Grimstad

Rådyrveien 11

Prisantydning
5 400 000 kr
Omkostninger
151 470 kr
Totalpris
5 551 470 kr
Formuesverdi
1 276 072 kr
Formuesverdi sekundær
4 593 860 kr
Byggeår
1968
P-rom
206 ㎡
Bruksareal
252 ㎡
Totalt bruksareal
252 ㎡
Tomteareal
1 031 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Stor familiebolig med garasje. Høyt og fritt med flott utsikt. Beliggende i Rådyrveien.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Følgende planløsning:
Underetasje: Vindfang, hall, gang, bad, vaskerom, kjellerstue. kjølerom og bod med direkte adkomst til dobbel garasje.
1. Etasje: Bad, 4 soverom kjøkken og stue.
Loft med nedtrekkstige med god oppbevaringsplass da det er lagt gulv.

Oppvarming

Varmepumpe i stuen.
Peisovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Vesterled forbi Helmershus, ta til venstre, så 1. vei til høyre inn Rådyrveien.

Parkering

Parkering i garasje og på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på vestsiden av Grimstad sentrum. Meget sentralt i forhold til Universitetet i Agder, Dahlske videregående skole mm. Flotte badestrender og rekreasjonsområder bla på Groos ligger like nedenfor eiendommen. Det er godt nett av gang- og sykkelstier både mot sentrum og turområder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.12.1969. Ferdigattesten gjelder Rådyrveien 11, i samsvar med tegninger godkjent 26.02.1969. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Privat innkjørsel.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Felles avkjørsel, Kjørevei, Områder for boliger m/tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan Groosåsen Skoleområde, datert 30.12.1980. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Arealplaner under arbeid: Bjønneheia renseanlegg og Grooseneset pumpestasjon, Grooseveien 64

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
1969/2121-1/37 Bestemmelse iflg. skjøte.TInglyst 01.08.1969
Bestemmelser om overdragelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

1969/2122-1/37 Bestemmelse iflg. skjøte.Tinglyst 01.08.1969
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Ingen rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-))

151 470,- (Omkostninger totalt)

Nøkkelinformasjon

Standard

En flott bolig over to etasjer med garasje , lekehytte/anneks, stor hage og nydelig utsikt!
Boligen fremstår som velholdt og bærer preg av god vedlikehold gjennom årene. Boligen har en god og familievennlig planløsning med stue og bad i begge plan.

Velkommen inn til en stor flislagt entrè med varmekabler og god plass å henge i fra seg klær og sko. Trenger man mer plass er det adkomst til garderoberom fra entrè.

Stor kjellerstue som gir spillerom for barnefamiler.

Flislagt gjestebad med varmekabler som er innredet med dusj, toalett og servant.
Vaskerom.
Direkte adkomst til dobbel garasje fra boligen.

Gjennomlys og luftig stue med store vindusflater. Stuen er meget romslig og har flere møbleringsmuligheter.

Kjøkken med spiseplass. Heltre furu innredning med heltre eik benkeplate. med god benk- og skapplass.


Badet i 1. etasje er flislagt med varmekabler og innredet med dusj, toalett og dobbelservant med innredning.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Enebolig med attraktiv belligenhet. Utsikt, solrikt, kort avstand til UiA mm. Innholdsrik/romslig enebolig. Det meste av bygningsdeler og overflater er eldre årgang og boligen ansees som moderniseringsprosjekt. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.

Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Dører. Det er avvik: Eldre inngangsdør, trekk kan oppleves. Balkongdør soverom, dårlig utv side, påregnes byttet. Tg3. Eldre inngangsdør og garasjeport, alder og værslitasje.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom før 1997 får en slik vurdering grunnet enklere krav i byggeforskrifter før 1997. Sådan kan rommet ha en OK bruksverdi men får en dårlig karakter pga alder. Fliser på gulv. Det er ikke fall mot sluk i rommet. Eldre støpejernssluk, denne må byttes ved neste renovering av rommet. Ingen fuktsikringsløsning lik dagens standard. Våtrsomtapet vegger. Nyere dusjkabinett, eldre opplegg vaskemaskin, wc og innredning, funksjonelt. Vifte i rommet.

Våtrom > Generell > Bad. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom før 1997 får en slik vurdering grunnet
enklere krav i byggeforskrifter før 1997. Sådan kan rommet ha en OK bruksverdi men får en dårlig karakter pga alder. Fliser på gulv. Det er sluk innenfor dusj og tett sokkel inn dit, ved vannsøl eller lekkasje utenfor dusjsone så vil ikke dette vannet ledes enkleste vei til sluken. Ingen synlig membranløsning i sluken lik dagens standard. Eldre dusjgarnityr, baderomsvaskk og wc. Vifte i rommet.

