SØGNE/ TANGVALL

Rådhusveien 30B leil 403

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
111 620 kr
Totalpris
4 101 620 kr
Formuesverdi
745 285 kr
Formuesverdi sekundær
2 484 283 kr
Felleskostnader
2 659 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
10 203 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
91 ㎡
Bruksareal
91 ㎡
Tomteareal
746 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Strøken 4 roms hjørneleilighet med gode solforhold, 1 garasjeplass og heis.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og har følgende innhold:
Gang, stue/ kjøkken, soverom, soverom, bad, soverom., bod/ vaskerom Terrasse. Garasje i lukket garasjeanlegg og sportsbod.

Standard

Rådhusveien 30 B er en stilren og innholdsrik 4-roms leilighet. Meget god planløsning og utnyttelse av leilighetens areal. Hjørneleiligheten ligger i fjerde etasje. Beliggenheten er super, med umiddelbar avstand til alt man trenger i hverdagen. Fra stuen er det utgang til en deilig terrasse. Leiligheten oppleves som innbydende med lune, tidsmessige farger, parkettgulv i stuen, kjøkkenet, alle 3 soverommene og godt lysinnslipp via store vindusflater.

Gjennomgående høy standard. Det er lagt vekt på moderne og tidløse interiør og eksteriørvalg som skal gi
følelsen av det lille ekstra.

Entre
Flislagt gulv med varmekabler. Stor garderobeløsning. Forøvrig malt gips/tapet på vegger og tak samt spot belysning.

Bad
Marmorfliser på gulv med varmekabler og fliser på vegger. Vegghengt wc, baderomsinnredning, dusjkabinett
og spot-belysning.

Kjøkken/stue
Lekker innredning fra Strai kjøkken med integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og ventilator.
Lekker eik plank parkett på gulv og hvitmalt gips på vegger og himling. Spot belysning. Varmekabler i gulv.
Fra stuen er det utgang til solrik balkong med nydelig utsikt. Der kan en nyte solen og se utover Søgne.

3 Soverom
Eik plank parkett på gulv og malt gips på vegger/himling.

Bod/vaskerom
Fliser på gulv og varmekabler samt utslagsvask.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.:  4. etg. 91 m² 
P-rom inkl: Gang , Stue/kjøkken , Bad , Vaskerom , Soverom , Soverom 2, Soverom 3

NB! På tegningene er det er rom beskrevet som bod/vaskerom. Det er krav til innvendige boder i leiligheter og rommet brukes som en kombinasjon av bod og vaskerom. Jeg har betegnet rommet som vaskerom og derav P-rom. Rommet kan nok være godkjent som boden i leiligheten.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Kristiansand kommune.
Leilighetsbyggets hovedkonstruksjon er av mur.

Oppvarming

Oppvarming med strøm. Varmekabler i entré, bad, stue, kjøkken og vaskerom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Butikklokaler i 1. etasje og 14 leiligheter i 2.-6. etasje.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Frank Severinsen den 11.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Godt vedlikeholdt leilighet som har lite slitasje siden byggeår. Jeg har lite å bemerke etter befaringen, men jeg har bemerket at høyden på rekkverket på balkong avviker fra kravene da bygget ble oppført. I tillegg så er det ikke fremlagt dokumentasjon på membranarbeider på våtrommene. Det er
også sprekker i et par veggfliser på badet, men dette er kun kosmetiske avvik.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? JA
Fliser på en vegg på badet løsnet. Dette ble reparert av Mur i Sør i Mars 2019

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?  Ja , faglært Mur i Sør
Fliser løsnet. reparert av Mur i Sør i mars 2019. Dette ble dessverre ikke oppdaget ved 5 års befaring da jeg leide ut leiligheten på tidspunkt for befaringen og derfor ikke ansett som en garantisak (utenfor 5 års garantien). Reparasjon ble imidlertid utført av Mur i Sør for eiers regning

9. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja
Skjeggkre oppdaget i gang utenfor inngangsdør. Ble derfor satt ut skjeggkrefeller i alle rom i leiligheten våren (mars) 2019.Tatt noen få skjeggkre i felle på badet (maks 5. stk totalt) etter dette. Ikke oppdaget skjeggkre i leiligheten utenom badet.

17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av eiendommens omgivelser? ja
Godkjent reguleringsplan for Tangvall Arena. Arbeid påbegynt.

Tilleggskommentar: Sprekk i ett av "verandaglassene" Liten sprekk i flis på bad. Dette ble vurdert av Mur i Sør ifm reparasjon av løse fliser på samme vegg i 2019, men skaden er så minimal og nesten ikke synlig og derfor ble det besluttet å ikke gjøre noe med dette. Samtlige downlights ble byttet til LED type i 2015 (garantisak) Leiligheten var utleid i perioden 01.07.2016 til 01.02.2019.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og meget barnevennlig boligområde på Tangvall i Søgne. Tangvall er Søgnes handelssentrum med matbutikker, vinmonopol, serveringssteder, bank, post, torghandel og mange forskjellige typer butikker. Det er rett i overkant av 20 min kjøring både til Mandal og Kristiansand som har alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Tomt

Areal: 746 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt som er meget pent opparbeidet med belegningsstein og betongheller og flott belysning.

Parkering

1 parkeringsplass i parkeringskjeller medfølger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.04.2013. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

KOMMUNEPLAN FOR SØGNE 2018-2030 - AREALDELEN
Planbestemmelser: Vedtak om offentlig høring i Formannskapet: 21.06.2018
Høringsperiode. 28.06.2018 - 21.09.2018
Vedtatt av kommunestyret: 28.02.2019, sak: 24/19 Rev. 25.03.2019

Det pågår detaljregulering av naboeiendommene Rådhusveien 36-38. Konferer megler/kommunen for nærmere informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 16601 Tinglyst: 02.11.1987 - Elektriske kraftlinjer  Overført fra: Knr:1018 Gnr:72 Bnr:84. Gjelder denne registerenheten med flere
- Servitutten omhandler jordkabel. Der det er forbudt å oppføre hus eller andre innretninger hvor noen del av bygningen kommer nærme kraftlinjens senterlinje.

Dagboknr.: 161244 Tinglyst: 24.02.2016 - Urådighet. Kan kun selges sammen med ideell andel av gnr. 72 bnr. 230 i Søgne kommune

Dagboknr.: 379641 Tinglyst: 13.05.2013 - Seksjonering  Opprettet seksjoner: Snr: 14 Formål: Bolig Sameiebrøk: 105/1856

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Det er ikke kjent at det foreligger regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold står ikke nevnt i husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

View Ledger AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 620,- (Omkostninger totalt) 4 101 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 203 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.927,- pr. 2022  for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr.2 659,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Tv/internett, leie gj.kjøring p-kjeller, renovasjon, strøm fellesarealer, vaktmester, forsikring, service/vedlikehold heis, nødlys og alarmer, styrehonorar, honorar forretningsfører mm

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld

Formuesverdi

Primær: Kr. 745 285,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 484 283,- for år 2020

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rådhusveien 30B leil 403, Gnr. 472 Bnr. 84 Snr. 10 og Gnr. 472 Bnr. 230 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 93/1856

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-20-0114

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-20-0114. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.2 125) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 990 000,-) (Kr.71 820) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.104 320)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3044652