Vestbygda

Postveien 32A

Prisantydning
1 850 000 kr
Omkostninger
58 620 kr
Totalpris
1 908 620 kr
Formuesverdi
1 160 000 kr
Felleskostnader
417 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1920
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
116 ㎡
Tomteareal
407 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen leilighet med sental beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 116 kvm Sekundærrom: 10 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 40 m² - hovedplan 44 m² - loft 32 m².
P-rom inkl:
Kjeller: kjøkken, hobbyrom.
Hovedplan: gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, trapperom
Loft: Trapperom, loftsgang, soverom, soverom 2
S-rom inkl.: Boder

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. På loftet er det tatt en del av det største soverommet til loftstue. Kjøkkeninnredningen er flyttet bort til badet ut mot veien. I kjelleren er det gjort endringer. Boligen i Snr. 1 har etablert garasje under sin del av boligen. Boligen med Snr. 2 har under sin egen bolig etablert boder, hobbyrom og liten kjøkkenkrok, rommet er opprinnelig godkjent som fellesareal. De ombygde rommene i leiligheten er godkjent for varig opphold/beboelse. Kjelleretasjen er ikke godkjent til varig opphold.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Det er påvist avvik i branncelleinndeling. Det er større avvik i brannskille i kjelleren inn mot naboene. Det anbefales å utføre utbedringer i forhold til brannskille mellom leilighetene.
Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei. Krav til vinduer som rømningsvei: Hvis det er mindre enn 5 meter ned til bakken kan du bruke vindu eller balkong som rømningsvei. Lysåpningen i vinduet må være minst 0,5 meter bred og minst 0,6 meter høy. Summen av bredde og høyde skal være minst 1,5 meter.
Vinduet bør ikke være takvindu.
Vinduene er ikke godkjent rømningsvei.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Varmepumpe i stue.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Vanse sentrum, kjør til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg veien i ca. 8 km. Eiendommen ligger på høyre side og er merket med salgsskilt til Sørmegleren.

Parkering

På fellesområde. Parkeringsplassene er ikke fordelt mellom beboerne.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende leilighet på idylliske Borhaug. Eiendommen ligger solrikt til, med kort avstand til skole, barnehage, kapellet, butikker og havnen. Borhaug er kjent for de mange flotte rekreasjons- og turområdene, som er lett tilgjengelige fra denne eiendommen. De populærere Listastrendene som kranser seg fra Lomsesanden til Lista Fyr, består av mange populære turstier og flotte badeplasser. Eiendommen ligger ca. 2 km fra Lista fyr, hvor man kan nyte det flotte havet i fint vær, og det spektakulære livet i sjøen ved uvær. Eiendommen ligger ca. 8 km fra Vanse sentrum, og ca. 16 km fra Farsund sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.06.2010. Ferdigattesten gjelder ombygging til bolig/leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.
Eiendommen ligger innenfor sikringssone: byggeforbud rundt veg, bane og flyplass. Tiltak som utvikling, terrengendring, bygging etc. kan kreve dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Det er ikke restriksjoner mot utleie.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
1971/693-1/40 Bestemmelse om bebyggelse 10.03.1971
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: 4206-34/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/255193-1/200 Seksjonering 08.04.2009
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/4

2015/242211-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
17.03.2015
endring av formål/brøk: snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 100/300

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr. 46.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr. 58.620,-
1 908 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen leilighet med gjennomgående god standard, innredet med tidsriktige fargetoner. Gulvene er belagt med laminat og parkett. Veggene bekledd med huntonitt.

Leiligheten går over 2 plan, med inngang i 1. etasje. Romslig gang med plass til å henge fra seg og plass til klesoppbevaring. Under trappen opp til 2. etasje er det bortstuingsmuligheter.

Gangen fører inn til en vinkelstue med åpen kjøkkenløsning. Rommets utforming gir rom for flere innredningsmuligheter. Stuen er lys og trivelig. De mange vindusflatene gir godt med lys inn og havet kan skimtes fra flere hold. I stuen er varmepumpen installert.

Vinkelkjøkken fra Hamran i lys treutførelse med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kombiskap, oppvaskmaskin, koketopp, ventilator og komfyr. Godt med skap og benkeplass, noe som gir rom for en god arbeidsplass. Mellom overskap og benkeplate er det fliselagt.

Badet har fliser med varmekabler på gulv og fliser på vegger. Rommet er godt utnyttet og er innredet med toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin. Over vaskemaskinen er det plass til tørketrommel.

