Kil

Rindekleiva 8

Byggeår
1952
P-rom
151 ㎡
Bruksareal
207 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Pen enebolig med solrik og usjenert beliggenhet. Stor terrasse, dobbelgarasje og noe sjøutsikt. Visning avlyst

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

2. etasje: Loftstue, wc og 2 soverom.
1. etasje: Entré, kjøkken, stue/spisestue, soverom, bad/wc og bod m/kjellertrapp.
Underetasje: Garderobe og kjellerrom/vaskerom.
Underetasje, "utleiedel": Entré, stue/kjøkken, bad/wc, soverom og bod.
Annet: Bod, innredet rom og uinnredet rom i garasjen

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner og gulvvarme i entreen i hoveddelen. Hoveddelen har også varmepumpe og peisovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon, kombinert med kjøkkenventilator på begge kjøkken, samt elektriske avtrekksvifter på badet i utleiedelen og toalettrommet i hoveddelen.

Hver boenhet har eget sikringsskap med automatsikringer. Det elektriske anlegget ble for øvrig sist oppgradert i 2023 med downlights, stikkontakter og komfyrvakt i utleiedel. En 200 liters varmtvannsbereder er plassert i rom i kjeller.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Skolekrets

Fra eiendommen er det gangavstand til Sannidal barneskole og Sannidal ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Kragerø videregående. Kommunen har ellers et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, der Sannidal barnehage er den nærmeste.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Kilskrysset som ligger ca. 440 meter fra boligen. Herfra er det gode bussforbindelser til Sørlandet og Østlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Alti Kragerø, 11 min til Kragerø sentrum, 37 min til Risør, 1 time og 30 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 21 min til Oslo.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gruslagt gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje fra 2005. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Eneboligen ligger idyllisk og usjenert til i et barnevennlig område i utkanten av Kil i Kragerø kommune. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til skogen med flotte turområder og skiløyper. Det er ellers gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Ved Sannidal skole finnes det lysløype.

Det er ellers kort vei å gå til sentrum - en nydelig perle innerst i Kilsfjorden. Tettstedet var kommunesenter i tidligere Sannidal kommune. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære.

Stedet gir mulighet for båtliv og rikelig med sommerhygge langs bryggene. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Det er også kort vei til Kragerø sentrum, både med båt og bil.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv, og det arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Stedet byr også på et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Extra på Alti Kragerø. På Alti Kragerø er det ellers flere gode butikker og virksomheter. Det er kort vei til Kragerø sentrum med spennende nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Hovedhuset er oppført i ca. 1952 og tilbygg på huset er omsøkt i 1994. Garasjen er omsøkt i 1999, og det er ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på dette tiltaket i henhold til informasjon mottatt fra Kragerø kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Adkomstveien/stikkveien fra Rindekleiva opp til huset er privateid.

Reguleringsplan

Eiendommen er tilhører reguleringsplan "Kil" datert 14/3-2002. I kommuneplanens arealdel er eiendommen vist hovedsakelig som boligformål, men deler av tomen er markert som LNFR. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kart og planer ligger i prospektets vedleggsdel

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av underetasjen i boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, men det foreligger ikke dokumentasjon på at endringen er ikke søkt omsøkt hos Kragerø kommune. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Erklæring/avtale tinglyst 15/1-1987 dok.nr. 174.
Dette er en tinglyst avtale som gir grunneier adkomstrett over denne tomten til uttak av tømmer. Eiendommen gis samtidig rett til brønn på utsiden av tomten. Grunneier praktiserer fortsatt tidvis adkomst via denne eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 89.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 106.220,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør for 2023 kr 5.670,- og er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Området består i all hovedsak av spredte eneboliger

Standard

Entré
Ut mot gårdsplassen har boligen et overbygget inngangsparti. Her er det rekkverk rundt støpt trapp, utelys og hvitmalt ytterdør som tar oss inn til entré. Entreen strekker seg ut i lengde og gir et smakfullt førsteinntrykk. Rommet har enstavs parkett med gulvvarme og malte vegger i en dus og trendy grønnfarge.

Ved ytterdøren er det montert hattehylle og litt lengre inn er det flere knagger og en gråmalt trapp til andre etasje. Entreen har også en dør inn til en bod. Boden er perfekt som garderobe og har i tillegg trapp ned til kjelleren.

