier opplyste at det ble utført radonmåling i fra 10.02.2024 til 13.05.2024 og at høyeste måleverdi var 369 Bq/m3.
Vurdering av avvik: Dokumentasjon av radonmålinger viser verdier over anbefalte grenseverdier. Tiltaksgrensen er 100 Bq/m3. og maksimumsgrensen er 200 Bq/m3.
Konsekvens/tiltak. Det må foretas tiltak for å redusere radonverdiene. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Våtrom > 3. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Plast-sluk i fra byggeår med stålrist i gulvet ved dusjkabinett uten klemring, mansjett og det er ukjent hvilken type membran som er benyttet som tettesjikt under flisene. Det er lekkasje rundt sluken ned i himlingen i vaskerommet og eier opplyser i egenerklæringsskjema "drypp fra luke i taket ved langvarig dusjing på badet i etasjen over. Rørlegger har vært kontaktet men tiltak ikke nødvendig så lenge man renser avløpet". Det var noe målbar fukt med fuktindikator på overflater i gulvet på befaringen. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Div. oppgraderinger, utskiftinger kan påregnes.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Taktekking.
Utvendig > Nedløp og beslag.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Overflater.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Rom Under Terreng.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > 2. etasje > Wc/vaskerom > Overflater vegger og himling.
Våtrom > 2. etasje > Wc/vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > 2. etasje > Wc/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 3. etasje > Bad > Overflater vegger og himling.
Våtrom > 3. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmesentral.
Tomteforhold > Drenering.
Tomteforhold > Terrengforhold.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Diverse

Borettslaget har et forsamlingslokale til utleie for beboerne. Kjøkkenet har bestikk og service til ca. 22 personer

Randonmåling

Flere enheter i borettslaget har høye radonmålinger. Den anbefalte grensen er på 100 Bq/m³. Hvis det måles verdier over dette vil det iverksettes tiltak. Slike tiltak er borettslagets ansvar. «Dersom det konstateres et høyt radonnivå i borettslaget, er det borettslaget sitt ansvar å gjennomføre nødvendige tiltak for å redusere radonnivået. Dette ansvaret følger av borettslagets vedlikeholdsplikt, noe som medfører at de uheldige seksjonseierne, ikke alene skal være ansvarlig for gjennomføring av tiltak.
Balansert ventilasjon - Balansert ventilasjon vil installeres i Riskestien 12 B i løpet av 3 kvartal i år.
Det ble på generalforsamling for Brattbakken borettslag av 31. mars 2022 besluttet at hver boenhet skal få tilbud om å få installert balansert ventilasjon kostnadsfritt.
Styret har brukt tid på å teste ut, og er trygge på at følgende løsning vil gi god uttelling både for radonverdiene og for inneklimaet.
For at beboer skal unngå kostnader forbundet med tiltaket kreves det at minimum 50% av boligen "dekkes" av balansert ventilasjon. Noen ytterligere kriterier foreligger, og detaljene finnes her: se vedlegg i prospekt: Balansert ventilasjon

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.05.1979 - Dokumentnr: 5637 - Bestemmelse om veg. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om garasje/parkering.
11.05.1979 - Dokumentnr: 5636 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1001 Gnr:63 Bnr:53. EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP0001178697

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Drypp fra luke i taket ved langvarig dusjing på badet i etasjen over. Rørlegger har vært kontaktet men tiltak ikke nødvendig så lenge man renser avløpet. Toalettet på badet vipper litt. Usikker på om våtrom i 2. etasje er utført av ufaglært av første eier av boligen. Arbeid utført i 2017.
Pkt. 4: Maling av husene i borettslaget. Arbeid utført av faglært i 2022 (Brattbakken borettslag).
Pkt 9: Sikringen har til tider blitt utløst ved bruk av komfyr og steketopp samtidig.
Pkt. 12: Automatisk vannstopper kjøkkenskap skiftet høsten 2023.
Pkt. 15: Varmepumpe virker kun på tidsinnstilling.
Pkt. 18: Borettslaget skiftet til piper med ny og bedre isolasjon 2022.
Pkt. 20: Det har vært mange tilfeller av rotter i borettslaget den siste tiden. Det ligger en rekke elektroniske feller rundt omkring i borettslaget som jevnlig fanger både rotter og mus. Rådet fra Anticimex er at alle er påpasselige på at det ikke ligger mat ute. Dette inkluderer mating av fugler. Vi ber alle beboere være ekstra oppmerksomme på dette.
Pkt. 27: Måling utført 2024-02-10 – 2024-05-13. Høyeste måleverdi 369 Bq/m³.
Pkt. 32: Noen løse stein i støttemur ved plattingen på baksiden.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: CE59FCCD-46FA-4267-92E9-5884282E38AD