Vessia

Porsgrunnsvegen 367

Prisantydning
1 590 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
2 400 000 kr
Totalpris
3 998 860 kr
Felleskostnader
10 730 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
86 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
587 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppført, moderne og meget pen del i horisontaldelt 2-mannsbolig med høy standard. 4-roms og strøken!

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2/3 soverom og garderoberom.
Snakk med megler vedr. 2/3 soverom benevnelsen.

Standard

Nyoppført, moderne og meget pen horisontaldelt 2-mannsbolig med høy standard og kvalitetsmessig materialvalg både utvendig og innvendig. Boligen er delikat innredet og har god planløsning. Innvendig er det moderne farger på overflater og en pen håndverksmessig utførelse i alle som. Det er vannbåren varme i alle rom.

Innganspartiet gir et godt førsteinntrykk av boligen. Gangen er innredet med skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Til høyre kommer man inn til en åpen stue og kjøkken løsning, mens til venstre finner man 2 soverom. Gangen har 1 stavs laminat på gulv, malte slette flater på vegger og slette flater med downlights i himling. 

Stuen er innbydende med plass til sofagruppe og øvrig møblement, samt egen sone for spisegruppe. De store vindusflatene gir rommet godt med naturlig lysinnslipp, samtidig som rommet føles lyst og luftig. Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse. Stuen har 1 stavs laminat på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Pen takhøy kjøkkeninnredning med slette fronter og hvitglasert heltre eik benkeplate. Integrerte hvitevarer. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. 1 stavs laminat på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Delikat baderom innredet med servant med skuffer, vegghengt toalett og dusjhjørne. Opplegg til vaskermaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og slette flater med downlights i himling.

Boligen har 2/3 soverom. Hovedsoverommet har inngang til garderoberom. Alle rommene en malt i lyse moderne farger og har 1 stavs laminat på gulv.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 86,4 kvm.
Bruksareal: 86,4 kvm.

Overbygget terrasse på 8,1 kvm.

P-rom inneholder:
Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2/3 soverom og garderoberom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra byggetegningen. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme avvik, da megler ikke har kontrollmålt arealene.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle rom, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Ved nyoppført bolig som er ferdigstilt for mindre enn 6 måneder siden skal det stilles Garanti etter buofl. §12, jf. Avhl § 2-11.

Boligen vil blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi. Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemsskap.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn/Skien: Følg RV36 mot Tollnes og ta avkjørselen inn på Porsgrunnsvegen i rundkjøringen ved Gumpens Auto. Følg vegen og boligen ligger på venstre hånd etter ca 300 meter.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Denne moderne og nyoppførte boligen ligger i et attraktivt og barnevennlige boligområde på Vessia. Her får man nærhet til byliv, idrettsanlegg (Pors stadion), skoler (Klyve barneskole og Kongerød ungdomsskole), barnehager, bensinstasjon og butikker. Dagligvarebutikken Kiwi Tollnes ligger bare et steinkast unna boligen, og ellers har du Down Town med alle hverdaglige fasiliteter bare 5 minutter unna. I området finnes forøvrig fine turområder, og hyggelige gangstier langs elva. Gode bussforbindelser til Skien og Porsgrunn.

Tomt

Areal: 587 kvm, Eierform: Fellestomt

Hver leilighet disponerer egen hagedel med eksklusiv bruksrett og vedlikeholdsplikt.

Parkering

Hver andel har 1 parkeringsplass. Det er 2 felles gjesteparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.10.2022. Ferdigattesten gjelder tomannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Nedre Tollnes", datert 12.11.1982.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Sykkelekspressveg" og "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2021/94561-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
Tinglyst:  25.01.2021 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:PORSGRUNN KOMMUNE  
Orgnr: 939991034
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:122 
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:440  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:441  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:460  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:461  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:483  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:619  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:745  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:837  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

2022/520466-2/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 13.05.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:459  
Forbud mot gjerde/hekk eller annet som hindrer adkomst

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2022/520466-1/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 13.05.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:121 Bnr:1991  
Forbud mot gjerde/hekk eller annet som hindrer adkomst

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7.643,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter og finansieringsplan må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget vil bli tilknyttet Sikringsfondet. Dette gir deg som andelseier en ekstra trygghet. Dersom du bor i et borettslag som er tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond har man en ekstra trygghet. Da er du nemlig med i en ordning hvor andelseierne er sikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges og Sikringsfondet dekker de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 590 000,- (Prisantydning) 2 400 000,- (Andel av fellesgjeld) 3 990 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 3 998 860,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 10 730,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr 3 728,-
Renter: kr 7 000,-

Felleskostnader inkluderer

Den enkelte andelseier må betale en månedlig kostnad til dekning av løpende fellesutgifter.
I denne er inkl. renter på fellesgjeld (avdrag kommer på etter 20 år), kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, avsetning til vedlikehold, forretningsførerhonorar og revisjon, samt tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2 400 000

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Porsgrunnsvegen 367, Orgnr. 929791118 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0269

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0269. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 40 000,- + mva, Tilretteleggingsgebyr kr. 12 000,- Markedspakke 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3065109