SØGNE/TANGVALL

Rådhusveien 53

Prisantydning
4 640 000 kr
Omkostninger
127 870 kr
Totalpris
4 767 870 kr
Formuesverdi
825 172 kr
Formuesverdi sekundær
2 970 618 kr
Felleskostnader
1 908 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
12 288 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
74 ㎡
Bruksareal
78 ㎡
Tomteareal
2 018 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

En tiltalende og smakfullt innredet hjørneleilighet med balkong. Sentral beliggenhet. P-plass i lukket garasjeanlegg

Om eiendommen

Innhold

Rådhusveien 53 er en stilren 3-roms hjørneleilighet med trivelig planløsning. Selveierleiligheten ligger i femte etasje med flott utsikt. Beliggenheten er super, med «tøffelavstand» til alt man trenger i hverdagen. Fra stuen er det utgang til en deilig balkong med motorisert himling, og fint utsyn mot Søgne stadion og lokalbebyggelsen. Leiligheten oppleves som innbydende med lune, tidsmessige farger, parkettgulv i stuen, kjøkkenet, begge soverommene og godt lysinnslipp via store vindusflater.
Innhold: Gang , Stue og kjøkken, 2 Soverom, 2 Bad. Bod. 1 parkeringsplass i parkeringskjeller

Standard

Entré:
Leiligheten ligger i femte etasje, og har en romslig entré som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har hvitmalte vegger og flotte fliser på gulv. Det er adkomst til et bad, bod, begge soverommene og stuen. Begynnelsen av rommet har oppheng til yttertøy.

Stue:
Leiligheten har en innbydende stue med parkettgulv og lune, malte vegger. Gode vindusflater som bidrar til rikelig med dagslys og fin utsikt. I tillegg er det en glassdør som fører ut til romslig balkong. Rommet lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tv-møblement, og i overgangen til kjøkkenet er det plass til spisebord.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i et relativ åpen løsning til stue, og har en stilren kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken med hvitevarer fra Miele. Innredningen har hvite, glatte fronter og grå benkeplate. Flotte fliser over benkeplaten, som fremhever stilen på kjøkkenet. Kjøkkenet inneholder ventilator over platetopp, integrert platetopp, komfyr, micro ovn og oppvaskmaskin, samt et kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom:
Leiligheten har et toalett og et baderom. Toalettet har fliser på gulv og vegger. Det inneholder WC, servant med underskuffer og speil med belysning. I følge selger er det mulighet til å sette inn en dusj. Baderommet har også fliser på gulv og vegger. Dette badet inneholder WC, servant med underskuffer og speil med belysning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har to tiltalende soverom med plass til garderobeskap. Rommene har store gode vinduer som slipper godt med dagslys inn. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og har et stort speil garderobe. Dette rommet har egen inngang til baderommet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 5. etg. 78  m².
P-rom inkl: Stue/kjøkken , Gang , Soverom , Soverom 2, Bad , Bad 2
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Moderniseringer og påkostninger:

- Oppjustert kjøkkeninnredningen + ekstra skap
- Fliser på terrassen ute
- Vannkran ute
- Ekstra kontakt ute
- Lagt opp rør til varmekabler på terrassen
- Pergola - elektrisk tak ut
- Brannvarslere i alle rom
- Nytt gulv kjøkken- stue 2019
- Varmekabler rundt vindu - dør i stue lagt inn 2019.
- Malt tak kjøkken - stue 2019
- Skyvegarderobe soverom i speilglass
- Taklamper i alle rom
- Elektrisk solavskjerming utvendig i stuen
- Oppjusterte dører inne
- Innvendig markiser i stuen og soverom x2
- Oppjustert fliser på (Bad 1) i forhold til kjøpspris
- Oppjustert gulv i gang
- Oppjusterte fliser (Bad 2)
- Ekstra lengde baderomsinnredning (Bad 1)
- Ekstra kontakt på vegg Bad 1
- Fliser under kjøkkenbenk Ca. 25.000,- + arbeid
- Miele produkter kjøkken
- Ny ytterdør 2019
- Sensor lampe bad (lite) + bod
- Lys under kjøkkenbenken
- Ekstra kontakt micro ovn

