Flekkerøy

Paulen 89

Prisantydning
6 100 000 kr
Omkostninger
172 800 kr
Totalpris
6 272 800 kr
Formuesverdi
1 348 837 kr
Formuesverdi sekundær
5 125 580 kr
Byggeår
2000
Internt bruksareal (BRA‑i)
162 ㎡
Bruksareal
236 ㎡
Tomteareal
998 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Meget pen og velholdt enebolig med attraktiv, solrik og usjenert beliggenhet på rosmlig tomt - Dobbel garasje med loft

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Gang, kjøkken, stue, vaskerom, wc og bod.
2-etg.: Stue, bad og 4 soverom.
Dobbel garasje med stort loft.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmepumpe og kleberstein peisovn i stuen.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Dobbel garasje og godt med biloppstillingsplasser på tomten. Det er installert elbillader i garasje (effektuttak ca. 7 kW).

Beliggenhet

Meget sentral og solrik beliggenhet på Flekkerøya på usjenert og romslig tomt. Sjøutsikt fra 2.etasje. Kort vei til Kiwi matbutikk og Amfi Vågsbygd med over 40 butikker er kun ca. 15 minutters kjøring fra boligen. Umiddelbar nærhet til fantastiske badesteder som Krageviga, Lakseviga og Paulens Geiderøy. Det er også flotte turområder i nærområdet med bl.a. svaberg og stier langt vestergapet. Det er også kort vei til Fritidstilbud som ball-løkke og idrettsanlegg. På Flekkerøy er det både barnehage (Flekkerøya barnehage, Solkollen barnehage Flekkerøy) og skole (Flekkerøy skole 1-7 kl., Lindebøskauen skole (8-10 kl.). Videregående skole i Vågsbygd. Busstopp i kort avstand fra boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.07.2000. Ferdigattesten gjelder oppføring av enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse for oppføring av enebolig og garasje, datert 19.10.1999.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan nr. 573, GNR.2, BNR.21. M.FL. Flekkerøy , datert 25.04.1990. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 152 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 172 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er pr. 2024. kr. 5 534,-. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget pen, romslig og velholdt enebolig beliggende på idylliske Flekkerøy. Innhold 1.etg.: Gang med garderobeskap. Kjøkken med pen og velholdt innredning komplett med hvitevarer. Rikelig med innredning og god spiseplass. Stor stue med klebersteinspeisovn, spiseplass og utgang. Praktisk separat vaskerom med vask, opplegg vaskemaskin/tørketrommel og egen utgang. Gjeste wc og bod.
2. etg.: Stue med utgang balkong, Pent bad med dusjhjørne, dobbel vask/baderomsinnredning, vegghengt wc og hjørnebadekar. 4 gode soverom hvorav 3 har skyvedørsgarderobe. Dobbel garasje med stort uinnredet loft med mange muligheter. Flott opparbeidet tomt med prydebusker, gressplen og engelske teglstein hvor man har mange fine uteplasser.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Frank Salvesen den 30.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Utvendig > Snøfangere: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er rust på ventiler i gavlene.

Utvendig > Vinduer: Det er stedvis mykt treverk, rust på metalldeler og tørkesprekker. Det gjøres oppmerksom på alder på vinduene. Isolerglass har passert halvparten av forventet levetid.

Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dører fra byggeåret har fuktskader og værslitasje i utvendig panel og belistning. Balkongdør på loftet tar i karm.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassebord er montert helt inntil kledningen.

Innvendig > Overflater: Bølgete tapet i hjørner. Bom under noen gulvfliser.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav om radonsperre på byggemeldingstidspunktet.

Innvendig > Innvendige dører: Det er fuktskade på nedre del av dørene til vaskerom og toalettrom.

Våtrom > Loft > Bad > Overflater vegger og himling: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved
vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Slukforlenger er ikke montert direkte i eksisterende sluk, den er sideforskjøvet og det er en banemembran el lignende i overgangen. Klemringer er bevegelige.

Våtrom > Loft > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Enkelte småskader på innredningen.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er slitasje på gulvlister og nedre del av tapetet under vaskekummen.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ukjent om membranen har oppkant på vegger bak gulvlisten.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er skader i benkeplate og innredning.

Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Det er påvist skader på innredning. Det er fuktsvelling i innredningen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Varmtvannstank er 24 år og har oppnådd forventet levetid.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner: Sentralstøvsuger under trapp fungerer ikke.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Anbefaler en kontroll på grunn av sikring som slår ut. Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av det elektriske anlegget av en EL-fagmann, da jeg ikke har elektrofaglig kompetanse. Denne vurderingen er ikke å anse som en fullverdig kontroll av det elektriske anlegget i boligen. Dette må gjøres av personer med elektrofaglig kompetanse.

Tomteforhold > Terrengforhold: Det er ikke tilstrekkelig fall på terrenget bort fra bygningen.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3 221,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2011. Utført av faglært. Badet ble rehabilitert i 2011. Firma som utførte arbeidet var Reiersen VVS Comfort. Har dokumentasjon på arbeidet.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, I forbindelse med tilstandsbefaring ble det avdekket litt fukt på kryploftet ved takgjennomføringene til ventilasjonsrørene. Avviket er rettet av Byggmester Ruben AS. Dokumentasjon på arbeidet foreligger.

9 Har det vært feil på det elektriske anlegget? Ja, Jordfeilbryter slo ut 2 ganger i 2023. Rapport fra risikovurdering og sluttkontroll foreligger (Flekkerøy Elektro). Det er installert sikringer med jordfeilautomat på alle kurser i sikringsskapet i mai 2024 som avviksoppfølgende tiltak. Motor til boblebad er verifisert som sannsynlig årsak og denne vil bli skiftet, jfr. kommentar under andre opplysninger.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2021. Utført faglært. Eltilsynet v/ Rejlers elsikkerhet hadde tilsyn på anlegget i 2020 - Ingen feil og mangler ble avdekket OneCo 2021 - Elbillader med overspenningsvern Flekkerøy elektro 2022 - Nye brytere pluss smartkontakter til varmekabel i kjøkken og stue Det er installert sikringer med jordfeilautomat på alle kurser i sikringsskapet i mai 2024 (Flekkerøy elektro). Firma som utførte arbeidet var OneCo, Flekkerøy elektro og Rejlers elsikkerhet. Har dokumentasjon på arbeidet.

13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Nytt arbeid 2019. Utført av faglært. Spyling av tett avløpsrør. Firma som utførte arbeidet var Haugland VVS. Har dokumentasjon på arbeidet.

16 Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, nytt arbeid 2022. Utført av faglært. Ny varmepumpe installert i november 2022. Firma som utførte arbeidet var Passiv Energi. Har dokumentasjon på arbeidet.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Sentralstøvsuger under trapp fungerer ikke og må eventuelt skiftes. En enkelthendelse med lekkasje fra bad oppe i forbindelse med rensing av sluk, men lekkasjen ble oppdaget umiddelbart. Hendelse ble fulgt opp av Skjærgårdsbygg uten at skade ble påvist. Air Blower motor til boblebad er defekt må skiftes. Ny motor er bestilt og vil bli installert før overtakelse av ny eier.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 3F41A252-4CE4-42FF-867C-BEE1D142CABE