Våtrom > Generell > Vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom før 1997 får en slik vurdering grunnet enklere krav i byggeforskrifter før 1997. Sådan kan rommet ha en OK bruksverdi men får en dårlig karakter pga alder. Belegg på gulv. Det er løst belegg rundt sluk, ikke ned i klemring og tett løsning. Rift/utetthet i sveiseskjøt. Malte murvegger og plater. Lufteventil i rommet. Vifte anbefales.

TG 2:
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Generlt eldre. Stedvis noe eldre fuktskjolder ved pipe og luftelyre på loft.

Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Mindre lufting bak kledning enn man bygger med idag. Dette bør endres ved bytte av hele vegger og de bør da vurderes etterisolert, vindtettes, lufting/museband mm etter dagens standard. Noe stedvis alder og værslitasje.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er isolert opptil undertak på den ene delen, noe som kan redusere lufting av konstruksjoner. Også observert endel kondensmerker nederst mot gesims enkelte steder.

Utvendig > Vinduer. Det er avvik: 2 nyere viduer, ellers eldre. Trekk kan oppleves, risiko for punktering isolerglass mm.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Alder og værslitasje på gjerde/treverk terrasse, stedvis malingflass mm. Noe sig/skjevhet i dekke. Svalke/ujevnhet kjørebane beleggningsstein. Noe vekst.

Innvendig > Overflater. Det er avvik: Hovedsaklig eldre overflater, de fleste vil nok moderniseres. Mellom garasje og boligdel så ønsker man gasstett konstruksjon. Det er gipset der, men ikke sparklet, og stedvis utette gjennomføringer mm.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stikkmålinger utført, stedvis noe nivåforskjeller, ikke unormalt utfra alder. Stedvis knirk gulvflate.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng. Det er avvik: Det gis en tg2 fordi det er eldre dreneringsløsning og på generelt grunnlag at vegger med påforede
konstruksjoner ansees som risikokonstruksjon da det kan være skjult fukt og råte i bakenforliggende konstruksjoner. Dette fordi det kan være en fuktig murvegg/yttervegg og når man påforer innvendig så vil man ha redusert kontrollmulighet på det reisverk/treverk som er bak veggoverflater som er synlig. Man vil med andre ord ikke alltid kunne avdekke avvik uten videre kontroll bak overflater. Det ble utført hulltaking i bod rom nede, ikke tegn til avvik inni konstruksjon, men like ved så er det et mindre merke på treplate hvor det var utslag. Veldig lokalt utslag.

Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører. Det er avvik: Dørene ble funksjonstestet for heng i karm og svill. Enkelte har redusert funksjon ved at de tar i karm/svill.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom. Det er avvik: Kjølerom skal ideelt sett bygges som rom i rommet med fri luft alle sider. Rommet er ikke bygget slik. Dette medfører økt risiko for fukt, kondens og råte mm. Rommet var ikke i bruk befaringsdagen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringskap plassert i gang oppleg har automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
På den ene siden front er det nyere drenering fordi det er synlig isolasjon mot grunnmur. Representant eier opplyste at drenering ble forbedres da de gravde opp en eldre oljetank. På baksiden er ikke slik løsning synlig og det er her trolig eldre løsning. I eldre boliger vil det være kapillærsug, hvilket vil si fuktoppsug opp gjennom mur/betonggulv. Dette skyldes at tidligere byggeskikk ikke har fuktsperre under betongstøp. Erfaringsmessig så vil utvendig drenering rundt bolig/grunnmur medføre tørrere miljø i kjeller, men man vil ikke kunne hindre fuktoppsug fra gulv.

Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Det er fall på terreng på baksiden av boligen. Dette medfører en økt påkjenning fra overvann som ikke er optimalt. Ikke mulig utføre terrengjusteringer på enkelt vis.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Det er avvik: Trolig vann og avløpsrør fra byggeår mellom bolig og kommunalt nett. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men væroppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: oppvaskmaskin medfølger i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
1969/2121-1/37 Bestemmelse iflg. skjøte.TInglyst 01.08.1969
Bestemmelser om overdragelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

1969/2122-1/37 Bestemmelse iflg. skjøte.Tinglyst 01.08.1969
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Ingen rettigheter funnet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Vilkår og betingelser

Dødbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.
Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 400 000,-) (Kr.49 000)
Enkeltannonse GAT 12.08.23 (Kr.2 500)
Grunnpakke markedsføring (Kr.8 600)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)

Visning

Produktnr: EC570474-039D-4A30-A6A2-216DE411C3A1 Kategori: