Brevik

Parnemannsgate 19

Prisantydning
2 450 000 kr
Omkostninger
77 720 kr
Totalpris
2 527 720 kr
Formuesverdi
529 664 kr
Byggeår
1949
P-rom
140 ㎡
Bruksareal
147 ㎡
Tomteareal
1 129 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Halvpart av 2-mannsbolig med dobbeltgarasje og hyggelige uteområder. Gåavstand til Brevik sentrum, båthavn m.m

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 140 kvm. Bruksareal: 147 kvm.

Boligen går over to plan og inneholder:
1. etasje: Gang, kjøkken, stue og toalett (57 kvm)
2. etasje: 2 soverom, bad og trapperom (38 kvm)
Kjeller: Kjellerstue, oppholdsrom, gang og vaskerom (52 kvm)

Boligen ligger fint til i Brevik og fremstår godt vedlikeholdt gjennom årenes løp. I 2019 ble dobbeltgarasje satt opp for bil og lagringsplass, og i hageparti er det laget en takoverbygget platting for kos og hygge på sommerstid. Her kan man nyte gode solforhold. Skrånet hageparti med prydbusker og trær. Forøvrig ligger tomannsboligen på fellestomt, men med god oppdeling på hver sin side.

1. etasje:
Romslig gang- og trappeparti hvor man kan henge fra seg klær og yttersko. Det er lagt ny laminat på gulv som strekker seg i de fleste rom i 1. etasje. På vegger er det malt panel. Gangen har et toalettrom med flis på gulv og panel på vegger. Det er varme i gulv, og rommet er utstyrt med vegghengt wc og servant med vask.

Videre inn er en lys og fin stue med god plass til sofakrok og spisegruppe. I midten av rommet står en peisovn som varmer godt på kalde dager, i tillegg til varmepumpe montert på vegg. Stuen fører inn til et kjøkkenrom som ble pusset opp i 2022. Delikat IKEA kjøkken med profilerte fronter og laminert benkeplate. Innredningen har integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap medfølger i handelen. Det er fliset mellom benk og overskap, og i benk er det dobbel nedfelt vaskekum med ett greps blandebatteri. I enden av rommet har man god plass til frokostgruppe om ønskelig.

2. etasje:
I den øvrige etasjen har man bad, 2 soverom og god lagringsplass i kneloft og integrert skapløsning. Begge soverom har malt tregulv, malt panel i himling og malt tapet/panel på vegger. Integrert skapløsning på hovedsoverom.

Bad har malt epoxy på gulv og våtromsplater på vegger. Rommet er utstyrt med servant, servantskap og dusjkabinett. Det er naturlig avtrekk i vegg.

Kjeller:
I kjeller går man direkte ned til en romslig kjellerstue med flisbelagt gulv med varme. malt panel/betong på vegger og malt panel i himling. Fra stuen er det tilkomst til bodrom med gode lagringsmuligheter.
Fint oppholdsrom med laminat på gulv og malt panel på vegger. Kjeller har egen inngangsdør fra gang med flis på gulv og malt panel på vegger. Enkelt vaskerom med flis på gulv med gulvvarme og pussede overflater på vegger. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, vask og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 198 L plassert i hjørnet.

Til informasjon ble rom i kjeller som tidligere var benyttet som brensel rom og disp.-rom, nå omgjort til kjellerstue og oppholdsrom ifølge originale plantegninger. Rommene er ikke omsøkt bruksendring.

Oppvarming

Boligen varmes opp av peis i stue, varmepumpe i stue, varmekabler i gulv på toalett, varmekabler i gulv kjeller og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering skjer i garasje eller i grusbelagt innkjørsel.

Beliggenhet

Tomannsbolig beliggende i et rolig og godt etablert boligområde med gåavstand til Brevik sentrum og alle fasiliteter Brevik har å tilby. Her kan man enkelt rusle ned dagligvarehandel Joker eller over brua til Kiwi eller Brotorvet med enda flere butikker. Brevik barnehage ligger ca. 3 minutter i gåavstand, og ellers er området tilknyttet Heistad barne- og ungdomsskole. Det er umiddelbar nærhet til bussholdeplass for barna å trygt ta kollektiv frem og tilbake langs Breviksvegen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som nåværende boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. 

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3806/82/222/2:
19.05.1949 - Dokumentnr: 500847 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 582
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Overført fra: Knr:3806 Gnr:82 Bnr:222 F
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår

19.05.1949 - Dokumentnr: 500847 - Festekontrakt - vilkår
ÅRLIG AVGIFT NOK 582
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår

20.01.1950 - Dokumentnr: 500150 - Erklæring/avtale
Samtykke til kommunens vann- og kloakkereglement.
Overført fra: Knr:3806 Gnr:82 Bnr:222
Gjelder denne registerenheten med flere

15.08.2002 - Dokumentnr: 12681 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 61 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 77 720,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 14.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3:
- Drenering: Drenering har nådd en alder som gjør tettheten usikker. Normal brukstid for en drenering anslås til å være ca. 20-60 år.
- Utstyr på tak: Det er ikke etablert noen snøfanger på taket.
- Trapp: Trappeløp til kjeller: Trappen mangler håndløper langs veggen som er et krav iht. dagens forskrift.
Våtrom: Vaskerom i kjeller: Angitt TG blir satt på bakgrunn av generell tilstand på oveflater, og hvor det er observert sprette forekomster av "bom" i flis og sprekk i gulvflis ved sluk(Bom er vedheftet mellom underlaget og flis/slipp i flislim og flis).

TG2:
- Grunnmur og fundament
- Støttemur
- Rom under terreng
- Vinduer og dører
- Yttervegger
- Loft (konstruksjonsoppbygging)
- Takkonstruksjon
- Etasjeskille og gulv på grunn
- Ildsted/Skorstein
- Toalettrom
- Trapp: trappeløp til 2. etasje.
- Avløpsrør
- Vannledninger
- Elektrisk
- Varmesentral
- Varmtvannsbereder
- Ventilasjon
- Våtrom: bad i 2. etasje.
- Øvrig: utvendig trapp.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230030. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3806/82/222/2:
19.05.1949 - Dokumentnr: 500847 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 582
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Overført fra: Knr:3806 Gnr:82 Bnr:222 F
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår

19.05.1949 - Dokumentnr: 500847 - Festekontrakt - vilkår
ÅRLIG AVGIFT NOK 582
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår

20.01.1950 - Dokumentnr: 500150 - Erklæring/avtale
Samtykke til kommunens vann- og kloakkereglement.
Overført fra: Knr:3806 Gnr:82 Bnr:222
Gjelder denne registerenheten med flere

15.08.2002 - Dokumentnr: 12681 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har fylt ut følgende punkter i egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Har vært vann/fuktskade på bad i 2 etg. Fuktskadet trepanel som tidligere var på våtrom er byttet ut med våtromspanel. Tidligere eier meldte og om fukt/vann i hjørnet som var utberedet.
Punkt 2.1.7: Overflatene på bad er byttet ut med våtromspaneler. Luftavtrekk med kanalvifte er montert. Duskabinett er utbyttet. Våtromsgulv har blitt malt med tokomponent epoxy.
Punkt 3: Var observert noe fuktskader i kjeller på vestsiden før garasjemuren ble bygget(2018).
Punkt 7: Var observert noe fuktskader i kjeller på vestsiden før garasjemuren ble bygget (2018).
Punkt 10.1.7: Byttet deksler og montert lystoffrør i garasje.
Punkt 12: Kjellersluk stakes ca annenhvert år.
Punkt 16.1.7: Luftavtrekk fra bad med kanalvifte og 100mm isolasjon er montert.
Punkt 19: To mus på kjøkken i 2019. Edderkopper til tider i kjeller og skjeggkre er sett ved mur på toalett i 2021.
Punkt 28: Bygges nye leiligheter 50-150m unna. Har tidligere vært sprengingsarbeid og veiarbeid i forbindelse med dette. Til tider noe støy ved åpent vindu, har sjeldent vært av sjenanse for eier.

Se vedlagt selgers egenerklæringsskjema for mer utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 39 000,00 inkl. mva. i provisjon.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 9.500,- og markedspakke kr 16.000,- . I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
 
Totalt ca. kr 64 500,00,- inkl. mva.

Visning

Produktnr: 10028949-BF31-4FF3-AA7E-04C6D2478A77