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 10.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Leilighet beliggende i boligblokk fra 2016. Leiligheten fremstår med god stand. Ingen vesentlige avvik ble registrert. Rapporten omhandler kun innvendig i leiligheten samt kontroll av balkong med tanke på krav til rekkverkshøyde og utforming. For øvrig må hele rapporten leses.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og meget barnevennlig boligområde på Tangvall i Søgne kommune. Tangvall er Søgnes handelssentrum med matbutikker, vinmonopol, serveringssteder, bank, post, torghandel og mange forskjellige typer butikker. Det er rett i overkant av 20 min kjøring både til Mandal og Kristiansand som har alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Fra leiligheten er det gangavstand til Salemsveien familiebarnehage og Nygård barneskole. Tangvall ungdomsskole ligger like over veien. Nærmeste bussholdeplass er ved Sentrumsveien 15 som ligger et par hundre meter fra boligen.

Fra balkongen er det fin utsikt til Søgne stadion som er hjemmearena for den lokale klubben Søgne FK. Anlegget brukes også til friidrett, og like ved anlegget er det to kunstgressbaner og tennisbaner. Det er ellers kort vei til golfbane, ridesenter og fritidspark. Området byr også på flotte friområder med turterreng, populære Tjomsevannet, skjærgården, strand og båtliv.

Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Høllen marina og Høllesanden med barnevennlig sandstrand. På Åros finner du flere strender og et oppvarmet saltvannsbasseng. Her ligger også Kvernhusvannet med badeplasser i ferskvann. Rundt vannet går en av kommunens mest populære turløyper som appellerer til turgåere, mosjonister og idrettsutøvere. Vannet er rikt på fisk og området har et yrende fugleliv.

Tomt

Areal: 2 018 kvm, Eierform: Fellestomt
Fra stuen er det utgang til en solrik balkong med fin utsikt mot Søgne stadion og lokal bebyggelse. Balkongen har flislagt dekke og et rekkverk som gir et åpent inntrykk med lite innsyn. Videre er det plass til en utegruppe på balkongen med motorisert himling som kan tas vekk på fine og varme vår og sommerdager.

Parkering

Prisantydning inkluderer 1 parkeringsplassi parkeringskjeller. 1 ekstra p plass kan kjøpes i tillegg etter nærmere avtale.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.05.2016. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

- Bestemmelser til kommunedelplanen for Tangvall 2016 - 2035 Plan ID - 201405

- Detaljregulering for nytt skolesenter på Tangvall Plan ID: 201606 Dato: 29.05.2019 (Planforslag til sluttbehandling).

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 4804 Tinglyst: 24.06.1969 - Erklæring / avtale
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. byggegrensebestemmelser.
Overført fra: Knr:1018 Gnr:72 Bnr:107
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:

Dagboknr.: 451452 Tinglyst: 22.05.2015 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 36
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 76/4023

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Utleie

Det er ikke kjent at det foreligger regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.  Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyrhold.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

- Parabol/antenne er det ikke lov å montere på husveggen.
- Grilling er tillatt med gassgrill eller elektrisk grill. Kull er ikke tillatt. Utvis varsomhet.
- Dersom den enkelte sameier ønsker å sette opp utvendige persienner, levegg eller lignende for å avgrense balkong, skal dette gjøres i samsvar med styret og naboer

Forretningsfører

View Ledger

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 640 000,- (Prisantydning) Omkostninger 116 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 640 000,-)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 127 870,- (Omkostninger totalt) 4 767 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 288 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.
Eiendommen har vannmåler.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6897,- pr. år 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr.1 908,- pr.mnd.
I tillegg kommer en årlig faktura på strøm kjøleskap/frys fellesanlegg på kr 500

Felleskostnader inkluderer

Styrehonorar inkl. arbeidsgiveravgift
Renovasjon
Strøm fellesareal
Vaktmester, brøyting, renhold
Andre driftskostnader
vedlikehold
Alarm heis
Serviceavtale heis
Serviceavtale brann/nødlys
Forretningsfører
Revisjon
Forsikring
Porto
Bankgebyr
TV/Internett

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld.

Formuesverdi

Primær: Kr. 825 172,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 970 618,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rådhusveien 53, Gnr. 472 Bnr. 107 Snr. 36 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 76/4023

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-20-0028

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-20-0028. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.2 188) Enkeltannonse fvn 20.05.2020 (Kr.500) Åpent hus innrykk 10 og 13 november -20 (Kr.625) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.5 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 640 000,-) (Kr.74 240) Totalt kr. (Kr.90 888)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3039702