Rapvatn / Nissedal

Rapvatn 60

Prisantydning
1 650 000 kr
Omkostninger
57 120 kr
Totalpris
1 707 120 kr
Formuesverdi
148 000 kr
Kommunale avgifter
1 841 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
49 ㎡
Bruksareal
57 ㎡
Tomteareal
1 108 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte fra 2013 med nærhet til badesteder, fiskevann og skiløyper. Stor, solrik terrasse, utebod og vei helt inn.

Om eiendommen

Innhold

Kort fortalt
- Velholdt og praktisk hytte fra 2013.
- Naturskjønn og solrik beliggenhet.
- Nærhet til skiløyper og fiskevann.
- Det er kort kjøretur til alpinanlegg.
- Parkering rett ved hytteveggen.
- Dels overbygd terrasse på 47 kvm.
- Klassisk kjøkken med gasskomfyr.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Stuen har rentbrennende peisovn.
- Toalettrom utstyrt med biotoalett. 
- Romslig soverom med sengeplass.
- Lagringsplass på loft og i utebod.
- Ikke innlagt vann. Må hentes selv.
- Ikke innlagt strøm. Kun 12 v anlegg.

Planløsning
1. etasje: Stue/kjøkken, biotoalett og 2 soverom.
Annet: Utebod på terrassen.

Standard

Entré
Hytta har et pent, overbygd inngangsparti med adkomst via den store terrassen. Inngangsdøren er hvitmalt med frostede vinduer, og leder direkte inn til det åpne allrommet som utgjør kjøkken, spisestue og stue.

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk og solid design med god skap- og benkeplass. Innredningen har profilerte heltrefronter, vitrinedører og mørkegrå laminatbenkeplate med nedfelt utslagsvask i stål. Det er montert gasskomfyr, noe som gir mulighet til å kokkelere spennende retter, selv på en enkel hytte. Det er ikke innlagt vann, og utslipp fra kjøkken går direkte til terreng.

Stue
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner det et stort og koselig allrom. Her er det god plass til sofagruppe og lenestoler, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for en hyggelig spisestue. Allrommet har lys panel på veggene, og det er lagt tidsmessig laminat på gulvet. Sentralt i rommet er det en rentbrennende peisovn, og fra stuesonen er det terrasseutgang. 

Toalettrom
Ved inngangsdøren er det et lite påbygg med egen adkomst. Her er det et innredet toalettrom med biotoalett.

Soverom og garderobe
Soverommene er av god størrelse, og har lys panel på veggene og lakkert, originalt tregulv. Rommet får rikelig med naturlig lys, og ikke minst naturskjønt utsyn via et stort, nordøstvendt sprossevindu. Det er fin plass til familiekøye og oppbevaringsmøblement, og lagringsplass for øvrig finnes på loft og i en utebod på ca. 8 kvm.

Arealer med beskrivelse

Planløsning
1. etasje: Stue/kjøkken, biotoalett og 2 soverom.
Annet: Utebod på terrassen.

1.Etasje: BTA: ca. 63 kvm, BRA: ca. 57 kvm, P-ROM: ca. 49 kvm, S-ROM: ca. 8 kvm.

