Arendal Nedenes / Asdal

Prestekrageveien 18

Prisantydning
3 450 000 kr
Omkostninger
102 120 kr
Totalpris
3 552 120 kr
Formuesverdi
702 656 kr
Formuesverdi sekundær
2 529 562 kr
Kommunale avgifter
17 928 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
97 ㎡
Bruksareal
102 ㎡
Tomteareal
319 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Nyere enebolig med parkmessig hage, garasje og solrike herlige uteplasser

Om eiendommen

Innhold

Boligen har en praktisk gjennomtenkt planløsning og inneholder: entre med skyvedørsgarderobe, gjestetoalett med skydedører og opplegg for vaskemasin og tørketrommel bak. Stue med peisovn og utgang til steinsatt uteplass og hage. Åpen kjøkkenløsning og spisestue med utgang til terrasse og hagen foran.
Trappegang mellom stuen og spisestuen opp til 2. etg. her har vi gang, 3 soverom og delig bad med både badekar og dusj.
I tillegg utvendig bod med inngang fra hagen/uteplassen bak huset.

Standard

Denne boligen fremstår i tidsriktige moderne farger. Gode kvaliteter på utstyr og innredning.
Det er fliser på gulv i entreen, gjestetoalett/vaskerom og badet oppe i 2. etg.
Ellers er det hovedsakelig parkett på alle andre gulv. Malte gipsfleter på vegger bortsett fra i begge bad med fliser på vegger.
På gjestetoalettet/vaskerommet  i 1 etg er det elegante frostet- g speil skyvedørsvegger foran praktisk vaskeromsløsning. Bak disse skyvedørene er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. her er også vv-berederen plassert og det er innstallert vannmåler.
Entreen har skyvedørsgarderobe fra Amiga. Her er også el-tavlen plassert.
Rikelig med HTH kjøkkeninnredning med laminat benkeplater og integrete hvitevarer som, Siemens oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, og Siemens koketopp - stekovn og Røroshetta ventilator. Overskapene går helt til taket og har slett klassisk utførelse
Doble skap i to av soverommene og fire skap på hovedsoverværelset med garderoberom/ bod like innenfor.
Sentralstøvsugeren er også plassert i boden i 2. etg. og det er montert faste hyller. 2 uttak til sentralstøvsugeren ( i spisestuen og i gangen 2. etg.)
Badet i 2. etg har både dusjhjørne med innfellbare glassvegger og deilig badekar. Hvit baderomsinnredning med skuffer og effektfullt lys i speil.
Elektriske eksklusive markiser både ut fra stuen og ut fra kjøkkenet/spisestuen.
Screen-skjerming på soveromsvinduer hovedsoveværelset - her er det fantastisk utsikt helt til Torungene.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 102 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 51 m²  - 2. etg. 51 m².
P-rom inkl: Wc , Gang , Stue , Kjøkken, 3 soverom , Gang , Bad.
S-rom inkl.: Bod
Manglende rømnings stige fra 2. etasje

Garasje:
Bra: 18 m² - S-rom: 18 m²
S-rom inkl.: Garasje
Opprinnelig carport der eier har ombygd denne til garasje.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Balansert ventilasjonsanlegg og varmekabler i gulv i begge bad og i entreen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kabel TV-internett fra Telia
Selger har Sector alarm med kodelås på dør. Dette koster ca kr 440,- pr. mng og dekker brann/tyveri.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 11.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 2016. Boligen fremstår normalt vedlikeholdt både innvendig og utvendig. Manglende fallforhold på bad ble registrert, bom under fliser på toalettrom/vaskerom. Generell påregnelig bruks slitasje må påregnes. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet. Se forøvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG2:
TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Fallforhold 10 mm 80 cm fra sluk ikke 1:50 i dusjnisje som tilsvarer 16 mm Høydeforskjell flis til topp sluk er mindre enn 25 mm (11mm).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Noen fliser har bom (hulrom under).

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2:  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom: Skiftet pakninger på toalett 1. etg.
Pkt. 18.2: Er det foretatt radonmåling: Ble tatt før vi flyttet inn.
Pkt. 19: Kjenner du til om det er innredet/ bruksendret/ bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen: Carport omgjort til garasje.
Tileggskommentar: Begge verandadørene/ skyvedørene er skiftet ut.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Meget sentral beliggenhet midt mellom Arendal og Grimstad. Kjør gamle E18 og ta inn ved Engene kirke og forbi parkeringen der. Fortsett videre inn i det nye feltet og hold opp bakken. Kjør rett frem på toppen av bakken og hold til venstre. Denne boligen ligger da som nummer 3 på din høyre hånd. Velkommen

Beliggenhet

Denne fine eiendommen ligger i rolig barnevennlig område på Nedenes - bare 8 km fra grimstad og 10 km fra Arendal. videre er det kort vei til Fevik og Nedenes bydelsenter.

Tomt

Areal: 319 kvm, Eierform: Eiet tomt
Denne hagen er helt unik, her har man unike blomsterarter og beplantinger som blomstrer sesongen igjennom. Denne hagen er virkelig  påkostet og det er lagt ned mye arbeid.. Så her kommer man til "duk og dekket bord". Det er asfaltert innkjørsel, steinsatt inngangsparti, store plenareal og steinheller i gangveier. Steinsatt terrasse like ut fra stuen - hvor man kan nyte hagen, stillheten og skogen som eiendommen grenser til. Nåværende eire har fått tillatelse av grunneier til å plante litt ut over tomtegrensen. Ut fra spisestuen er det en fin treterrasse, her er det fantastisk morgensol og herlig å nyte en god kopp kaffe. Stor markise over terrassen ut  fra spisestuen /kjøkkenet og også ut fra stuen. Nydelig hekk og rullestein helt ut mot gaten. En meget tiltalende hage, med hyggelige lune uteplasser.

Parkering

Parkering i garasjen som er i flukt med boligen, . I tillegg god parkering like foran garasjen på egen eiendom


 

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.02.2016. Ferdigattesten gjelder 7 eneboliger godkjent i bygesaksvedtak av 07.09.11.. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Engene Terrasse, datert 16.06.2011. Planident: 1403r3. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig  vann og avløp.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei 

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 102 120,- (Omkostninger totalt) 3 552 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 927,57 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.540,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 702 656,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 529 562,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Prestekrageveien 18, Gnr. 426 Bnr. 91 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, Komfyr/ stekeovn/ koketopp, Oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0119

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0119. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Grunnpakke markedsføring inkl. Finn annonse (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 450 000,-) (Kr.72 450) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.107 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3059764