Stue
Fra entreen er det dør med glassfelt inn i en lys, luftig og romslig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Nærmest kjøkkenet er det rikelig med plass til fullt spisestuemøblement og her er det også en pipe forblendet med naturstein tilkoblet en peisovn for det lille ekstra. I en mer tilbaketrukket del av stuen er det god plass til sofa, tv-løsning og godstoler. I denne delen er det også varmepumpe som gir god varme til hele rommet.

Vinduer i to himmelretninger åpner for dagslys og naturskjønn utsikt, og en bred skyvedør gir en nærmest sømløs overgang til den store, solfylte terrassen utenfor. Stilen for øvrig er nøytral, med enstavs parkettgulv og hvitmalte panelplater på veggene, så her kan det lett krydres med favorittfargene på tekstiler, møbler og annet stæsj.

Kjøkken
På kjøkkenet flyter parkettgulvet sømløst over fra stuen og veggene er kledd med hvite panelplater. Himlingen er pent lyssatt med downlights. Langs tre av rommets vegger er det bygget en pen, klassisk kjøkkeninnredning med takoppforede skap, så her er det rikelig med plass til både kjøkkenutstyr og matlaging for hele familien.

Innredningen har hvite, profilerte fronter, flere vitrineskap og sorte benkeplater av laminat. Nedfelt i benken er det sort oppvaskkum i kompositt og koketopp. Over koketoppen er veggene dekket med grå mosaikkfliser, og gjennom to vinduer er det fin utsikt mot flott natur og noe sjø. Ventilator, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap er integrert.

Loftstue
I andre etasje har boligen en loftstue hvor man kan nyte kvelden i usjenerte omgivelser. Rommet har dagslys fra et takvindu i skråhimling, hvitmalte vegger og tregulv. Det er plass til sofa og i en nisje er det perfekt plass til tv. Mellom pipe og yttervegg er det i tillegg etablert en arbeidsplass, perfekt til gaming eller hjemmekontor.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i første etasje og et separat toalettrom i andre etasje. Badet har inngang fra hovedsoverommet og har hvite fliser på vegger og gulv. Av sanitærutstyr er det gulvmontert toalett og dusjkabinett med regndusj.

Baderomsinnredningen er særdeles romslig og består av over- og underskap i hjørneløsning med hvite, profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat og har nedfelt, oval vask. Over vasken er det speil med belysning. I tillegg er badet utstyrt med et dobbelt garderobeskap med hvite slagdører. I et kjellerrom er det etablert opplegg for to vaskemaskiner.

Bad:
Badet har inngang fra loftstuen. Stilen er forholdsvis lik badet i første etasje med hvite fliser på vegger og gulv. Under skråhimling med hvitmalt panel er det gulvtoalett og plass til oppbevaringsmøblement. På motsatt side av rommet er det en hvitprofilert baderomsinnredning med benkeskap, laminatbenkeplate og nedfelt servant. Over servanten er det speil og belysning. Badet var tidligere utstyrt med badekar, og røropplegg etc. er fortsatt tilgjengelig.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre pene soverom fordelt med to i andre etasje og ett i første etasje. Soverommene i andre etasje har koselig utforming med skråhimling, mens soverommet i første etasje har utgang til terrasse og direkte adkomst til bad. Hvert rom har god plass til garderobeskap og i tilknytning til entreen er det en bod med trapp til kjelleren.

Det er lagringsmuligheter i kjellerrom, samt i bod i garasjen. I loftetasjen av garasjen er det i tillegg et uinnredet og et innredet rom. Det innredede rommet har pent gulv, hvitmalt panel på veggene, downlights og et vindu i enden, og er godt egnet som kontor, hobbyrom eller en ekstra tv-stue.

"Utleiedel"
Utleiedelen har egen inngang på gavlveggen og har tilsammen tre vinduer, hvor ett ble skiftet i 2023. Ytterdøren er hvitmalt med glassfelt og leder inn til entré tilknyttet bod. Videre inn er det stue og kjøkken i åpen løsning. Rommet er luftig og fint og har naturskjønn utsikt via to vinduer. I himlingen er det velplasserte downlights, på gulvet er det parkett og veggene er kledd med hvitmalte panelplater. Det er ellers stor nok plass til sofa, tv-benk og spisebord. Kommunen har ikke registrert at det er egen utleieenhet i boligen, og det foreligger ikke tegninger av underetasjen, så det antas at utleiedelen er innredet uten formell søknad til kommunen. Se punkt angående midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for mer informasjon.