1.etasje: P-ROM: Stue/kjøkken, biotoalett, soverom. S-ROM: Bod.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Nissedal kommune.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Hytta varmes opp med vedfyring i peisovn i stuen, og ventilasjonen er naturlig. Det er ikke innlagt strøm, men hytta er utstyrt med et enkelt 12 volts anlegg. Vann er heller ikke innlagt, og må derfor hentes fra vannpost med nikkepumpe ca. 50 m fra hytten. Det er gråvannsutslipp på kjøkkenet, og hytta er ellers utstyrt med et biotoalett.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 16.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Takstmann Knut Ramberg ble kontaktet av Anita Felle for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Rapvatn 60 i Nissedal Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2: Det er dører i yttervegg. Lufting fra biotoalett som mangler beslag. Grunnmur og deler av terrasse. Manglende avtrekk fra kjøkken. Radon forhold. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med et hovedinntrykk som er bra og avvikene er begrenset. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
Innvendig > Radon
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Dører
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et usjenert og naturskjønt hytteområde ved Heimre Rapvatn i Nissedal kommune. Området byr på vakker natur så langt øyet kan se, samt meget gode gode solforhold fra morgen til sen kveld. Turmulighetene til fots er også mange, enten du velger korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper.
Hytteområdet er omgitt av uberørt natur hvor det er gode turmuligheter og rik tilgang på fisk og bær. Like ved hytta ligger Heimre Rapvatn som byr på fine bademuligheter og gode muligheter for å prøve fiskelykken. Vinterstid bys det på et flott terreng for ski, og det blir kjørt opp ca. 2 mil med skiløyper. Skiføret kan på snørike vintre holde til mai måned.
Ca. 10 km fra hytta ligger Kyrkjebygdheia skisenter, et familievennlig senter som åpnet i 2016.  Når forholdene ligger til rette blir skiløypene ved hytta koblet inn på løypenettet til kyrkjebygdheia. Det finnes også gode alpinmuligheter ved Vrådal og Gautefall.
Kommunen byr i tillegg på flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Jettegrytene i Ilekleiv eller Eikholm, som ligger ca. 44 km fra fritidseiendommen. Her ligger Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Nærbutikken Nissedal eller Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n, og stemningsfulle Treungen gjestgiveri, som holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid. Fra eiendommen er det ca. 8 km til Nissedal, ca. 25 km til Treungen og ca. 40 km til Gautefall og Vrådal.

Tomt

Areal: 1 108 kvm, Eierform: Festet tomt

Parkering

Det er parkering på gruset gårdsplass ved hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.12.2016. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Føresegner til utbyggingsplan, Rapvatn hyttefelt, Nissedal kommune", datert . 23.09.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Hytten har ikke innlagt vann.
Det er vannpost med nikkepumpe ca 50 m fra hytten, en må således bære inn det vann man skal bruke.
Gråvannsutslipp fra kjøkken.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2011/886644-3/200  Bestemmelse om veg  
28.10.2011
Viser til festekontrakt punkt. 7 hvor det står følgende: "Vegrett. Eier av gnr. 19, bnr. 1 har vegrett på veg som bygges av tomte fester frå eiers eigedom til tomt nr.7."

2011/886644-2/200  Festekontrakt - vilkår  
28.10.2011
Dette er festekontrakt mellom eier og grunneier.
Regulering av festeavgiften er hvert 10 år etter konsumprisindeksen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2011/261082-1/200  Bestemmelse om veg  
04.04.2011
Erklæring om rettighet i fast eiendom.
"Andelseier i Nesheivegen, Kristian Grimstvedt betaler inn for bruksrett til Nesheivegen andelslag som gir bruksrett til Nesheivegen for tomt nr.7 19/34 i Heimre Rapvatn hyttefelt, Nissedal kommune. Eier av tomt nr. 7 19/34 må for at bruksretten skal gjelde betale inn årsavgiften til Nesheivegen andelslag."Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-)) 57 120,- (Omkostninger totalt) 1 707 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 1 840,88 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: - Eiendomsskatt - Feiing - Renovasjon Det som er oppgitt er prognose kommunale utgifter for innværende år. Årskostnad vil variere ut i fra hvor mye hytta er i bruk.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1059,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Komunale avgifter: kr. 1840,-
Kommunale avgifter inkluderer:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
Det som er oppgitt er prognose kommunale utgifter for innværende år.
Årskostnad vil variere ut i fra hvor mye hytta er i bruk.

Festeavgift på kr. 5 000,- pr. år. 
 
Brøyting av av hovedvei kr. 3370,- + mva pr. år.
Vedlikehold av hovedvei og inn til hytta kr. 1740,- + mva pr. år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 148 000,- for år 2018.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rapvatn 60, Gnr. 19 Bnr. 34 i Nissedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-21-0082

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-21-0082. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner,
tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 650 000,-) (Kr.52 800) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.91 035)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3050033