Tvedestrand

Ramsdalsveien 1 W

Prisantydning
190 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
267 214 kr
Andel fellesformue
14 579 kr
Totalpris
466 074 kr
Formuesverdi
246 924 kr
Formuesverdi sekundær
888 926 kr
Felleskostnader
6 208 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1998
P-rom
39 ㎡
Bruksareal
42 ㎡
Tomteareal
8 149 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Romslig 2-roms leilighet med vestvendt balkong og trappefri adkomst. Egen bod ved siden av leiligheten. Fellesrom.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entrè, gang, stue/kjøkken med utgang til balkong, soverom og bad.

Bod ved siden av leiligheten med adkomst fra fellesgang på ca. 3 m². Felles selskapsrom til benyttelse for beboerne i hver etasje. Her er det kjøkken og møblert oppholdsrom. Fells bad/toalett i tilknytning til dette.

Standard

Romslig 2-roms leilighet i Ramsdalen borettslag, beliggende i byggets 3. etasje med balkong. Leiligheten har normal standard og fremstår i sin helhet med moderat bruksslitasje.

Kjøkken:
Eldre kjøkken i åpen løsning mot stue. Innredningen er utstyrt med modulkjøkken bestående av utslagsvask, kjøleskap og 2 kokeplater.

Bad/vaskerom:
Badet er fra byggeår og inneholder standard toalett, servant, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Innvendige overflater:
Innvendige gulver er utført med gulvbelegg. Veggflatene er utført med malt strie, og det er benyttet slette malte plater i takene.

Borettslaget opplyser om at ventilasjonsanlegget i leiligheten støyer og har begrenset virkning pga at det ikke er brukt som forskrevet (røyking inne). Det er ingen felles planer om å skifte ut disse, og ny eier bør derfor beregne kostnader på dette selv. Borettslaget informerer videre om at dette vil koste ca. kr. 40.000,-. Takstmann har kommentert følgende i sin rapport: TG2: Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det ble registrert noe slitasje i tilknytning til front/dekkplate.

Se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgave for mer informasjon.

Arealer med beskrivelse

Bra: 42 m² - P-rom: 39 m² - S-rom: 3 m²
P-rom inkl: Entre, soverom og kombinert bad/vaskerom. Stue og kjøkken i åpen løsning. 

Andel i fellesarealer er ikke inkludert i arealberegningen.
Tilgjengelig bodareal i tilknytning til hovedinngang utgjør ca. 3 kvm (Bruksareal - Sekundærrom).

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1998 i følge Tvedestrand kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Panelovner og elektrisk gulvvarme på baderom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.
Eiendommen er fullverdiforsikret i IF med polisenummer: SP0002022723.
Leilighetene er forbeholdt personer over 60 år, eller personer med funksjonshemming eller -nedsettelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 10.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Andelsleilighet i bygningens 3. etg. Leiligheten har normal standard og fremstår i sin helhet med moderat bruksslistasje. Det ble registrert motfall i tilknytning til deler av baderomsgulvet. Videre ble det registrert bruksmerker og slitasje i tilknytning til gulvbelegg i stue/kjøkken. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Vinduer: Normale aldringssvekkelser for tettepakninger og isolerglasser. Halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for vinduene.
- Utvendig - Terrassedør: Noe redusert tettepakning og synlig slitasje i tilknytning til terskel.
- Utvendig - Gangdør - leilighet: Det ble registrert noe friksjon mellom karm og dørblad. Nedre del av dørbladet har synlig overflateslitasje.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Synlig overflateslitasje i tilknytning til terrassegulvet.
- Utvendig - Andre utvendige forhold: Det er IKKE utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Innvendig - Overflater: Gulvbelegg i stue / kjøkken har synlige bruksmerker og avtrykksmerker.
- Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Skyvedør mellom soverom og stue er hindret fra full åpning, tilsynelatende som følge av gjennomføring / strømleder i vegg.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad/vaskerom: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ble registrert lokalt motfall på deler av gulvoverflatene ved terskelområdene.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Kjøkken - Overfalter og innredning - Stue/kjøkken: Naturlig alders slitasje for modulkjøkken/minikjøkken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for installasjonen.
- Kjøkken - Avtrekk - Stue/kjøkken: Det ble registrert noe slitasje i tilknytning til front/dekkplate.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Teknsike installasjoner - Ventilasjon: Mer enn halvparten oppbrukt.
- Teknsike installasjoner - Elektrisk anlegg: Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i felles gang. Tavleskapet er utført med automatsikringer og nyere automatisk strømmåler. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet. Ingen tilgjengelig anleggsdokumentasjon. Anlegget ble etablert før dokumentasjonskravet ble opprettet 01.01.1999. Det er tidligere opplyst at borettslaget har inngått felles service/vedlikeholdsavtale for ettersyn og utbedringer av el-anlegget i bygningene.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt:
- Våtrom - Fukt i tilliggende konstruksjoner - Bad/vaskerom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Dusjsonen ligger mot tilstøtende leilighet og fellesareal.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Ramsdalen Borettslag, rett ved Lyngmyr skole og idrettshall. Kort gangavstand til Strannasenteret og Tvedestrand sentrum. Gangavstand til alle byens fasiliteter. Tvedestrand er en vakker, liten sørlandsby med sjarmerende gater og eldre trehusbebyggelse. Her finner du flere hyggelige kafeer, uteplasser og butikker, samt havnen med et yrende båtliv om sommeren. Fine turområder i umiddelbar nærhet, med blant annet friluftsområdet Ramsdalen, som har fine turstier og skiløyper vinterstid.

