GRIM / ENRUM v/ RAVNEDALEN

Ravnedalsveien 21

Prisantydning
5 990 000 kr
Omkostninger
162 120 kr
Totalpris
6 152 120 kr
Formuesverdi
890 752 kr
Formuesverdi sekundær
3 206 706 kr
Kommunale avgifter
16 013 kr / år
Byggeår
1992
P-rom
181 ㎡
Bruksareal
189 ㎡
Tomteareal
173 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Pen nyere familiebolig på hele189 kvm med nydelig eiertomt-Sentrumsnært-P-plass-Barnevennlig

Om eiendommen

Innhold

Pen og meget innholdsrik bolig fra 1991 som er meget godt vedlikeholdt. Boligen har en meget god og funksjonell planløsning fordelt over tre etasjer med store og `gode` rom.

1.etg:

Entre, romslig hall med skyvedørsgarderobe, 3 romslige soverom hvorav to har garderobeskap og et har skyvedørsgarderobe, innvendig bod, praktisk og funksjonelt vaskerom med vask, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og  videre adkomst til praktisk utvendig bod/sykkelparkering under tak.

Pent flislagt bad med varme i gulv, fliser på gulv og vegger, nyere dusjkabinett, badekar og servant med baderomsinnredning. 

Hovedetasje:

Hovedetasjen fremstår som gjennomgående lys og er innredet i moderne farger.

Lys, pen og romslig stue med god plass for flere sittegrupper, flott peisovn og utgang til romslig vestvendt veranda med ideelle solforhold og flott utsyn mot de grønne og frodige hagene på Enrum.

Romslig kjøkken/allrom med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer ( oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp), frittstående kjøl/fryseskap og god spiseplass. God plass til langbord. Utgang til stor solrik usjenert hage og plattinger.


Boligens tredje etasje er påbygd med to kvister, hhv. mot øst og vest, i år 2000. Etasjen fremstår dermed ikke som en loftsetasje, men med god takhøyde og fullverdig lysforhold.

3.etg:

Lekkert totalrenovert eksklusivt flislagt bad/wc fra 2021 med varme i gulv, downlights i tak, lekker baderomsinnredning, dusjkabinett og vegghengt wc.  Stort og romslig soverom med garderobeløsning og flott loftsstue (evt soverom 5) med downlights i tak og utgang til solrik veranda.

Fast biloppstillingsplass med godkjenning for å sette opp garasje.

Standard

Stor, romslig og praktisk og funksjonell familebolig med meget god planløsning.

Bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 189 kvm

Bra. pr. etg.: 1. etg.: 83 kvm. 2. etg.: 61 kvm. Loftsetg.: 45 kvm.

P-rom 1. etg.: Vindfang, gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
P-rom 2. etg.: Stue og kjøkken.
P-rom loftsetg.: Trapperom, loftstue, bad, soverom
S-rom 1. etg.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1992 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på begge bad/wc, flott peisovn i stue, samt elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det opplyses om at selger har en familierelasjon til en ansatt i Sørmegleren AS. Relasjonen omfattes ikke av forbudet om egenhandel i eiendomsmeglingsloven § 5-3.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 31.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Rekkehuset ble oppført i 1992 og loftsetasjen ble påbygd i 2000. Baderommet i loftsetasjen ble renovert i 2021, og bla. kjøkkeninnredningen, vaskerommet og baderommet i 1.etasje er i fra byggeår. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Kjøkken - Avtrekk - Kjøkkenventilatoren virker ikke. Kostnadsestimat : Under 10 000,-.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Tok tak selv. Arbeid utført av: Rørlegger Modal AS og Keas AS. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, av fagfolk. Er arbeidet byggemeldt? Ja, av firmaet. Ligger i boligmappen.
Pkt. 6: Lekkasje vindu kjøkken og terrasse framsiden - utbedret via forsikringsselskap av fagfolk.
Pkt. 18: Løftet tak for ekstra etasje for ca 15 år siden. Firma Helge Gausdal. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Søkt om tillatelse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjører man nordover mot Grim - inn i Setesdalsveien. Sving av like før Grim Torv til høyre mot skilt Ravnedalen. Følg veien rett frem mot Ravnedalen og boligen kommer på høyre side.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Denne boligen er beliggende i etablert og attraktivt boligområde ved Enrum på Grim.

Her er det meget barnevennlig og barnerikt - og man finner flotte turområder i umiddelbar nærhet. Her nevner vi selvfølgelig meget flotte Ravnedalen hvor det også er kafè og en idyllisk park. Like ved er også inngangen til fantastiske turmulighet i Baneheia. Man finner også ypperlige turmuligheter i Suldalen og i Bymarka like ved. Kort avstand til butikksenter ved Grim Torv.

Umiddelbar nærhet til fantastiske turstier og lysløype, velegnet både til treningsturer og søndagsturer med familien. Det er gang- og sykkelavstand til Kvadraturen (ca. 1,5 km), UiA (4 km) og SSHF (ca. 3 km). I nærområdet finner man for øvrig lekeplass, barnehage, bussholdeplass med hyppige avganger til sentrum/Sørlandsparken, barne- og ungdomsskole samt Grim Torg med dagligvareforretning, bakeri, frisør, hurtigmatkjeder og andre servicetilbud.

Tomt

Areal: 173 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er meget solrik og størsteparten av det fantastiske utearealet ligger usjenert til på baksiden av boligen med sol fra morgen til kveld. Stort solrikt usjenert terrassesareal med blomsterbed og plen. Her er det lunt og usjenert samt plass til flere sittegrupper, grill og langbord.

Boligen grenser til friareal på sydsiden med "blankskurt svaberg". Det er i tillegg stor solrik veranda med utgang fra stue.

Platting på øverste platå er over på kommunens tomt. Evt. riving av platting er på kjøpers regning og risiko.

Parkering

Biloppstillingsplass med mulighet for å bygge garasje på nabotomten. Man har tinglyst eierandel på ideell 1/3 del av gnr. 151 bnr. 2458.  En kan også parkere foran biloppstillingsplassen. Det er godkjent for bygg av garasje på p-plass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.03.1992. Ferdigattesten gjelder Ravnedalsveien 19, 21 og 23 - Vertikaltdelt 3-mannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 55, Ravnedalsveien, reg. av 2 høyhus, datert 20.05.1954. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
 

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
 

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12404. Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 09.06.2006. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 329206 - Urådighet. Tinglyst: 17.04.2007. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 151 Bnr: 1658, 2456 og 2457.

Garasjetomten kan ikke selges separat men kun sammen med tilhørende boligtomter, 1/3 av eiendommen tilhører hver at boligtomtene.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut i sin helhet.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 162 120,- (Omkostninger totalt) 6 152 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 16 013 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feiing og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr er for 2022 beregnet til kr. 2 603,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7 340,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 890 752,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 206 706,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ravnedalsveien 21, Gnr. 151 Bnr. 2456 og Gnr. 151 Bnr. 2458 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Møbler kan diskuteres ved evt. salg. Samt frittstående kjøleskap på kjøkken.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0319

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0319. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Tillegg for kveldsbilder (Kr.2 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 990 000,-) (Kr.89 850) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.126 385)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063573