Hovenga

Poppelvegen 8D

Felleskostnader
6 071 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1964
Internt bruksareal (BRA‑i)
65 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
4 944 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lekker, nyoppusset 3-roms leilighet i høy 1. etasje - Sentral beliggenhet nær Universitetet i Sørøst-Norge - Garasje

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Det medfølger garasje til boligen. Her er det montert elektrisk portåpner. Utover dette et antall gjesteparkeringsplasser og eventuelt gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i et tilbaketrukket borettslag med kort vei til alt. Denne delen av Hovenga ligger sentralt plassert med gangavstand til Hovengasenteret, med et godt utvalg av kjente og praktiske butikker, som Meny, Kid, Nille, Apotek 1 og mer. På området ligger også Rema 1000 og McDonald's. I tillegg er det også Coop Extra dagligvarebutikk i området, og videre mot sentrum er det togstasjon, bussterminal og taxiholdeplass på Kammerherreløkka.

Det er også gangavstand til Kjølnes, der du finner campus for Universitetet i Sørøst-Norge og Fagskolen i Telemark, samt barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Her er det også flott idrettsanlegg med friidrettstilbud, svømme- og flerbrukshall, skatepark og mer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjente grunner. Det er fra Porsgrunn kommune oversendt godkjente bygningstegninger datert 15.07.1960.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Borettslagets eiendom ligger i uregulert område, som i kommuneplanens arealdel er vist med formålet boligbebyggelse.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 12.300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten holder god standard, og er svært delikat pusset opp i 2024. Planløsningen er god, og godt egnet for en liten familie, studenter eller godt voksne som ønsker seg noe lettstelt i 1. etasje med få trappetrinn.

Fra felles oppgang kommer du inn i entré med plass til å henge av yttertøyet og sette fra seg skoen. Som resten av leiligheten er det her pent laminatgulv og duse vegger, her malt i fargen sand.

Videre inn i stuen er det god plass til sofagruppe og spisestue, og det er utgang til innglasset balkong mot vest. Rommet fungerer som et ekstra oppholdsrom i sommerhalvåret, og har gode solforhold. I stuen er veggene malt i den moderne fargen cashmere som brekkes av med spilevegg på TV-veggen og en fin grønnfarge på veggen mot et av leilighetens to soverom. Det er pipestokk i stuen med mulighet for å montere peis/vedovn.

Kjøkkenet ligger i tilknytning til entré, og er svært godt utnyttet. Med god størrelse på rommet er det en naturlig plass til spisegruppe ved vinduet, og for å gi ekstra oppbevaringsplass er det benyttet elementer fra kjøkkeninnredningen til å etablere en sittebenk med skuffer. Innredningen har en tidløs grønnfarge med slette fronter og enkle grep til knotter på skuffer og dører. Det er integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap, og kjøkkenventilatoren er innfelt i overskapet.

Hovedsoverommet ligger i tilknytning til entré, og har god plass til dobbeltseng med nattbord. Plassbyggede garderobeskap i fotenden av rommet. Spilevegg-elementer bak plassen til nattbord.

Soverom 2 har adkomst fra stuen, og er et praktisk gjesterom, barnerom eller kontor. På både soverom 1 og 2 går grønntonene fra stuen igjen, og på soverom 2 er det kontrastvegg med spiler.

Baderommet er helfliset med gulvvarme. Veggflisene er malt i 2024, og det er montert dusjkabinett, ny servantseksjon og tilhørende veggspeil med belysning. En praktisk løsning i denne leiligheten er separat toalettrom, der det er montert vegghengt toalett med innbygget sisterne. Praktisk løsning for gjester og familier med separate rom.

I tillegg til garasje med lagringsplass disponeres det to boder i kjeller og en på loft.

Renovert

2024

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer på kjøkken.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Beskrevne leilighet ligger i 1.etg i boligblokk. Bygget er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig forblendet med teglstein. Taket har form som saltak, tekket med betongstein. Leiligheten fremstår generelt i bra stand. Denne rapporten tar i hovedsak for seg leilighetens innvendige forhold, da det utvendige er borettslagets ansvar.

Polisenummer

SP0003217193

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.
Solgt
Produktnummer: 7E70D5CB-6FD2-4888-B323-2156F656C21F