Kjøkkeninnredningen består av to benkeskap med slette fronter som går ton-i-ton med veggene. Benkeplaten er i hvit laminat og har nedfelt oppvaskkum i stål. Under benken er det opplegg for oppvaskmaskin og utenfor denne er det kokeplass med avtrekk fra ventilator.

Fra den åpne stue-/kjøkkenløsningen er det dører inn til et romslig soverom og bad. Soverommet har heldekkende gulvteppe i grått, blåmalt panel på veggene, downlights og god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement.

På badet er det sandfarget gulvbelegg og hvite fliser på veggene. Av sanitærutstyr er det gulvmontert toalett, dusjkabinett og speil med belysning over håndvask. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Hvitevarer

Hvitevarer som er i boligen ved visning overtas eventuelt etter avtale med selger. Integrerte hvitevarer på kjøkken medflkger.

Legalpant

Kommunen har legalpant for ubetalte kommunale avgifter

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Erklæring/avtale tinglyst 15/1-1987 dok.nr. 174.
Dette er en tinglyst avtale som gir grunneier adkomstrett over denne tomten til uttak av tømmer. Eiendommen gis samtidig rett til brønn på utsiden av tomten. Grunneier praktiserer fortsatt tidvis adkomst via denne eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, fieavgift, vann og avløp.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 24.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Lars Kiær Høvik for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av enebolig med adresse Rindekleiva 8 i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten.

Tilstanden på boligen framstår med normal standard, bruksslitasje og manglende oppgraderinger. TG: 2 er gitt til: taktekking, takkonstruksjon, nedløp, beslag, overflater, etasjeskille, pipe, rom under terreng, kjøkken, vannrør, avløpsrør, varmtvannstank, el-anlegg, drenering, forstøtningsmur og grunnmur.

TG: 3 er gitt til: veggkonstruksjon, vinduer, dører, terrasse, utvendige trapper, innvendig trapp og alle våtrom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad Hybel
Våtrom > Generell > Bad
Våtrom > Generell > Bad

TG2 Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Overflater
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Forstøtningsmurer

TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Taktekking
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Rom Under Terreng
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

TV/Internett/Bredbånd

Det er installert fiber fra Altibox, og standardpakken her koster fra . ca. kr. 1.300,- pr. mnd.

Sammendrag selgers egenerklæring

1: Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Lekkasje rundt sluk på bad i 2.etg. for ca. 8 år siden. Dette var en forsikringssak, og ble utbedret.

4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Byttet kjellervindu sommer 2023 på soverommet i kjelleren.. Utført av ufaglært/egeninnsats.

7: Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Svar: Ifølge takstmann er det registrert fukt i grovkjeller.

8: Er det utført arbeid med drenering?
Svar: Drenert gammel del av huset mot gårdsplass. Dette skjedde ca. 2012. Etterspurte dokumentasjon, men fikk det ikke. Utført av Lars Børre Lofthaug

10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Byttet stikkontakter i kjelleren og installert komfyrvakt i 2023. Utført av Lars Høvik, elektriker.
Byttet sikringer i sikringsskap i 2017, utført av samme elektriker.

17: Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Svar: Sprekk på fliser på bad i 1. etasje.

18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Installert ny vedovn 2016. Det mangler kontroll for av pipe. Ble utsatt pga. corona.

21: Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Noe råte på utvendig kledning

28: Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Svar: Grunneier av skogen har vegrett til skogsvei ved garasjen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,60 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 17.900,-, oppgjørshonorar kr 7.900,-, digital markedspakke kr 7.600,- og energimerking/overtagelse av eiendom kr 3.000,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 130.757,- inkl. mva.
Solgt

Kontakt megler

Avd.leder / Eiendomsmegler / Fagansvarlig

Heljar Hogner

Avd. Kragerø

Vis profil
Produktnr: 14FDF172-5BB6-4822-A302-9C7230BA5203 Kategori: