Presteheia

Presteheia 98

Felleskostnader
5 779 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2006
P-rom
107 ㎡
Bruksareal
107 ㎡
Tomteareal
2 265 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 3-roms leilighet med nydelig utsikt og stor uteplass! Topp/ hjørne leilighet, heis og parkering i kjeller.

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Presteheia 98- en lekker topp/ hjørne leilighet med svært gode solforhold!
Leiligheten ligger i 4. etasje med heis direkte fra garasjeplass og inngangsparti opp til leilighetens etasje.

I leilighetens gang er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe. Det er inngang til stuen, toalett/ vaskerom og gjestesoverom.

Videre inn mot stue/ kjøkken. Kjøkkenet er praktisk plassert i rommet og her er det godt med benke- og skapplass. Integrerte hvitevarer følger boligen. På kjøkkenet er det god plass til stort spisebord i overgangen mot stue og utgang til terrasse. Store vindusflater sørger for nydelig utsikt og godt med naturlig lysinnslipp.

Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen.
Stuen er av god størrelse og store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Stuen er enkel og innrede og har plass til flere sittegrupper som sofagruppe, spisegruppe mm. Fra stuen er det utgang til terrasse med svært gode solforhold og nydelig utsikt. Det er montert utvendig markise.

I leiligheten er det det to gode soverom hvor begge rommene har god plass til stor seng med tilhørende møblement samt garderobeløsning. Fra hovedsoverommet er det inngang til baderom og utgang til terrasse.

I leiligheten er det ett baderommet og ett toalett/ vaskerom. Begge rommene er flislagt, er av god størrelse og har varme i gulv.

Det medfølger parkeringsplass i lukket garasjekjeller, samt bod i kjeller. Boden er på ca. 10 kvm.

Velkommen til visning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 107 kvm
P-rom inneholder: Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, bad, soverom x 2

Kjellerbod måler 10,3 m2 i bruksareal (BRA), rommet er ikke medtatt i samlet arealmåling for leiligheten.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 22.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Utvendig - Dører:  Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist at dekket på terrassen har en del sprekker.
Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 13: Elektroinstallasjoner, vet ikke firma, men det vet formannen i borettslaget.
Pkt. 20: Formannen vet sikkert dette.
Pkt. 23: Arild Grundetjern har vært på befaring og lager tilstandsrapporten.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget attraktivt beliggenhet på nedre "Gimlekollen". Presteheia regnes for et av byens mest populære boområder. Stille og rolige omgivelser i et hyggelig bomiljø. Fra boligen er det gangavstand til mange flotte fasiliteter som Jegersberg med lysløype og et kjempenettverk av turstier. Videre badevann, søndagsåpen dagligvare butikk og Spicheren treningssenter med svømmehall og masse forskjellige aktiviteter. Det er ny gangsti like nedenfor bygget ned til Jegersbergveien ved rundkjøringen. Herfra er det kort vei il butikk og treningssenter på Spicheren samt UIA og KKG videregående skole. Videre er det sykkelavstand til sentrum. Meget sentralt.

Tomt

Areal: 2 265 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkeringsplass i lukket garasjeanlegg

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.08.2006. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 794 "Reguleringsplan for del av Presteheia Feltene A, B og C", datert 31.01.2001.
Plan under arbeid: E39, Ytre ringvei, saksbehandler 95997992.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 6734. Tinglyst: 25.04.2005. Best. om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 25048. Tinglyst: 30.12.2005. Bestemmelse iflg. skjøte. Bestemmelse om garasje/parkering.
Dagboknr.: 7868. Tinglyst: 21.04.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Bestemmelse om adkomstrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.
Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Dyrehold skal ikke være til sjenanse for andre og det anbefales at husstandens dyr meldes til styret med art og gjerne navn.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 490 000,- (Prisantydning) 48 620,- (Andel av fellesgjeld) 6 538 620,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 643,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 303,- (Omkostninger totalt) 6 554 923,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 5 779,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader; avdrag (kr. 506) og renter (kr 84,-) felleslån, eiendomsskatt (kr 619,-), kommunale avgifter, renovasjon, vaktmestertjenester, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, strøm i fellesareal, energiserviceavtale målerdata Techem (kr. 80,-), fjernvarme (kr 950,-), kabel-tv.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 48 620
Andel fellesformue kr. 19 285

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 67143421985, Nordea
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.01.2022: 2.16% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44.08
Saldo per 27.01.2022: 13 600 000
Andel av saldo: 0
Første termin: 29.06.2006Neste avdrag: 29.03.2023 ( siste termin 29.12.2032 )
IN avtale på dette lån

Lånenummer: 67140518424, Nordea
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.01.2022: 2.16% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 27.01.2022: 2 090 667
Andel av saldo: 48 620
Første termin: 30.12.2019Første avdrag: 30.03.2020 ( siste termin 30.12.2029 )
Ikke IN avtale på dette lån

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 899 435,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 237 967,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Presteheia 98, Andelsnr. 43 Orgnr. 987163305 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0029

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6.850,-)
Markedspakke papiravis (kr 5.500,-)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Hjemmelseerklæring - Statens Kartverk (kr 480)
Provisjon  1,3% (av  salgssum )
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115)
 

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3057020