Hovden

Plassestøylen hyttegrend 4A

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
154 250 kr
Totalpris
5 644 250 kr
Formuesverdi
688 750 kr
Byggeår
2016
Internt bruksareal (BRA‑i)
120 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
1 000 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

En flott hytte beliggende på solsiden med kort avstand til skiløypa, 4 soverom og 2 stuer. Solrik uteplass og garasje.

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk og ved til oppvarming. Varmekabler i gulv på alle bad, vaskerom og i gang. Det er installert peisovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

P-plass i garasje samt på tomt.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte på solsiden, et av Hovdens mest populære hytteområder. Kort vei til oppkjørte skiløyper som bringer deg inn i Hovdens rike langrennsløypenett. Her finner man også turstier sommerstid like utenfor døren. Det er gangavstand til sentrum med dagligvareforretninger, sportsbutikker, vinmonopol og restauranter med mer.
Alpinanlegget ligger ca. 1,5km fra eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på vertikaldelt fritidsbustad datert 20.04.2016. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Del av vaskerom er opprinnelig godkjent som soverom. Det tidligere soverommet var godkjent til varig opphold/beboelse. Endringen er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Takstmann har på vist avvik i forhold til rømningsvei. Vinduene på soverommene ivaretar ikke kravene som godkjent rømningsvei. Kravet til rømningsvei er at bredde + høyde skal være minst 150 cm i åpen stilling til sammen. Bredde skal være minst 50 cm, og høyden minst 60 cm. Avstand fra gulv til underkant vindu bør være maksimalt 1,0 m.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 

Privat vei. Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og tilhører reguleringsplan Hovden Aust (ID 200509) datert 27.05.2010. Eiendommen tilhører også kommunedelplan Hovden aust (ID 201909) datert 26.08.2021 og kommeplan 2018-2030 (ID 201701) datert 28.02.2019. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor faresone: flomfare. Tiltak som utvikling, terrengendring, bygging etc. kan kreve dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:1488. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 137 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 154 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Plassestøylen hyttegrend 4 A.
En flott hytte beliggende på solsiden med kort avstand til skiløypa, 4 sove og 2 stuer. Solrik uteplass og garasje.

Hytten har følgende planløsning:
Flislagt gang/trappehall med varme i gulv. Inngang til hovedsoverom med plassbygget skap, flislagt bad med dusjkabinett, toalett og servant. Inngang til stort vaskerom med dør inn til garasjen. Garasje som er innredet med loft. Eier har i dag innredet med seng som en ekstra soveplass (ikke godkjent til varig opphold). Videre består 1. etasje av en romslig stue med plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til solrik plating med flott utsikt mot alpintanlegget. Koselig peisovn i stue som gir godt med varme. Stuen er åpen mot kjøkken. Kjøkkenet har profilerte fronter samt integrerte hvitevarer som platetopp, ovn, mikro og kjøleskap.
2. etg. består av en loftstue med plass til sofagruppe, 3 gode soverom samt bad med fliser på gulv. Badet har dusjkabinett, badekar, toalett og servant med underskuffer. Bod ved siden av bad til oppbevaring.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Erling Eliassen den 22.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (15.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Fritidsbolig fra byggeår 2016 i et etablert område med mange gode kvaliteter. Boligen fremstår med med en grei standard og utførelse. Innvendige overflater med moderne farger og materialvalg. Hovedsakelig normal teknisk stand utfra alder, enkelte mindre merknader kommenteres. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv.

Takkonstruksjonen ble ikke kontrollert pga. gjenkledde overflater. Takkonstruksjonen av typen saltak av plassbygde taksperrer av tre. Dimisjoneringen av takkonstruksjonen antas å være i samsvar med byggeårets forskrifter.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kjøleskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

I forbindelse med tinglysing av seksjonering er det opprettet vedtekter. Kjøper plikter å følge vedtektene.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:1488. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Inkluderer vann, avløp, feiing og hytterenovasjon. Oppgitt beløp er en årsprognose for inneværende år. Fakturert beløp i 2023 var kr 11 753,-.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Normal service med bytte av filter. I 2023 ble det byttet et lager på anlegget. Otralaft AS

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 8B138213-4CCF-4EF9-9405-5AEA97427EF0