PRESTEHEIA/GIMLEKOLLEN

Presteheia 97

Prisantydning
7 950 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
800 000 kr
Andel fellesformue
17 646 kr
Totalpris
8 766 628 kr
Formuesverdi
1 063 972 kr
Formuesverdi sekundær
3 830 300 kr
Felleskostnader
7 505 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2006
P-rom
122 ㎡
Bruksareal
122 ㎡
Tomteareal
4 260 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Unik leilighet med 51 kvm terrasse og "beste beliggenhet" - Fantastisk utsikt - 2 flislagte bad - Garasjeplass - Heis

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten holder gjennomgående meget god standard og er innredet med gode og flotte materialvalg. Store vindusflater mot den nydelige utsikten sikrer optimale lys- og utsiktsforhold. Som følge av at leiligheten ligger godt tilbaketrukket med lite eller ingen innsyn gir dette leiligheten den uslåelige kombinasjonen av fantastisk utsikt, høy standard samt solrik terrasse med sol fra morgen til kveld.

Leiligheten ligger i 4. etg. og har følgende innhold:

Romslig gang med downlights i tak og skyvedørsgarderobe, stor og romslig stue med varme i gulv, plass for flere sittegrupper og spisestue, downlights i tak, flott gassovn, samt utgang til den store solrike terrassen på hele 51 kvm, kjøkken med flott påkostet innredning med god skap/ benkeplass, integrerte hvitevarer ( induksjonstopp, stekeovn, kombinert steke/dampovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin, mikro-ovn og kjøl/fryseskap), eksklusive granitt benkeplater og spiseplass. Flislagt bad nr. 1 med varme i gulv, downlights, nyere Porsgrund Showerama dusjkabinett, nyere flott baderomsinnredning med ekstra skap og toalett. Flislagt bad nr. 2 med varme i gulv, downlights i tak, dusjhjørne, baderomsinnredning og toalett. Praktisk seperat flislagt vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. 2 gode soverom med skyvedørsgarderober og hvorav et har tilknytning til eget bad.

Fast parkeringsplass i kjeller.

Stor bod i underetasjen like ved garasjeplassene.

Standard

Meget pent innredet og romslig tilbaketrukket leilighet helt i front med nydelig utsikt.

Ved innløsning av andel fellesgjeld vil felleskostnader kun være kr. 4.577,- pr mnd

Tv/internett og a konto oppvarming/fjernvarme er inkl i felleskostnader.

Dette er en leilighet for den kresne som bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm

P-rom: Gang/stue/kjøkken, vaskerom, 2 bad og 2 soverom. Terrassen er ca. 51 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren fjernvarme i gulv i stue, kjøkken, vaskerom og begge bad. Varmtvann er også fra "fjernvarme". Oppvarming og forbruk varmtvann er inkludert i felleskostandene (akontobeløp avregnes etter faktisk forbruk). Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Ingen dokumentavgift til staten, kun kr. 1032,- i omk.
- Stor bod i kjeller.
- Dørcalling med automatisk døråpner.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje fra både garasjekjeller og inngangsparti.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i månedlige felleskostnader.
- Ventilasjonsanlegg.
- Vannbåren varme.
- Telia-Tv/Bredbånd.

Det avholdes dugnader i borettslaget (vår og høstdugnad).

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 14.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 4.etasje i terrasseblokk som ble oppført i 2006. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt, bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet har litt fall og litt lokal fall i dusjen, men tett dusjkant ved gulv hindrer evnt. lekkasje vann i fra utstyr utenom dusjen å renne til sluken.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passertpå membranløsningen.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 6: Fukt på innsiden av karnap høsten 2022, utbedret umiddelbart fra borettslag.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra sentrum mot UIA. Ta til høyre opp mot Gimlekollen rett før Spicheren bussmetro. Etter ca 500 meter kommer Presteheia som første avkjøring til høyre. Følg veien til bunnen av bakken og leilighetsbygget er innerst til høyre. Det vil bli godt skiltet til visning.

Beliggenhet

Populært på Presteheia mellom Lund og Gimlekollen. Ca. 3 km. til Kvadraturen. Kort vei til butikker og UIA. Skole, barnehage og unike Jegersberg som "nabo". Leiligheten er tilbaketrukket helt i front med lite eller ingen innsyn. Vi tør si en av de beste beliggenheter på Presteheia med en fantastisk 240 graders utsikt over sjøen, innseilinga til Kristiansand, Kvadraturen, Odderøya og Lund.

Det er kun to leiligheter i byggets fjerde etasje.

Tomt

Areal: 4 260 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles, stor, pen og opparbeidet tomt. Godt med gjesteparekeringsplasser i området

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket parkeringskjeller med automatisk portåpner. Heis direkte til etasjene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.04.2008. Ferdigattesten gjelder blokk / bygård / terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 794, reguleringsplan for del av Presteheia, feltene A, B og C, datert 31.01.2001, samt plan 1088, reguleringsbestemmelser for Tretjønnveien - Presteheia, gang-/sykkelvei og gangbro i Kr.sand kommune, datert 14.02.2007.

Planter under arbeid: E39 E18 Ytre ringvei, Jegersberg gård - rehabiliteringssenter og ridehall.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.

Rettigheter på 4204-38/89/0/1-18: Dagboknr. 7762, tinglyst: 19.05.2003. Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr. 4204, gnr. 38, bnr. 90.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares etter aksept av bud. Se evt. borettslagets vedtekter for ytterligere informasjon.

Husdyrhold

Ikke tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 950 000,- (Prisantydning) 800 000,- (Andel av fellesgjeld) 8 750 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 16 628,- (Omkostninger totalt) 8 766 628,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Arendal Boligbyggerlag kr 300,- faktureres direkte fra Arendal Boligbyggerlag.

Felleskostnader

Kr. 7 505,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 3000,- kommunale avgifter, eiendomsskatt kr. 562,-, renovasjon, felles forsikring på bygg, renter IN ordning kr. 2928,- på fellesgjeld, forretningsførsel, vedlikehold, energi/strøm fellesareal, kabel-TV/internett, trappevask, vaktmestertjenester, styre- og revisjonshonorar, driftskostnader målere kr. 115,-, fjernvarme kr. 800,-, Telia kr. 419,- og varmt tappevann kr. 100,-.

Ekstra innbetaling på kr. 3000,- pr. mnd. til og med mai 2023 kommer i tillegg til oppgitte felleskostnader, som ekstra innbetaling for maling og vedlikehold.

Når avdrag begynner å løpe 06.02.2027 vil fellesutgiftene øke med 2.694,- pr. mnd. for denne andelen.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 800 000 pr. 09.03.23
Andel fellesformue kr. 17 646 pr. 09.03.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 021408, Nordea Bank Norge ASA. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 09.03.2023: 4.32% pa. Antall terminer til innfrielse: 114. Saldo per 09.03.2023: 9 730 000,-. Andel av saldo: 800 000,-. Første termin: 06.11.2014Neste avdrag: 06.02.2027 (siste termin 06.08.2051). IN-lån, kan innfris om ønskelig. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 06.02.2027 utgjøre ca kr 2 694,00 per måned for denne boligen.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 063 972,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 830 300,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Presteheia 97, Andelsnr. 20 Orgnr. 988797014 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0097

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0097. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 750 000,-) (Kr.131 250) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.176 695)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069387