Justneshalvøya

Prestekrageveien 4

Byggeår
2010
P-rom
109 ㎡
Bruksareal
115 ㎡
Tomteareal
177 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Familievennlig innbydende bolig med praktisk planløsning og fine uteplasser! 3 soverom i samme etg. 2 bad. El-bil lader

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Rekkehuset går over 2 plan og inneholder følgende planløsning:
1.etg.: entre/gang, åpen stue/kjøkkenløsning, bad
2.etg.: stue med hems, 3 soverom, samt bad

I tillegg medfølger det en utvendig bod, samt fine uteplasser på begge sider av boligen.

Lovlighet
Rekkehus - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger fra 2.2.2008.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulv i entre, samt på begge bad. Det er varmepumpe og peisovn i den åpne stue/kjøkkenløsningen i boligens 1.etg. Forøvrig er det varmegjenvinning/element i det balanserte ventilasjonsanlegget.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkeringsplass til 2 stk. biler på egen tomt. Her er det lagt opp til 1 el-bil lader. Forøvrig finnes det gjesteparkeringsplasser like ved i nabolaget.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Justneshalvøya like utenfor Kristiansand sentrum. Justneshalvøya er et nyere boligområde og er et eldorado for småbarnsfamilier. Her finner du flere lekeplasser, ballbinge, fotballbane, barnehage i nærområdet.

Det er gangavstand til barneskole og Havlimyra ungdomsskole, samt flere barnehager. Havlimyra flerbrukshall og hele 4 fotballbaner, samt sandvolleyballbane ligger kun en kort gåtur unna. For den som er glad i friluft finner du Jegersberg med fine turterreng, samt skiløyper om vinteren.

En biltur på ca. 10 minutter tar deg enten til Sørlandssenteret eller Kvadraturen hvor du finner alle byens fasiliteter av shopping og restauranter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.10.2010. Ferdigattesten gjelder rekkehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan/bebyggelsesplan nr 899 - Justneshalvøya, datert 02.01.07 - Rev. etter vedtak om mindre vesentlig endring og plan 899A - Justneshalvøya A1, A2 og C2, vedtatt 25.01.06.

Nåværende eiere opplyser om at det kom et varsel for noen år siden for; nabotomt som ikke ble noe av i 2021, midlertidig utvidelse av barnehage i form av brakkerigg ved barnehagen (etablert), påbygg ved Havlimyra ungdomsskole (ferdigstilt).

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/37/554:
05.09.2008 - Dokumentnr: 721305 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:37 Bnr:436


01.01.2020 - Dokumentnr: 1651884 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:37 Bnr:554


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 107 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 123 550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen er moderne og innbydende med en praktisk planløsning hvor du finner de sosiale rommene i 1.etg. og soveromsfløy med ekstra stue og hems i 2.etg.

I 1.etg. finner du entre, åpen stue/kjøkken, samt bad.

I entreen er det laget til en smart garderobeløsning. Det er fliser på gulvet med varmekabler.

Den åpne stue/kjøkkenløsningen er delt i naturlige soner, enkel å innrede. I stuen er det plassert varmepumpe, og vedovn for oppvarming og kos. Rommet er malt i gjennomgående deilige duse og moderne fargetoner. Fra stuen er det tilkomst til et uteområde med morgensol. Her er det beplantet og laget til et fint uteområde slik at du sitter skjermet og i le. Flytter du til Justneshalvøya vil du ha lekeplass, barnehage og fine flotte gå- og turområder like ved.

Kjøkkenet er praktisk med god skap- og benkeplass. Nåværende eiere har fått satt inn ekstra kjøkkenøy fra Strai kjøkken, og byttet benkeplater. Legg merke til det naturlige gjennomlyset i rommet når du kommer på visning. Kjøkkenet inneholder alt du behøver som integrert stekeovn, platetopp, vifte, samt oppvaskmaskin. Avsatt plass til kjøleskap som også medfølger.

Boligen inneholder to bad, en i hver etasje. Dette badet ligger vegg i vegg med kjøkkenet og er ypperlig som bad nr. 2 til venner og familie når de kommer på besøk. Badet er helfliset med varme i gulvet. Ny baderomsinnredning i 2023 - nytt speilskap medfølger. Det er mulig å sette inn badekar eller ev. vaskemaskin/ tørketrommel på dette badet om ønskelig da det er opplegg i vegg mellom toalett og dusj.

