Kragerø / Rapentangen

Rapetangveien 12

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
103 370 kr
Totalpris
3 603 370 kr
Formuesverdi
407 162 kr
Byggeår
1981
P-rom
55 ㎡
Bruksareal
56 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Familievennlig og vakker hytte med store utearealer, store, solrike terrasser og nydelig utsikt mot terreng og sjøen

Om eiendommen

Innhold

Gang, stue, kjøkken og bad. Det er idag 2 soverom, men tidligere har det vært tre.

Det er ført opp en utebod. Denne ble kjøpt av grunneier og satt opp på anlagt plass.

Standard

Entré
Hytta har et pent, inntrukket inngangsparti med hyggelig adkomst, det er kort gange fra parkering. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en luftig entré med malt panel på veggene. Her er det plass til knaggrekker og skohyller.

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk design med god skap- og benkeplass. Innredningen har lyse fronter. Kjøkkenet er utstyrt med benkebelysning og benkestikk, og det er avsatt plass for komfyr og kjøleskap i innredningen. Dette medfølger.

Stue
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et romslig og innbydende allrom med luftig takhøyde. Her er det god plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement.

Dagslyset strømmer inn via store vindusflater i tre himmelretninger, og utsikten er naturskjønn og idyllisk. Noe sjøutsikt mot innseilingen til Kragerø.

Bad/wc/vaskerom
Hytta har bad med baderomsplater og belegg på gulv med sluk. Det er satt inn servant. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne.

Soverom og garderobe
Det er to soverom i hytta (tidligere tre) og alle får rikelig med naturlig lys fra store vinduer. Alle soverommene har lyse vegger og originalt tregulv. Begge soverom med plassbygd garderobeskap.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 56 kvm
P-rom inneholder: 1. etasje: stue, kjøkken, bad, 2 x soverom, 2 x gang.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1981 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 27.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Bente Marie Frydenlund for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Rapetangveien 12 i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er taktekking, nedløp, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, vinduer, utetrapper, tregulv, etasjeskille, radon, pipe, ventilasjon bad, kjøkken, vann og avløpsledninger, varmtvannstank, kursoversikt og pilarer. TG:3 er gitt til råte i rekkverk på terrasse. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer fra byggeår
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger høyt og fritt på Rapetangen, Levang, i idylliske omgivelser på Stabbestad i Kragerø Kommune. Her får du det optimale ferieparadis som byr på et rikholdig utvalg av opplevelser for liten og stor, både på lands og til vanns.

Fritidseiendommen ligger på fastlandet med bilvei frem til felles parkeringsplass. I tillegg er det bilfergeforbindelse fra Kragerø sentrum. I nærområdet finner man aktiviteter som tennis, golf, minigolf, båtliv, bading, fotballbane, lekeplass og sykling for å nevne noe. Den flotte 18-hulls golfbanen ble etablert i 2003 og og anses som en av Norges beste og mest særegne golfbaner.

Banen holder internasjonal standard og har klimatiske forhold som gir en lang sesong. Banen og hotellet har vunnet flere kåringer som beste golf-resort. Her kan du dyrke sporten, og finpusse teknikken fra tidlig morgen til sen kveld, i vakre omgivelser.

I tillegg er det kun 5,5 km til Kragerø Resort som byr på et innholdsrikt badeanlegg, kajakkutleie, treningssenter, et moderne tennisanlegg og et flott spa-anlegg som innbyr til velvære. Badeplassene ligger ellers som perler på en snor med Stabbestranda og Vestre Stabbestad som de nærmeste.

Kragerø byr på et unikt landskap, som passer perfekt for sykling. Sykkelstiene er godt tilrettelagte og passer for hele familien, både den erfarne og for nybegynneren. For å oppleve Kragerøs vakre skjærgård har øyhopping blitt en populær aktivitet. På listen over attraksjoner som bare må oppleves er Jomfruland nasjonalpark, Skåtøy Kafe, Krigsminnet Krikken og nydelige Kragerø by med sine hyggelige restauranter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Westgaard, som ligger i ca. 15 min unna med bil. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en liten biltur til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter. Apotek og vinmonopol finner du i sentrum.

Kragerø byr også på en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med hjemmelaget mat og den maritime restauranten Verven. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og ferge. Nærmeste holdeplass er Myra, som ligger ca. 2,8 km fra hytta. Det går også bilferje fra Stabbestadstranda til byen og ulike øyer i skjærgården flere ganger daglig, og denne bruker ca. 10 minutter til Kragerø sentrum. Med bil er det ellers ca. 36 min til Sannidal, 1 time og 7 min til Porsgrunn, 1 t og 19 min til Skien, 1 t og 18 min til Arendal, samt 2 t og 52 min til Oslo.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Hytta er bygd på svaberglignende fjell og ligger høyt plassert, med spredt skog rundt om. Vakker naturtomt. Upåklagelige solforhold og nydelig utsikt kan nytes til det fulle på terrasse. Denne er fra i fjor.

Det er svært gode solforhold fra morgen til kveld.

Parkering

Det er bilvei nesten helt frem, med gode parkeringsmuligheter for flere biler.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke. Det utstedes ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Det er pr. dags dato ingen reguleringsplaner under arbeid iflg. Kragerø kommune.
Pr. 25042022; Kommuneplanens arealdel er under utarbeidelse.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig/privat vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1973/18-73/31  Bestemmelse om veg   04.01.1973
1973/18-130/31  Festekontrakt - vilkår
1974/2277-1/31   ** Nye vilkår   23.09.1974 
1974/2592-1/31   ** Nye vilkår   25.10.1974

1987/1873-2/31  Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3814-10/15, 3814-10/50, 3814-10/50/1-54,56-70 Rettigheter i eiendomsrett
1973/18-73/31  Bestemmelse om veg

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei
ikke odel

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 103 370,- (Omkostninger totalt) 3 603 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3561,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 1000,- til 1500,- pr mnd. (avhengig husholdning.)
Festeavtgift: 7850,-
tv/internett: kr. 800,- til 1200,- pr mnd (Kragerø Energi har klargjort for fiber inntil tomta)
Velavgift: 2000,-

Formuesverdi

Primær: Kr. 407 162,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rapetangveien 12, Gnr. 10 Bnr. 50 Fnr. 39 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0137

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0137. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 500 000,-) (Kr.87 500) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.127 735)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062952