Farsund

Postveien 49B

Prisantydning
2 150 000 kr
Omkostninger
66 450 kr
Totalpris
2 216 450 kr
Formuesverdi
548 549 kr
Formuesverdi sekundær
1 974 776 kr
Felleskostnader
1 000 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2018
P-rom
73 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Tomteareal
395 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

NY PRIS! Pen leilighet med flott utsikt, overbygd terrasse og sentral beliggenhet.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 84 kvm Sekundærrom: 11 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 49 m² - 1. etg. 35 m².

Underetasje - P-rom inkl.: Soverom, bad/vaskerom, gang, soverom 2.
Underetasje - S-rom inkl.: Bod, bod 2.
1. etasje - P-rom inkl.: Gang, stue/kjøkken, toalettrom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad.
Balansert ventilasjonsanlegg.
Varmepumpe i stua.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Vanse sentrum, kjør til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg veien i ca. 8 km. Eiendommen ligger på venstre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

På fellestomt. Det er ikke avmerket spesifikk plass til de respektive leilighetene. En naboeiendom har rett til parkering på denne eiendommen. Rettigheten er tinglyst.

Ihht. vedtektene står det: Hver seksjon har lik rett til parkering på sameiets grunn. Sameiemøte fastsetter parkeringsbestemmelser.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende leilighet på idylliske Borhaug. Eiendommen ligger solrikt til, med kort avstand til skole, barnehage, kapellet, butikker og havnen. Borhaug er kjent for de mange flotte rekreasjons- og turområdene, som er lett tilgjengelige fra denne eiendommen. De populærer Listastrendene som kranser seg fra Lomsesanden til Lista Fyr, består av mange populære turstier og flotte badeplasser. Eiendommen ligger ca. 2 km fra Lista fyr, hvor man kan nyte det flotte havet i fint vær, og det spektakulære livet i sjøen ved uvær. Eiendommen ligger ca. 8 km fra Vanse sentrum, og ca. 16 km fra Farsund sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder FYLL INN. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Eiendommen har vannmåler. Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold. Det krysser 2 offentlige avløpsledninger over eiendommen. Kart ligger vedlagt i prospekt.

Gnr. 33, bnr. 42 har rett til parkering på gnr. 34, bnr. 104. Erklæringsvedlegget med dagboknr. 430195 fra 2016 erstatter vedlegg til erklæring fra 2008 med dagboknr. 973735. Servitutter fra Kartverket ligger vedlagt.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.
Eiendommen ligger innenfor sikringssone byggeforbud rundt veg, bane og flyplass. Tiltak som utvikling, terrengendring, bygging etc. kan kreve dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Leiligheten leies pr. dd. ut. Det er 3 mnd gjensidig oppsigelsestid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Heftelser i eiendomsrett:
1975/1331-1/40 28.05.1975 ERKLÆRING/AVTALE
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 104

2008/973735-2/200 02.12.2008 BESTEMMELSE OM PARKERING
RETTIGHETSHAVER: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 42
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 104

2016/430195-1/200 13.05.2016 ** DIVERSE PÅTEGNING
Nye tegninger

2016/449010-1/200 Seksjonering 23.05.2016
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 91/287

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 53.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 66.450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen leilighet med gjennomgående god standard, innredet i lyse fargetoner. Gulvene er belagt med flis/parkett og veggene bekledd med malt gips.

Leiligheten går over 2 plan, med inngang i 1. etasje. Inngangspartiet fører til en gang med avkledningsmuligheter.

Gangen fører inn til stuen med åpen kjøkkenløsning. Rommets utforming gir rom for flere innredningsmuligheter. Stuen er lys og trivelig innredet. Den nydelige havutsikten er et naturlig blikkfang, hvor man kan nyte havets mange former og himmelens flotte lys. De mange vindusflatene gir godt med lys inn.

Vinkelkjøkken fra Kvik i hvit utførelse med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kombiskap, oppvaskmaskin, koketopp, ventilator og komfyr. Godt med skap og benkeplass, noe som gir rom for en god arbeidsplass. Fra kjøkkenet kommer man ut til en usjenert og god terrasse. Terrassen er overbygd, slik at man kan være ute og nyte utsikten selv ved dårlig vær.

I 1. etasje ligger et praktisk toalettrom innredet med innredning og toalett. Badet ligger i underetasjen. Badet har fliser med varmekabler i gulv og fliser på vegger. Rommet er romslig og er innredet med toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin. Over vaskemaskinen er det plass til tørketrommel.

Soverommene ligger i underetasjen. Rommene er romslige med plass til dobbeltseng. Fra begge soverommene kan utsikten beskues. Fra hovedsoverommet er det utgang.

Leiligheten har 2 store gode innvendige boder for lagring.
_______________

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 11.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.

Innvendig > Overflater flis underetasje: Det er avvik: Det er bom i enkelte fliser, blant annet i bod ved dør.

Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det kan ikke kostateres membran i våtsone ved vask.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Noen fliser har bom (hulrom under). Det er løse fliser og fuger på gulv.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

Tomteforhold > Drenering: Det er avvik: Ved inngangspartiet er det ikke synlig grunnmursplast, trolig avsluttet under terrenget/asfalt. På siden av boligen er det synlig grunnmursplast, men den er ikke festet til grunnmuren med klemlist.

Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: alle integrerte på kjøkkenet.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre og jeg forutsetter at det foreligger dokumentasjon så lenge det foreligger ferdigattest på bygningen.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Heftelser i eiendomsrett:
1975/1331-1/40 28.05.1975 ERKLÆRING/AVTALE
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 104

2008/973735-2/200 02.12.2008 BESTEMMELSE OM PARKERING
RETTIGHETSHAVER: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 42
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1003 GNR: 34 BNR: 104

2016/430195-1/200 13.05.2016 ** DIVERSE PÅTEGNING
Nye tegninger

2016/449010-1/200 Seksjonering 23.05.2016
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 91/287

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer målerleie, renovasjon og gebyr for vann- og avløp. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Byggemåte

Ihht. tilstandsrapport:

Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt
balkongdør i tre. Veranda er bygd i tre og har rekkverk av glass. Utvendig trapp i betong i forbindelse med inngangsparti.
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. 1. etasje har støpt
plate på grunn. Boligen har malt tretrapp med trinn av tre.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber i leiligheten.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 3956656F-78E0-4805-823B-59A1AEDEA4D9