Lyngdal sentrum

Prost Birkelands gate 1

Prisantydning
1 690 000 kr
Omkostninger
54 120 kr
Totalpris
1 744 120 kr
Formuesverdi
379 447 kr
Formuesverdi sekundær
1 366 008 kr
Felleskostnader
800 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 600 kr / år
Byggeår
1987
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
1 000 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen selveierleilighet i sentrum, 2. etg. + loft. Kjellerbod.

Om eiendommen

Innhold

Kjellerbod og fellesareal.
1. etg.: felles trappegang.
Leil. 2. etg.: gang m/trapp, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom.
Loft: gjesterom (sov.), bod.
Inngang fra gatenivå og det er felles gang i begge etasjer. Innvendige trapper.

Standard

I Tilstandsrapporten fremkommer følgende:

Overflater med laminat på gulv, samt belegg på våtrom. Vegger med tapet og malte plater. Malte himlingsplater i tak. Etasjeskille av trebjelkelag. Betongdekke over kjellerbod. Elementpipe med ett løp, pusset over tak, uten montert topphatt. Vedovn montert i stue 2. etg., med malt pusset pipe og brannmur. Leiligheten har malt tretrapp inne i selve leiligheten.

Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter. Laminat benkeplate. Fliser på vegg over benkeplate. Frittstående komfyr, samt integrert oppvaskmaskin. (Selger opplyser at oppvaskmaskin er noe defekt).

Bad/vaskerom: Våtromsbelegg på gulv, uten varmekilde i gulv. Våtromstapet på vegger og himlingsplater på innvendig tak. Innredning med nedfelt servant, 2 stk. høyskap og speil m/belysning. Toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjonsanlegg som styres fra kjøkkenventilator.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 85 kvm Sekundærrom: 4 m².
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 63 m²  - Loft: 22 m².
P-rom inkl: gang m/trapp, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom. Loft: soverom (gjesterom).
S-rom inkl.: loftsbod.
Bod i fellesareal i kjeller er ikke medregnet i oppgitte arealer. Denne boden utgjør ca. 3 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Godkjent plantegning over loft samsvarer ikke med dagens innredning. Soverom på loft har kun en rømningsvei ned via trapp. Takvindu er for lite. (Rom på loft er ikke godkjent til varig opphold/beboelse).

Det medfølger en felles garasjeplass som kan benyttes av sameierne i fellesskap, bl.a. til sykler etc.

Byggeår og byggemåte

1987 i følge Lyngdal kommune.
Bygning har taktekking av betongtakstein, besiktiget fra bakkenivå. Valmet sperrekonstruksjon med innredet loft. Takrenner i plast, med rennekroker og nedløpsklammer i lakkert metall. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, med liggende bordkledning utvendig. Malte trevinduer med 2-lags glass. Malt balkongdør i tre. Tett trebalkong, med Protanduk e.l. som membran og terrassebord over her igjen, samt malt trerekkverk.

Påkostning og modernisering

Kjøkken ble oppusset og innredning ble utskiftet i 2012 og våtrom ble renovert i 2008.

Oppvarming

Strøm og ved. Peisovn i stuen. Panelovner.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Fremtind med polisenummer: 16740146.

Bygget har felles brannvarslingsanlegg. Det er også dørtelefon tilknyttet.

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Det gjøres oppmerksom på at leiligheten er ryddet og rengjort før visning, og den selges slik som forevist, men uten inventar og utstyr etc.

Parabolantenne vil medfølge, men ikke tuner. Denne leilighet er ikke tilknyttet fiber, men selger opplyser at det er fiber innlagt i bygget.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 18.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i bygning oppført i 1987, bestående av innredet 2. etg. og loft. Det er i tillegg en tilhørende bod i kjeller.
Leiligheten holder en normal standard, og fremstår i generelt god stand med lite bruksslitasje sett i forhold til alder. Det kan nevnes at kjøkkeninnredning ble utskiftet i 2012, og våtrom renovert i 2008.

Følgende avvik har fått TG3:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Innvendig > Pipe og ildsted - 2
Det er påvist andre avvik: Tegn til at fukt har trukket inn i konstruksjonen ved pipegjennomføring.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat. Seriekoblet røykvarslere i bygning.

Følgende avvik har fått TG2:
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist andre avvik: Det er ikke montert vindsperre bak isolasjon i knekott (hvor det er åpent mot luftespalte i gesimskasser). Isopor i døråpning bak kottdør på loft.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Punktert vindusglass i takvindu på loft. Takvindu bærer generelt noe preg av elde og slitasje.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Balkongdør tar så vidt i mot karm, og har noe slitasje
utvendig.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Membran er tildekket med terrassebord, hvorpå membran ikke kunne kontrolleres. Malingslitt rekkverk og terrassebord på veranda. Dagens krav til rekkverkhøyde er 100 cm, mens krav
ved byggeår var 90 cm. Her ble rekkverkhøyde målt til 93 cm.

