Lahelle

Plassen 52

Prisantydning
2 100 000 kr
Omkostninger
8 900 kr
Andel fellesgjeld
2 985 000 kr
Andel fellesformue
13 004 kr
Totalpris
5 093 900 kr
Formuesverdi
890 814 kr
Formuesverdi sekundær
3 206 931 kr
Felleskostnader
17 403 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Totalt bruksareal
84 ㎡
Tomteareal
1 567 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lekker, gjennomgående toppleilighet med utsikt til elven - IN-ordning m/mulighet for lavere felleskostnad - Garasjeplass

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Boligen har montert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som nyttiggjør seg av overskuddsvarme fra luften som trekkes ut fra kjøkken og baderom som deretter blandes inn i luften som tilføres oppholdsrommene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn: Ta til høyre inn Stadionveien langs Pors stadion, deretter ta til høyre inn Strandveien og følg Strandveien i noen hundre meter. Ta så til venstre inn til Plassen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i romslig garasjeanlegg med tilhørende sportsbod. Garasjeanlegget ligger i 1. etasje, og herfra har du direkte adkomst inn til blokka. Garasjeanlegget er enkelt å parkere i uten søyler og andre hindringer. På parkeringsplassen er det lagt opp til elbillader. Ved bryggeanleggene langs elva har det i følge selger vært mulig å leie båtplass. Det er ikke undersøkt spesielt om det er ledige plasser i forbindelse med salgsprosessen.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i et attraktivt og moderne boligprosjekt langs elvebredden. Her, langs elven, er det bademuligheter fra bryggeanlegget og det er fine områder for å sitte og nyte været og utsikten til båttrafikken på elven. Det har også vært muligheter for å leie båtplass i et av bryggeanleggene langs elven. Vestsiden er et populært boligområde, med gangavstand til Porsgrunn sentrum med sitt rikholdige tilbud av forretninger, spisesteder og offentlige tilbud. Fine turmuligheter langs elven rett nedenfor boligen.

På Plassen bor man tilbaketrukket og skjermet fra støy og gjennomgangstrafikk. PP-Senteret ligger en kort gåtur fra boligen, og over veien ved Porsgrund Porselen er det treningssenter, dagligvareforretning, fysioterapi, tannlege og mer. Videre over broen ligger Down Town, og alle spisestedene og forretningene langs Storgata og elvepromenaden er verdt et besøk.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.12.2019. Ferdigattesten gjelder nytt bygg - Blokk med parkeringshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse og parkeringsplasser, tilhører reguleringsplan Lahelle sør, datert 04.04.2013.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, flomfare, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 900,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder god og moderne standard, og her kan du flytte rett inn i en lekker toppleilighet med en god planløsning og flotte uteplasser. Fra felles oppgang med heis like utenfor døren kommer du inn i entré med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, som gir både godt med lys og forsterker romfølelsen. Garderoben har godt med oppbevaringsplass og det medfølger garderobeinnredning. I tillegg til plassen i garderoben er det fra entré tilgang til bod med ekstra lagringsplass.

Videre inn i stuen møtes du av et lyst og sosialt allrom, der du har vinduer mot nord og øst, i tillegg til gjennomlys fra den vestvendte balkongen. I stuen er det god plass til sofagruppe og tv-møblement, der du blant annet kan ha både sofagruppe og lenestoler.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, og som en romdeler er det en kjøkkenøy med ekstra arbeidsflater og mye skap- og skuffeplass. På kjøkkenøyen er det lagt opp stikkontakter til for eksempel kjøkkenmaskin eller vaffeljern. Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter og takhøye overskap. Alle hvitevarene er integrert, og det er montert platetopp, kombi kjøleskap og fryser og stekeovn og mikrobølgeovn i praktisk høyde i høyskap. Et godt utnyttet kjøkken med mye benkeplass og oppbevaring.

Ved spisestuen sitter du ytterst i leiligheten med utsikt til elva, og med en planløsning der spisestuen får en egen krok bryter man opp den åpne løsningen og får en lun sone i rommet.

Fra stuen er det utgang til balkong med utsikt til elva. Her er det plass til utemøblement og grill, og til tross for plassering i toppetasjen er hele balkongen overbygget, og det er montert glassflater som skjermer for nordavinden. Glassene kan trekkes tilbake om man ønsker mer luft. Her kan du sitte ute i all slags vær også takket være solskjermingen med screen mot elva. En screen stopper det meste av varmestrålingen, men bevarer i stor grad utsynet.

Ønsker man å nyte kveldssolen er det også en romslig balkong mot vest. Denne er delvis overbygget og skjermet med blant annet blomsterkasse med espalier.

Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, og det er også stor skyvedørsgarderobe her. Soverom 2 er et praktisk gjesterom eller hjemmekontor, og har plass til seng og garderobeløsning.

Alle oppholdsrommene har parkettgulv og malte, slette flater på vegger og i himlinger.

Baderommet er helfliset med gulvvarme, og det er montert dusj på vegg med innfellbare glassvegger, servantseksjon med tilhørende speilskap med belysning på vegg, samt vegghengt toalett. Her er det også opplegg til vaskemaskin.

En ekstra kvalitet i leiligheten er gjestetoalettet i tilknytning til entréen. Her er det montert vegghengt toalett og servantseksjon med speil på vegg. Perfekt for deg som får mye gjester eller de som fortsatt har hjemmeboende barn.

I tillegg til den innvendige boden medfølger det stor sportsbod i tilknytning til parkeringsplassen i garasjeanlegget.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 27.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
INGEN TG2 eller TG3

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskyndig utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen:
Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

20530975
Produktnummer: 5F10A878-8475-4702-B0ED-554DCC0EA626 Kategori: