Rønningen

Rådyrvegen 38C

Felleskostnader
4 700 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1962
P-rom
85 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Tomteareal
10 083 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Meget lekkert rekkehus med nyere bad, kjøkken og overflater. Tre soverom. Flott uteplass og garasje med elbillader.

Om eiendommen

Standard

Boligen holder god standard, og fremstår moderne med både nyere kjøkken, bad og overflater. Her kan du flytte rett inn i en lekker familiebolig med attraktive løsninger som blant annet tre soverom og separat vaskerom i kjeller. Borettslaget er godt vedlikeholdt, og har blant annet byttet vinduer i nyere tid.

Husrekken består av fire boliger, og det er felles gruset gårdsplass og adkomst til inngangsparti. Med elektronisk dørlås med kode trenger ingen bekymre seg for nøkler på avveie, og barna kommer alltid inn. Fra inngangspartiet kommer du inn i entré med skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminatflis på gulvet og malte slette flater på vegger.

Videre inn i stuen er det et lekkert og lunt allrom med plass til sofagruppe og spisestue. Her er det også montert peisovn som varmer godt. Det er også montert varmepumpe i gulvmodell, som gir deg rimelig oppvarming i tillegg til muligheten for nedkjøling sommerstid. Fra stuen er det utgang til den store terrassen og hagen i fremkant av huset. Det er gode solforhold, og for skjerming er det montert stor elektrisk markise med fjernkontroll som kan trekkes helt ut. På denne måten skjermer man både for solen, men muliggjør også bruk av uteplassen ved regn og kjølige høstkvelder. I stuen er det pent laminatgulv og malte panelplater på vegger, samt malt panelt himling med spotskinne.

Kjøkkenet ligger i tilknytning stuen, og har pen IKEA kjøkkeninnredning fra 2012, utvidet med ekstra under- og overskap de siste år. Godt utnyttet med takhøye overskap og store skuffer. I innredningen er det montert integrert stekeovn og platetopp, samt oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Frittstående kjøleskap på siden av innredningen. Godt med benkeplass og praktiske arbeidsflater med stor kjøkkenvask med høyt kjøkkenarmatur. LED-belysning under overskap på begge sider.

I 2. etasje ligger de tre soveværelset og baderommet. Alle soverom er pent pusset opp med fine laminatgulv og lekre fargevalg på vegger. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, og det medfølger PAX garderobesystem med skuffer og hyller. På soverom 2 vegg i vegg med hovedsoverommet er det flere PAX-moduler med mye plass i skuffer, hyller og stenger for oppheng. Dette rommet er godt egnet som gjesterom eller kontor.

Soverom 3 benyttes i dag som barnerom, og har plass til seng og garderobeløsning. Soverommene og gangen har pent laminatgulv og malte flater på vegger.

Badet er pusset opp av forrige eier i 2018, og ble i den forbindelse også utvidet noe. Rommet inkluderer nå også arealet over trappen, og her har du god plass til å plassere eller plassbygge hyller og ekstra oppbevaring. Her har du også to vinduer som gir mye naturlig lys i tillegg til downlights og lys i speilet. Det helflisede badet har gulvvarme, og moderne fargevalg. Det er romslig dusjhjørne med innfellbare glassvegger, servantseksjon med tilhørende speil på vegg og vegghengt toalett.

I kjelleren er det etablert et romslig vaskerom med flislagt gulv med gulvvarme. Her er det opplegg til vaskemaskin under benkeplate, og montert utslagsvask i skuffseksjon. På veggene i rommet er det montert trådkurvsystem og klesoppheng. Separat kott/teknisk rom med varmtvannstank. Vaskemaskinen medfølger handelen.

Det er i følge styreleder mulig å utvide kjelleren ved å åpne opp langvegg på vaskerommet og utvide inn i fellesareal som hører til leiligheten. Borettslaget har ikke ansvar for vedlikehold eller kostnader som påløper som følge av slik utvidelse. I fellesarealet i kjelleren i dag er det boder som fellesareal som deles mellom to boliger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 87 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 12 m²  - 1. etg. 39 m²  - 2. etg. 36 m².
P-rom inkl:
Kjeller: Vaskerom
1. etg.: Entré, stue, trapperom, kjøkken
2. etg.: Bad, gang og tre soverom
S-rom inkl.:
Kjeller: Bod

Garasjen har areal på cirka 23 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1962 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 21.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det er varierende høyde på trinn i trapp fra
veranda/terrasse.
Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til
rekkverk i trapper.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Det er forskjellige høyder på opptrinn i trapp, som strider mot byggeforskriftens anbefaling om sikker og god trapp å gå i.
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Innvendig > Overflater
Himling i tak i bod i kjeller har åpninger rundt avløpsrør/rørgjennomføringer. Det er registrert enkelte bom på flis, og fuger har enkelte steder sprekker.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Delevegg av tre er lagt direkte på betonggulv uten grunnmurspapp eller annet beskyttene mellomlegg. Kapilærsuget i betongen fører til at fukt blir stående og treverk kan over tid få råteskader som følge av dette.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Noe bom på flis og avvik på fallforhold/høydeforskjell.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Foreligger ikke dokumentasjon eller uavhengig kontroll.
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Noe høy fuktverdi i bunnsvill i delevegg som er lagt direkte på betonggulv.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist at overflater har noe skader.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vannrør er enkelte steder mangelfult festet. Ved trykkslag kan vannrør som er mangelfult festet over tid bli skadet og føre til lekkasje.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Avløpsrør i kjøkkenskap er mangelfult festet og har
ikke tilstrekkelig fall.
Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

Punktene overfor er et sammendrag, og interessenter må lese tilstandsrapporten for fullstendig informasjon rundt hvert punkt. For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn sentrum: kjør vestover ut av byen mot Herøya. På Øyekast tar du til venstre inn Rådyrvegen, og fortsetter langs denne i underkant av 400 meter. Boligen ligger da på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Boligen ligger barnevennlig og attraktivt til på Rønningen i nederste rekke av rekkehusene i borettslaget. Her bor man trygt og godt i et etablert boligfelt besteånde av hovedsaklig enebolig- og rekkehusbebyggelse. Med kort og og trygg skolevei til Grønli skole og flere barnehager i området er boligen godt egnet for en familie som ønsker å bo sentralt til i et område med begrenset trafikk.

Nærmeste dagligvareforretning er populære Meny Flåtten, med stort utvalg og ferskvare-/varmdisk i tillegg til post i butikk. Det er også kort vei til sentrum med kjøpesenteret Down Town og forretningene i sentrumsgatene rundt. Med en vestvendt beliggende terrasse og hage med gressplen er det gode solforhold og plass til trampoline og lek. Hagen er avgrenset med stakittgjerde og thujahekk. I stakittgjerdet i front er port og direkte adkomst til Rådyrvegen.

Tomt

Areal: 10 083 kvm, Eierform: Fellestomt
Oppgitt areal er borettslagets totale areal, slik det er opplyst om fra forretningsfører.

Parkering

Det medfølger romslig garasje med elbillader. For øvrig plass til parkering foran garasje og på gruset område i tilknytning til dette.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.02.64. Ferdigattesten gjelder 2 stk våningshus (rekkehus). At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og offentlig trafikkområde, tilhører reguleringsplan Rønninglia, areal A, B, C og D, datert 01.10.1961.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Brann-/eksplosjonsfare, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.            Andelseier i borettslaget
2.            Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7 643,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Boligen tilhører Rønningen III Borettslag og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) 124 123,- (Andel av fellesgjeld) 2 814 123,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 2 822 783,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemskap i PBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett, vil det påløpe et gebyr på kr. 7 643,-  fra PBBL.

Felleskostnader

Kr. 4 700,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 3 330,-
Avdrag lån: kr. 1 120,-
Renter lån: kr. 250,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og internett. Brøyting og plenklipping utføres av beboere.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 124 123 pr. 09.09.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12122087431, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.09.2022: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 09.09.2022: 2 048 609
Andel av saldo: 102 430
Første termin/første avdrag: 30.03.2012 ( siste termin 30.09.2031 )

Lånenummer: 12137285418, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.09.2022: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 09.09.2022: 433 862
Andel av saldo: 21 693
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.09.2028 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 505 082,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rådyrvegen 38C, Andelsnr. 471 Orgnr. 952427156 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0149

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0149. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 32 500,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 12 000,-  samt Markedspakke kr. 16 500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064541