Grim

Ravnedalsveien 21

Prisantydning
5 690 000 kr
Omkostninger
159 250 kr
Totalpris
5 849 250 kr
Formuesverdi
1 078 970 kr
Formuesverdi sekundær
4 100 086 kr
Byggeår
1992
Internt bruksareal (BRA‑i)
189 ㎡
Bruksareal
189 ㎡
Tomteareal
173 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Pen nyere familiebolig med 5 soverom og 2 bad - Solrik pent opparbeidet tomt - Sentrumsnært - P-plass - Barnevennlig

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Pen og innholdsrik bolig fra 1991 som er godt vedlikeholdt. Boligen har en meget god og funksjonell planløsning fordelt over tre etasjer med store og `gode` rom.

1. etasje:
Entre, romslig hall med skyvedørsgarderobe, 3 romslige soverom hvorav to har garderobeskap og et har skyvedørsgarderobe, innvendig bod, praktisk og funksjonelt vaskerom med vask, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og videre adkomst til praktisk utvendig bod/sykkelparkering under tak. Pent flislagt bad med varme i gulv, fliser på gulv og vegger, nyere dusjkabinett, badekar og servant med baderomsinnredning.

Hovedetasje:

Hovedetasjen fremstår som gjennomgående lys og er innredet i moderne farger.

Lys, pen og romslig stue med god plass for flere sittegrupper, flott peisovn og utgang til romslig vestvendt veranda med ideelle solforhold og flott utsyn mot de grønne og frodige hagene på Enrum.

Romslig kjøkken/allrom med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer ( oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp), frittstående kjøl/fryseskap og god spiseplass. God plass til langbord. Utgang til stor solrik usjenert hage og plattinger.

Boligens tredje etasje er påbygd med to kvister, hhv. mot øst og vest, i år 2000. Etasjen fremstår dermed ikke som en loftsetasje, men med god takhøyde og fullverdig lysforhold.

3. etasje:
Lekkert totalrenovert eksklusivt flislagt bad/wc fra 2021 med varme i gulv, downlights i tak, lekker baderomsinnredning, dusjkabinett og vegghengt wc. Stort og romslig soverom med garderobeløsning og flott loftsstue (evt soverom 5) med downlights i tak og utgang til solrik veranda.

Fast biloppstillingsplass med godkjenning for å sette opp garasje.

Stor, romslig og praktisk og funksjonell familiebolig med meget god planløsning.

Bør sees for å få det rette inntrykket!

Oppvarming

Varme i gulv på begge bad/wc, flott peisovn i stue, samt elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjører man nordover mot Grim - inn i Setesdalsveien. Sving av like før Grim Torv til høyre mot skilt Ravnedalen. Følg veien rett frem mot Ravnedalen og boligen kommer på høyre side.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Biloppstillingsplass med mulighet for å bygge garasje på nabotomten. Man har tinglyst eierandel på ideell 1/3 del av gnr. 151 bnr. 2458. En kan også parkere foran biloppstillingsplassen. Det er godkjent for bygg av garasje på p-plass.

Beliggenhet

Denne boligen er beliggende i etablert og attraktivt boligområde ved Enrum på Grim.

Her er det meget barnevennlig og barnerikt - og man finner flotte turområder i umiddelbar nærhet. Her nevner vi selvfølgelig meget flotte Ravnedalen hvor det også er kafè og en idyllisk park. Like ved er også inngangen til fantastiske turmulighet i Baneheia. Man finner også ypperlige turmuligheter i Suldalen og i Bymarka like ved. Kort avstand til butikksenter ved Grim Torv.

Umiddelbar nærhet til fantastiske turstier og lysløype, velegnet både til treningsturer og søndagsturer med familien. Det er gang- og sykkelavstand til Kvadraturen (ca. 1,5 km), UiA (4 km) og SSHF (ca. 3 km). I nærområdet finner man for øvrig lekeplass, barnehage, bussholdeplass med hyppige avganger til sentrum/Sørlandsparken, barne- og ungdomsskole samt Grim Torg med dagligvareforretning, bakeri, frisør, hurtigmatkjeder og andre servicetilbud.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.03.1992. Ferdigattesten gjelder Ravnedalsveien 19, 21 og 23 - Vertikaltdelt 3-mannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 55, Ravnedalsveien, registrering av 2 høyhus, reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for et område mellom Ravnedalsvegen og Grimsbekken, Kr.sand kommune, stadfestet 20.05.1954. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12404. Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 09.06.2006. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 329206 - Urådighet. Tinglyst: 17.04.2007. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 151 Bnr: 1658, 2456 og 2457.

Garasjetomten kan ikke selges separat men kun sammen med tilhørende boligtomter, 1/3 av eiendommen tilhører hver at boligtomtene.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 142.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 159 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 20.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato: 18.03.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Rekkehuset ble oppført i 1992 og loftsetasjen ble påbygd i 2000. Baderommet i loftsetasjen ble renovert i 2021, og bla. kjøkkeninnredningen, vaskerommet og baderommet i 1.etasje er i fra byggeår. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Avtrekk. Eier opplyste at kjøkkenventilatoren er defekt. Vurdering av avvik: • Kjøkkenventilatoren virker ikke. Konsekvens/tiltak: Ventilatoren må skiftes. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Nedløp og beslag - 2.
Utvendig > Dører - 2.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > Loftsetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Loftsetasje > Bad > Ventilasjon.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Det opplyses om at selger har en familierelasjon til en ansatt i Sørmegleren AS. Relasjonen omfattes ikke av forbudet om egenhandel i eiendomsmeglingsloven § 5-3.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12404. Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 09.06.2006. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 329206 - Urådighet. Tinglyst: 17.04.2007. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 151 Bnr: 1658, 2456 og 2457.

Garasjetomten kan ikke selges separat men kun sammen med tilhørende boligtomter, 1/3 av eiendommen tilhører hver at boligtomtene.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feiing og gebyr for vann- og avløp.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 3: Fra kjøkken vegg - ordnet av forsikringselskap og fagfolk for ca. 5 år siden.
Pkt. 24/25: Byggmester Gausland bygde ny tredje etasje på hele rekkehuset i 2004. Innvilget tillatelse fra kommunen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: BCA307C0-2A7C-4C24-8131-446C163EA28E Kategori: