Porsgrunn - Vestsida

Plassen 52

Prisantydning
2 650 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
2 985 000 kr
Totalpris
5 643 860 kr
Formuesverdi
890 814 kr
Formuesverdi sekundær
3 206 931 kr
Felleskostnader
13 417 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker, gjennomgående toppleilighet med utsikt til elven - To skjermede balkonger - Garasjeplass med elbillader

Om eiendommen

Standard

Boligen holder god og moderne standard, og her kan du flytte rett inn i en lekker toppleilighet med en god planløsning og flotte uteplasser. Fra felles oppgang med heis like utenfor døren kommer du inn i entré med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, som gir både godt med lys og forsterker romfølelsen. Garderoben har godt med oppbevaringsplass og det medfølger garderobeinnredning. I tillegg til plassen i garderoben er det fra entré tilgang til bod med ekstra lagringsplass.

Videre inn i stuen møtes du av et lyst og sosialt allrom, der du har vinduer mot nord og øst, i tillegg til gjennomlys fra den vestvendte balkongen. I stuen er det god plass til sofagruppe og tv-møblement, der du blant annet kan ha både sofagruppe og lenestoler.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, og som en romdeler er det en kjøkkenøy med ekstra arbeidsflater og mye skap- og skuffeplass. På kjøkkenøyen er det lagt opp stikkontakter til for eksempel kjøkkenmaskin eller vaffeljern. Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter og takhøye overskap. Alle hvitevarene er integrert, og det er montert platetopp, kombi kjøleskap og fryser og stekeovn og mikrobølgeovn i praktisk høyde i høyskap. Et godt utnyttet kjøkken med mye benkeplass og oppbevaring.

Ved spisestuen sitter du ytterst i leiligheten med utsikt til elva, og med en planløsning der spisestuen får en egen krok bryter man opp den åpne løsningen og får en lun sone i rommet.

Fra stuen er det utgang til balkong med utsikt til elva. Her er det plass til utemøblement og grill, og til tross for plassering i toppetasjen er hele balkongen overbygget, og det er montert glassflater som skjermer for nordavinden. Glassene kan trekkes tilbake om man ønsker mer luft. Her kan du sitte ute i all slags vær også takket være solskjermingen med screen mot elva. En screen stopper det meste av varmestrålingen, men bevarer i stor grad utsynet.

Ønsker man å nyte kveldssolen er det også en romslig balkong mot vest. Denne er delvis overbygget og skjermet med blant annet blomsterkasse med espalier.

Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, og det er også stor skyvedørsgarderobe her. Soverom 2 er et praktisk gjesterom eller hjemmekontor, og har plass til seng og garderobeløsning.

Alle oppholdsrommene har parkettgulv og malte, slette flater på vegger og i himlinger.

Baderommet er helfliset med gulvvarme, og det er montert dusj på vegg med innfellbare glassvegger, servantseksjon med tilhørende speilskap med belysning på vegg, samt vegghengt toalett. Her er det også opplegg til vaskemaskin.

En ekstra kvalitet i leiligheten er gjestetoalettet i tilknytning til entréen. Her er det montert vegghengt toalett og servantseksjon med speil på vegg. Perfekt for deg som får mye gjester eller de som fortsatt har hjemmeboende barn.

I tillegg til den innvendige boden medfølger det stor sportsbod i tilknytning til parkeringsplassen i garasjeanlegget.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 84 kvm
P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2019 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Boligen har montert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som nyttiggjør seg av overskuddsvarme fra luften som trekkes ut fra kjøkken og baderom som deretter blandes inn i luften som tilføres oppholdsrommene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 27.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
INGEN TG2 eller TG3

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn: Ta til høyre inn Stadionveien langs Pors stadion, deretter ta til høyre inn Strandveien og følg Strandveien i noen hundre meter. Ta så til venstre inn til Plassen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i et attraktivt og moderne boligprosjekt langs elvebredden. Her, langs elven, er det bademuligheter fra bryggeanlegget og det er fine områder for å sitte og nyte været og utsikten til båttrafikken på elven. Det har også vært muligheter for å leie båtplass i et av bryggeanleggene langs elven. Vestsiden er et populært boligområde, med gangavstand til Porsgrunn sentrum med sitt rikholdige tilbud av forretninger, spisesteder og offentlige tilbud. Fine turmuligheter langs elven rett nedenfor boligen.

På Plassen bor man tilbaketrukket og skjermet fra støy og gjennomgangstrafikk. PP-Senteret ligger en kort gåtur fra boligen, og over veien ved Porsgrund Porselen er det treningssenter, dagligvareforretning, fysioterapi, tannlege og mer. Videre over broen ligger Down Town, og alle spisestedene og forretningene langs Storgata og elvepromenaden er verdt et besøk.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i romslig garasjeanlegg med tilhørende sportsbod. Garasjeanlegget ligger i 1. etasje, og herfra har du direkte adkomst inn til blokka. Garasjeanlegget er enkelt å parkere i uten søyler og andre hindringer. På parkeringsplassen er det lagt opp til elbillader. Ved bryggeanleggene langs elva har det i følge selger vært mulig å leie båtplass. Det er ikke undersøkt spesielt om det er ledige plasser i forbindelse med salgsprosessen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.12.2019. Ferdigattesten gjelder nytt bygg - Blokk med parkeringshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse og parkeringsplasser, tilhører reguleringsplan Lahelle sør, datert 04.04.2013.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, flomfare, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.            Andelseier i borettslaget
2.            Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7 768,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Det er ingen ordensregler registrert hos PBBL på Elveparken Brygge IV Borettslag. Det anbefales uansett å søke om dyrehold.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Boligen tilhører Elveparken Brygge IV Borettslag og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 650 000,- (Prisantydning) 2 985 000,- (Andel av fellesgjeld) 5 635 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 5 643 860,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemskap i PBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett, vil det påløpe et gebyr på kr. 7 643,-  fra PBBL.

Felleskostnader

Kr. 13 417,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 4 844,-
Renter lån: kr. 8 573,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2 985 000 pr. 15.02.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 26107962971, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.02.2023: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 148
Saldo per 15.02.2023: 32 965 000
Andel av saldo: 2 985 000
Første termin: 30.12.2019. Neste avdrag: 30.12.2039 (Siste termin 30.12.2059).
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2039 utgjøre ca kr 8 269,00 per måned for denne boligen.

Borettslaget har inngått avtale med PBBL om IN. Det medfører at rente og avdragsdelen i felleskostnadene kan bli endret månedlig. IN står for individuell nedbetaling, og muliggjør nedbetaling av hele eller deler av fellesgjelden. Dette kan gjøres for å senke de månedlige felleskostnadene, som i stor grad består av renter.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 890 814,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 206 931,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Plassen 52, Andelsnr. 13 Orgnr. 923657770 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Taklampe over sofagruppe og spisestue medfølger ikke.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Visninger uten påmeldte vil kunne bli avlyst eller avsluttes før oppsatte tidspunkt. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 18 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3068563