Tomt

Areal: 8 149 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet fellesområde, med plen og asfalterte veier. Adkomst er tilpasset bevegelseshemmede og rullestolbrukere. Tomten har parkeringsarealer og felles utearealer, fellesrom og felles søppelbod, samt sykkelbod i bygget.

Parkering

Det er felles parkeringsplass med gjesteparkering. Det følger av vedtektene at andelseier har rett til å leie parkeringsplass mot betaling, forutsatt at det er ledig plass. Parkeringsplass medfølger ikke leiligheten og ny eier må ha bil for å kunne søke om parkeringsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger ferdigattest datert 14.10.1998. Ferdigattesten gjelder 4 garasjer. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til offentlig bygg - institusjon, og tilhører reguleringsplan Ramsdalen - omsorgsboliger for LHL, datert 03.01.1996.

Det er reguleringsplan under arbeid - ny barneskole på Lyngmyr. Planlegging er igangsatt.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

I Tvedestrand kommunene er det nullgrenseforskrift med en geografisk avgrensing. Dette innebærer boplikt på Sandøya, Lyngør og Borøya. Reglene om nedsatt konsesjonsgrense gjelder ikke i området denne boligen ligger i, men fordi deler av kommunen har nedsatt konsesjonsgrense, må kjøper undertegne et egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet. Megler sender skjemaet til kommunen for registrering, og kommunen bekrefter at eiendommen ligger utenfor området som har nedsatt konsesjonsgrense. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og vil være avklart før fellesvisning.
Mulige gebyrer vedr. salget og Arendal boligbyggelag:
Forhåndsavklaring forkjøpsrett: kr. 7.768,- betales av selger
Benytte forkjøpsretten: kr. 7.768,- betales av kjøper
Eierskiftegebyr borettslag: kr. 6.215,- betales av selger
Innmelding Arendal Boligbyggelag kr. 300,- betales av kjøper

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget. Styreleder i borettslaget opplyser om at beboere må bli godkjent av styret, beboere blir kun godkjent dersom de oppgir at de hverken har eller kommer til å skaffe seg husdyr.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning. Leilighetene i borettslaget er forbeholdt personer over 60 år, eller personer med funksjonshemming eller funksjonsnedsettelse.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

190 000,- (Prisantydning) 267 214,- (Andel av fellesgjeld) 457 214,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 466 074,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på denne eiendommen, beløpet er inkludert i de kommunale utgiftene som er en del av felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 6 208,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgiftene inkluderer fellesutgifter; kr. 3.657,-, rentekostnader andel fellesgjeld; kr. 936,-, Avdrag andel fellegjeld kr. 1.350,- og Strøm felleshuset kr. 265,-.
Felleskostnader inkluderer blant annet felles forsikring, kabel-tv, kommunale avgifter, årskontigent boligbyggelag mm.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 267 214
Andel fellesformue kr. 14 579

Boligselskapets årsresultat er endret fra kr. 183.090 i 2020 til kr. -139.814 i 2021.

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 63118129786, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.03.2023: 4,55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 66
Saldo per 16.03.2023: 11 220 000
Andel av saldo: 267.215
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 30.06.2039 )
Flytende rente
Ikke IN lån

Formuesverdi

Primær: Kr. 246 924,- for år 2020. Sekundær: Kr. 888 926,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ramsdalsveien 1 W, Andelsnr. 309 Orgnr. 976854004 i Tvedestrand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Selger

Inger Bjurgård's bo v/fullmektig Kari Bjurgård Skuggevik.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Leiligheten selges som den står uten ytterligere rydding eller utvask. 
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-23-0017

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-23-0017. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480) Forhåndsavklaring forkjøpsrett (Kr.7 768) Digital grunnpakke (Kr.9 000) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 457 214,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.7 000) Totalt kr. (Kr.85 843)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069758