I boligens 2.etg. finner du en praktisk stue nr.2 med hems, samt 3 soverom og bad.

I den ekstra stuen er det god plass til ekstra oppbevaring, og lek. Det er parkett på gulv, forøvrig downlights i himlingen under hemsen. Hemsen ble laget av fagfolk etter ferdigstillelse. Huset ble også levert med et praktisk lagerrom over badet. Hemsen gir sammen med lagerrommet mange muligheter til ekstra lagring eller et gøy rom for barna.

I 2.etg. finner du hele 3 soverom i samme etasje, hvorav alle er av god størrelse. Fra et av soverommene er det tilkomst til en terrasse med ettermiddags- og kveldssol. På alle rom er det garderobeløsning - garderobeskap medfølger boligen. Soverom nr. 2 er også av god størrelse med plass til dobbeltseng, kontor og garderobeløsning. Herfra har du fin utsikt utover nærområdet og kan se over til Hamresanden om du vil. Soverom nr. 3 har en egen spennende hems. Den har vært mye brukt av nåværende eiere. Her har du en raus takhøyde!

Badet i 2.etg. er helfliset med varme i gulvet og inneholder det du behøver som toalett, baderomsinnredning med speil over, samt opplegg og plass til vaskemaskin/tørketrommel om ønskelig. Her finnes det opplegg for dusj/badekar som kan settes inn om ønskelig. Baderomsinnredningen var ny i 2023 - nytt speilskap medfølger.

Boligen er utvendig jevnt vedlikeholdt gjennom årene. Det er bla. lagt dreneringsplater/knotteplast rundt nederste del av ytterveggene. Rundt vinduene er det lagt ekstra beslag. Nåværende eiere har også laget fine soner for parkering og uteområde.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 10.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Rekkehus på Justneshalvøya, Kristiansand. Boligen har hatt noen oppgraderinger rundt vinduer. Vinduer i pvc med 3-lags glass. Ellers er det meste fra byggetiden. Innvendige flater har normal bruksslitasje. I badet i 1. etg. er det byttet toalett og vask med innredning. Det er balansert ventilasjon i boligen. Peisovn med rørpipe og varmepumpe. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Våtrom > 2.etasje > Bad > Overflater Gulv: Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - se rapport
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Nåværende eiere opplyser at de anbefaler at vannkranen ute bør byttes. Den fungerer p.t, men anbefales byttet grunnet at den er vanskelig å åpne/styre (oppnå ønsket vannstyrke). Ny kran er kjøpt inn og medfølger.

Filter på ventilasjonsanlegget ble senest byttet sensommer 2023. Det medfølger ekstra filter.

Det medfølger helt nye speilskap som er tiltenkt på begge badene, disse er ikke montert.

Randonmåling

Eier opplyser om at utbygger har lagt radonduk når boligen ble bygget.

Det er gjennomført radonsjekk over mer enn tre dager senest i 2020. Denne ble utført i privat regi. Målingen viste svært lave verdier langt under grenseverdier. Det ble målt flere steder i huset opplyser selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230248. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/37/554:
05.09.2008 - Dokumentnr: 721305 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:37 Bnr:436


01.01.2020 - Dokumentnr: 1651884 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:37 Bnr:554


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3.925,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

