Gulset

Ravnåsen 6

Prisantydning
1 350 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
305 298 kr
Totalpris
1 664 158 kr
Formuesverdi
553 485 kr
Formuesverdi sekundær
1 992 546 kr
Felleskostnader
5 578 kr /
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1976
P-rom
77 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
11 149 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk leilighet med god planløsning i 1.etg. Alt på en flate. Bad fra 2012. Innglasset balkong. 2 soverom.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entrè, soverom 1, soverom 2, bad, stue og kjøkken. I tillegg til innglasset balkong.

I tillegg er det 3 boder i kjelleren.

Standard

Velkommen til Ravnåsen 6!

ENTRE
Romslig entrè med god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Her er det parkett på gulv, malte vegger og lysmalt himling.

SOVEROM 1 OG 2
I leiligheten er det 2 soverom av god størrelse. Her er det parkett på gulv, malte vegger og lysmalt himling.

BAD
Pent flislagt bad tatt i regi av borettslaget i 2012 i følge boligopplysningene. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Badet er utstyrt med servant med under- og sideskap, speil, dusjkabinett og veggheng klosett.

STUE
Romslig stue med flere gode møbleringsmuligheter. Her er det god plass sofagruppe, spisebord, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Adkomst til innglasset balkong.

KJØKKEN
Pen kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap. God plass til spisegruppe. Hvitevarer medfølger i handelen - kjøleskap medfølger ikke.

Arealer med beskrivelse

P-ROM: 77 kvm
BRA: 77 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1976 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Styreleder:
- Gurli Bernhof-Jacobsen
Tlf: 41 76 16 28

Styreleder opplyser at pr. i dag (16.05.23) ikke er vedtatt påkostninger som vil føre til økning i fellesutgiftene.

Borettslagets kabel-tv/internett leveres av Telenor Norge AS, og er inkludert i felleskostnader.

Borettslaget har en avtale med Techem Norge AS om avregning av kostnader til oppvarming av tappevann.

Inviduell måling av varmtvann - fjern avleses - avregnes 2 ganger i året.

Periodisk vedlikehold av borettslaget:
- Totalrehabilitering av bad og rør, sikringsskap, og balansert ventilasjon ble ferdigstilt i 2012.
- Det ble gjennomført dreneringsarbeide i 2015.

Styreleder opplyser følgende: 2013-2021
- Lagt nye tak i 2, 3 og 6 - ca. 2020
- Anlegg for radon lagt opp i alle boligblokker - ca. 2016
- Nye postkasser - ca. 2019
- Nytt calling-anlegg - ca. 2018
- Asfaltering av parkering på nr. 6 - ca. 2019
- Asfaltert utenfor alle blokker - ca. 2019

Dugnad må påregnes.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 08.05.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 2
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning >
Bad/vaskerom/wc

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Myren i Skien tar du av mot Skotfossvegen. Her følger du veien rett frem når du kommer til et veiskille og inn på Gulsetringen. Følg veien videre ca. 2,5 km. Ta av til venstre og inn i Ravnåsen. Du vil nå få leiligheten på høyre hånd - 3 blokk på høyre side - 1.etg. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget barnevennlig og rolig boområde. Lekeplass rett i nærheten. Borettslag med grøntarealer og pent opparbeidet uteområder med sittegrupper etc. Kort vei til Gulsetsenteret, skoler, barnehager og buss. Marka med flotte tur- og bademuligheter samt lysløpye i umiddelbar nærhet. Ravnåsen er et stille og rolig sted å bo!

Tomt

Areal: 11 149 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Felles parkering på utsiden av borettslaget. Muligheter for garasjeplass - søknad sendes til styreleder. Ventelisteordning.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.01.2012. Ferdigattesten gjelder "Reparasjon/rehabilitering av 48 bad og kjøkken". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 22.09.1978. Ferdigattesten gjelder Oppf. av punkthus, 16 leiligheter". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse - Nåværende" og "byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav" , tilhører kommuneplan, datert 16.06.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Radonmåling

Styreleder opplyser at borettslaget har satt inn radonanlegg.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Ansiennitetsregler:
1 - Borettslag - Total botid
2 - Felles forkjøpsrett
2 - Andel BBL

Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses på Forretningsførers hjemmeside. Megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 350 000,- (Prisantydning) 305 298,- (Andel av fellesgjeld) 1 655 298,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 664 158,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 5 578,-

Driftsutgifter: 3 664
Renter fellesgjeld: 950
Avdrag fellesgjeld: 964

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 305 298

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 11482734 8, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.05.2023: 2.96% pa.
Antall terminer til innfrielse: 11
Saldo per 10.05.2023: 856 608
Andel av saldo: 18 018
Første termin/første avdrag: 30.06.2003 ( siste termin 30.06.2028 )

Lånenummer: 26108627785, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.05.2023: 4.09% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 10.05.2023: 13 657 857
Andel av saldo: 287 281
Første termin/første avdrag: 28.06.2015 ( siste termin 28.03.2045 )

IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 553 485,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 992 546,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ravnåsen 6, Andelsnr. 3787 Orgnr. 951424110 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Selger

Laila Majken Tveitan's bo v/fullmektig Eivind Høie Tveitan.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0073

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0073. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

Vederlag

Provisjon: 40.000,-
Tilrettelegging: 13.000,-
Markedspakke: 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3071356