Soverommene ligger i 2. etasje. Rommene er romslige med plass til dobbeltseng. Utenfor soverommene er det en vid gang med flere bruksmuligheter. Her er det mulighet for å sette en kontorpult eller lage det til en avslapningssone. Fra gangen kommer man til en meget usjenert og lun terrasse, gjennom en stor skyvedør, hvor man kan nyte solen og utsikten mot havet. Skyvedørene har store vindusfelt, som slipper godt med lys inn.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av severinsen takst as den 11.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper - 2. Det er avvik: Det er ikke etablert trappetrinn i forbindelse med kjeller inngangen.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Rommet har ingen ventilasjon.- gjelder kjøkken i kjeller.

TG2:
Utvendig > Vinduer - 2. Det er avvik: Det er på flere av vindushengslene registret rustdannelser, dette må sees i sammenheng med boligens nærhet til havet.

Utvendig > Dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.

Utvendig > Utvendige trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Det er avvik: Det er registrert sprekker i fugene og løse skifer.

Innvendig > Overflater. Det er avvik: Gulvflater på loftet fremstår med bruksslitasje.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert høydeforskjell på gulvet ved stuedøren i forbindelse med bærepunktet for
limtredrager i stuen.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Det er påvist fuktskjolder i overflater.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. Det er ikke sluk i boden hvor vannrørene er plassert

Tekniske installasjoner > Varmesentral. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Det elektriske anlegget er fra 2009 og har automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekker i fugene til skiferen som er etablert på ringmuren på framsiden av boligen. Det er synlig sprekk i ringmuren på synlig overflate i hobbyrommet i kjeller.

Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Det er ikke tilstrekkelig fall på terrenget bort fra bygningen.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2008

Hvitevarer

Følgende hvitevarer medfølger handelen: Alle integrerte

Diverse

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0092. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
1971/693-1/40 Bestemmelse om bebyggelse 10.03.1971
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: 4206-34/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/255193-1/200 Seksjonering 08.04.2009
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/4

2015/242211-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
17.03.2015
endring av formål/brøk: snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 100/300

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Inkluderer eiendomsskatt, forbruk vann og avløp, abonnement vann og avløp, målerleie og renovasjon. Avgiften varierer avhengig av forbruk.

Byggemåte

Byggeår er 1920 i følge Farsund kommune.
Bygget ble renovert i 2008.

Ihht. tilstandsrapport:
Taktekkingen er av betongtakstein fra ca. 2008. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra 2008. Veggene har tømmerkonstruksjon.
Fasade/kledning har liggende bordkledning og platekledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vinduene har karmer av tre og er fra 2008.
Dørene har karmer av tre og er fra 2008 Boligen har en innebygget balkong med utgang fra loftstuen. Det er utvendige trapp av murt trapp med
smijernsrekkverk ved inngangspartiet. Det mangler trappetrinn i forbindelse med døren i kjelleren.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja
Beskriv feilen og omfanget: Sisternen til vegghengt toalett sluttet og fungere. Denne er byttet ut til en helt ny sisterne sommeren 2023

2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
2.1.2 Årstall: 2023
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært
2.1.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Sisternen på vegghengt toalett ble byttet ut med en helt ny. Arbeidet er utført av faglært person, men på
dugnad.

4. I din leilighet, er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.1.2 Årstall: 2008
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Bygget ble totalrenovert av Bjørndal Vedlikehold AS. Hele fasaden med vegger og tak ble oppgradert til gjeldende standard i 2008
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Bjørndal Vedlikehold AS
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2008
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hele det elektriske anlegget ble oppgradert i 2008 i forbindelse med totalrenoveringen
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Teknikken AS
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja
13.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
13.1.2 Årstall: 2008
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Avløpsrør og vannrør ble oppgradert i 2008 i forbindelsen med totalrenoveringen.
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Teknikken AS
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

16. Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja
16.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
16.1.2 Årstall: 2008
16.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
16.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Det ble installert varmepumpe og varmekabler på bad i forbindelse med totalrenovering i 2008
16.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Teknikken AS
16.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

17. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja
Beskriv feilen og omfanget, samt hvilke tiltak som er gjort: Det er en sprukket flis under vask på badet. Man ser en strek over flisen. Det er ikke gjort noe tiltak.

19. Har det vært skadedyr i leiligheten? Ja
Hva slags skadedyr og hva var omfanget? Det er spor etter mus i rørføringen til varmepumpen men det er aldri blitt observert så problemet er lite eller ikke eksisterende

24. Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom? Ja
25.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
25.1.2 Årstall: 2014
25.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
25.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Kjøpte kjeller garasjen og vertikaldelte boligen med brannskillevegg
25.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Bjørndal Vedlikehold
25.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei
25.1.8 Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen? Ja

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,4 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.900,-, oppgjør- og visningshonorar kr 11.900,-, og annonsering kr 7. 490,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 0,00,- inkl. mva.
Produktnr: 971E3DC4-3BF5-44AB-9FEF-D3D52966470F