Innvendig > Overflater - 2
Det er påvist skader på overflater. Svellet himlingsplater rundt pipe i stue, og det ble her registrert noe høye fuktvariasjoner på overflate ved befaring. Det ble også registrert høye fuktvariasjoner på vegger inntil pipe på loft. Litt 'kneppelyd' i stuegulv (laminat), men dette avtok etter hvert under befaring.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 17 mm på loftsoverom, noe mindre i stue 2. etg. Avvik oppleves ikke som vesentlig eller merkbart.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" aktsomhetsgrad.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpning mellom spiler ble ved kontrollpunkt målt til 10,3 cm, mens krav til maks åpning er 10 cm. Åpning mellom trinn ble målt til ca. 16 cm, også her er krav til maks åpning 10 cm.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noe overflateskade på dør mellom stue og gang. Skyvedør til kjøkken er noe treg, og litt skjevt montert.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist andre avvik: Det er registrert stedvis motfall på gulv, hvor gulvnivå ved dør ble målt til noen få mm lavere enn gulv ved sluk under dusjkabinett. Oppkant på belegg ved avløpsrør til wc er ca. 12 mm høyere enn nivå ved dør. Det er ca. 24 mm oppkant på belegg ved dørterskel. Dvs. at vann normalt vil renne til sluk før det trekker ut ved oppkant under wc eller ved døråpning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det var ikke avtrekk fra ventil i tak, men det blåste her luft inn i rommet. Lufttilførsel til rommet, spalte/utfresing i dørterskel, fungerer ikke da dørblad lukker tilnærmet helt tett ned mot terskel.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist andre avvik: Anlegg blåser luft inn på våtrom, ikke avtrekk.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist andre avvik: VVB er montert i kjøkkenskap, og det er ingen gulvsluk i rommet som vil fange opp evt. lekkasjevann fra bereder. Det er for øvrig montert avløpsslange fra sikkerhetsventil, som er ført til avløp under
kjøkkenvask.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 eller 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. Spørsmålene er ikke besvart, da det er fullmektig. Henviser i sin helhet til Tilstandsrapport.

Beliggenhet

Adkomst

Offentlig vei/gate.

Beliggenhet

Sentralt i Lyngdal sentrum. Det er gangavstand til alle byens fasiliteter. Denne leiligheten ligger solrikt til og har utsikt mot sentrum.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiertomt som ikke er nøyaktig oppmålt. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Tomtens areal kan derfor avvike i større eller mindre grad. Flat tomt med bebyggelse, litt plen og felles parkeringsplass som er asfaltert.

Parkering

Det medfølger en stk parkeringsplass pr. leilighet. (Ikke oppmerket).

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest, datert 27.06.1988. Ferdigattesten gjelder for alle 8 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Godkjent plantegning over loft samsvarer ikke med dagens innredning. Vegger er endret.
Kun mulig å rømme fra loft via trapp ned mot 2. etg. (ingen alternativ rømningsvei).
Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som er regulert til bolig. Tilhører reguleringsplan med bestemmelser for Grøndokka, datert 01.02.2005. (Godkjent 04.05.2004).
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Eiendom er opprettet ved seksjonering tinglyst: 28.10.1987. Sameiebrøk: 93/700. Til sammen 8 seksjoner.
Heftelser/servitutter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2418, Tinglyst: 15.07.1987 - bestemmelse om vannledning,
Dagboknr.: 4699, Tinglyst: 14.12.1988 - erklæring/avtale vedr. kloakkledning.
Kopi av dokumenter over kan fåes hos megler.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Ja, tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap/budsjett. Det foreligger vedtekter.

Forretningsfører

Alf Tore Tønnessen

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-))
54 120,- (Omkostninger totalt)

1 744 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 600 pr. år gjelder kommunale avgifter for 2021; renovasjon, feiing pipe, vann og avløp. Vannmåler.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt pr i dag.

Felleskostnader

Kr. 800,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

ovennevnte gjelder felles utvendig vedlikehold bygg, felles vask, plenklipp, snørydding m.m. Andel forsikring for bygg kommer i tillegg. Utgjør kr 350,- pr mnd for 2021.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. 379 447,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 366 008,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Prost Birkelands gate 1, Gnr. 167 Bnr. 121 Snr. 7 i Lyngdal kommune. Sameiebrøk: 93/700

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr/koketopp og oppvaskmaskin. Det opplyses at oppvaskmaskin er noe defekt.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avt. m/megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Snarlig eller etter nærmere avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.  Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-21-0128

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-21-0128. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Refoto Fotofabrikken (Kr.2 000) Digital Markedspakke Synlig (Kr.3 490) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 690 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging - inkl. råd om styling (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.72 075)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

31.12.2021 / 23.11.2022
Varenummer: 3053850