10531733

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fibernett med NextGenTel som leverandør. Tidligere hadde nåværende eiere Telenor (fiberbredbånd og TV - T-We). Bredbåndsruter eies av leverandør.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Installert nytt toalett på bad 1.etg i 2020. Utført av Egeland Rør.
Pkt 2.2.1 Navn på arbeid: Byttet baderomsinnredning i forbindelse med salget (ikke utført p.t. Byttes i januar 2024. Dok. foreligger etter at arbeidet er utført).
Pkt 2.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Rørleggerfirma (arbeidet er ikke utført enda).
Pkt 3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Grunnet feilmontering av vindu fra utbyggers side har utbygger (Drivdal AS) fjernet fliser på alle husets vinduskarmer og lagt ny membran på alle vinduer og karnapper (med unntak av vindu under takutspring). I denne forbindelse påkostet vi blikkenslager (Ulstein Blikk og ventilasjon) som la beslag på alle vinduskarmer, karnapper og nede ved sålen (med unntak av vindu under takutspring). Det ble da også lagtdreneringsplate/plast (grunnmursplate på frem- og bakside av huset).
Pkt 4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, Se tidligere pkt. for beskrivelse. Drivdal AS har fjernet fliser og lagt ny membran på alle husets vinduskarmer/karnapper i 2021 (med unntak av vindu under takutspring). De har også fikset murpuss enkelte steder rundt huset i perioden vi har eid huset. Ulstein har lagt beslag på alle vinduskarmer, karnapper og nede ved sålen i 2021 (med unntak av vindu under takutspring). Drivdal AS tok det som reklamasjon. Ulstein har dokumentert arbeidet.
Pkt 8 Er det utført arbeid med drenering? Ja, Se pkt under "Tak, yttervegg og fasade". Utført i 2021 av Ulstein Blikk og Ventilasjon.
Pkt 10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Nytt arbeid med tilkobling av el-lader i 2021 samt spotter i tak i loftstue og stikkontakter på hems etter innflytting. Har diverse korrespondanse fra Oneco.
Pkt 15 Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, Ventilasjonsanlegg fungerer, men selve styringsenheten oppe i 2.etasje responderer ikke alltid som den skal. Anlegget kan likevel styres p.t. Anlegget ble ettermontert av utbygger Drivdal AS grunnet reklamasjon på manglende ventilasjon av tidligere eier (høye fuktnivåer i inneluften) etter innflytting (2011). Utbedringene har hatt ønsket effekt.
Pkt 16 Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, Utført 2011/2012. Se forrige pkt. Utbygger Drivdal AS installerte balansert ventilasjonsanlegg i hele boligen.
Pkt 17 Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja, Det er oppdaget noen riss etter huset ble bygget; spes. bak peis i 1.etasje, i stuevegg og soveromsvegg mot nabo i Prestekrageveien 2 (i overgangen mellom vår vegg og deres yttervegg), samt over trappeoppgangen i 2.etg og hems. Dette er sjekket ut av utbygger (Drivdal AS) og selvstendig takstmann - uttalelsene fra leverandør Xella v/ Tom Erik Pape er at det er normalt og noe som må forventes mv.. Han har i tillegg personlig sjekket alle husene i Prestekrageveien 2-38 i forbindelse med oppføringen. Det ble skriftlig dokumentert av utbygger.
Pkt 18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Ildsted er montert i ettertid av bygging av Drivdal AS. Pipe går ved jerndrager innebygget i kasse som er laget av armerte våtromsplater som så er sparklet og malt av utbygger. Utbygger og feier har vært uenige om det burde vært et beslag/en plate festet på utsiden av kasse mellom pipe og kasse for ekstra beskyttelse. Utbygger har dokumentert at dokumentasjon er oversendt KBR og at krav er innfridd. Ilstedet er godkjent og senest kontrollert i 2023.
Pkt 19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, Skjeggkre i 2.etg/på ett soverom. Oppdaget ett skjeggkre i 2021. Ferdig sanert av skadedyrkontroll i 2022. Hele huset ble behandlet for å være sikker.
Pkt 21 Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, Se pkt vedrørende ventilasjon og oppvarming. Etter ferdigstillelse var det for høy luftfuktighet i boligen. Det ble derfor installert balansert
ventilasjon i hele bygget. Dette hadde ønsket effekt.
Pkt 32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, - Gulv har tegn på slitasje både i 1. og 2.etasje. Det er noen gråe felter, ett slitefelt ved dør inn fra gangen og noen merker. I 2.etasje har det vært benyttet til treningsrom med gulvmatter. Dette har gitt noen mørke felter i overgangene. På et av soverommene er parketten sprukket (ved oppgang til hems).
- Veranda/balkong 2.etasje er antatt ikke 100% tett (utendørs), sprukket noen fuger, antatt utett membran under fliser.
- Ett sted på utsiden av stort vindu 2.etasje er det litt løsnet puss der kabler til parabol har gått.
- Ingen av husene i Prestekrageveien 2-38 er bygget med egen takbro/plattform på taket mtp feiing. Det er flatt tak over terasse. Dette ble
kommentert av feier i 2014. Vi har lånt stige/trapp ved behov for feiing.


Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Fremtind

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,30 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 15.500,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.950,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 92 020,00,- inkl. mva.
Solgt
Produktnr: 30BA091E-9582-46D2-B730-D497D45773DB Kategori: