Kragerø

P.A.Heuchs gate 25

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
69 950 kr
Totalpris
2 359 950 kr
Formuesverdi
462 869 kr
Formuesverdi sekundær
1 758 903 kr
Byggeår
1838
P-rom
55 ㎡
Bruksareal
55 ㎡
Tomteareal
131 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Klassisk 2-roms loftsleilighet på bryggekanten, med hems, nydelig utsikt og balkong mot sjøen. Blir ikke mer sentralt!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning
3. etasje: Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
Hems: Innredet rom.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert på hemsen, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Det er ikke parkering til leiligheten.

Beliggenhet

Beliggenhet
Leiligheten ligger på bryggekanten, i en sjarmerende gate i Kragerø sentrum i Kragerø kommune. Området kunne ikke vært mer sentralt, med umiddelbar nærhet til et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis.

Om sommeren kan en spasertur på ca. 6 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø´s Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Sjøbadet har høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Også vinterstid har Kragerø mye å by på, og det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg, og Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver.

For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Kalstad ligger ca. 1,5 km fra leiligheten, og her vil du finne Livsløpsparken – en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården.

Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, og det arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Stedet byr også på et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta eller Kiwi Kragerø som ligger nede på brygga – rett ved leiligheten. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alle er drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Nille ligger i første etasje av bygget, og rett utenfor døra er det sportsbutikk og bokhandel.

Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere butikker og spisesteder. I Kragerø finner du flere deilige spiseplasser, blant annet er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Kragerø rutebilstasjon, som ligger ca. 3 min unna. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Sannidal, 44 min til Langesund, samt 50 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 40 min til Kristiansand og 2 timer og 20 min til Oslo.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor sentrumsplanen. Området ligger innenfor kommuneplanens arealdel 2018-2030. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

28.11.2014 - Dokumentnr: 1044478 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 63/851


Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 57 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 69 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Gang
Leiligheten ligger i tredje etasje og har adkomst via en felles trappeoppgang. Inne ønskes man velkommen av en liten gang i direkte tilknytning til stuen, med samme type parkett på gulvet. Veggene er malt i hvitt, og yttertøyet ryddes enkelt bort i en plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Stue
Stuen og kjøkkenet danner et åpent allrom, som innbyr til hygge fra tidlig morgen til sent på kveld. En rekke vinduer i front sørger for godt lysinnslipp og nydelig utsikt over sjøen. Stuen har utgang til en liten balkong, og om sommeren er det hyggelig å trekke ut for avslapning i varmen.

På stuegulvet er det lagt parkett, mens veggene er hvitmalte. Synlige trebjelker gir ekstra liv og særpreg til rommet. Det er mønt himling med god takhøyde, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære. Om ønskelig er det plass til spisebord i tillegg til en stor sofagruppe, og over stuen er det en hems med sovemuligheter.

Kjøkken
Kjøkkenet er oppført i den ene enden av stuen, med hvite, profilerte fronter og nedfelt oppvaskkum i foliert benkeplate. For et luftigere uttrykk er overskap droppet til fordel for åpne flater og hyller. Over benken er det hvite metrofliser, og over kokesonen er det installert en sort ventilator i stilren utførelse. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

Bad/wc/vaskerom
Badet har hvite gulvfliser i kombinasjon med matchende fliser og beige flater på veggene. Det er varmekabler og opplegg for vaskemaskin, og badet har toalett og synlig takbjelke. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj og skyvedører, og den øvrige innredningen består av et hvitt servantskap og et speil med belysning.

Soverom og garderobe
Soverommet er innredet med parkettgulv og trebjelker i taket. Her våkner man til fin sjøutsikt, og rommet har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Mønt himling gir ekstra takhøyde, og det er montert to stenger for oppheng. Gangen har en plassbygd skyvedørsgarderobe, og ekstra lagringsplass finnes på hemsen.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Diverse

Kort fortalt
- Tiltalende 2-roms selveier i 3. etasje.
- Hems med mulighet for soveplasser.
- Flott beliggenhet på bryggekanten.
- Kort gangavstand til alt man trenger.
- Overbygd balkong ut mot brygga.
- Nydelig utsikt over skjærgården.
- Detaljer som synlige takbjelker.
- Gang med skyvedørsgarderobe.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Opplegg for oppvaskmaskin.
- Stuen har utsikt og flere soner.
- Badet er utstyrt med regnfallsdusj.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Soverom med plass til dobbeltseng.
- Ekstra lagringsplass på hemsen.

Info om sameiet:
Sameiet består av 4 enheter. Hhv 3 leiligheter og 1 næringsdel.
Næringsdelen (PAH 25 AS) er fordelt på 3 etasjer, som består av:
- November AS (kjeller)
- Nille AS (1. etasje)
- Arkitekthuset Kragerø AS (2 etasje)

Leiligheter og næringsdel betaler kvartalsvis til konto for felleskostnader.
- Næringsdelen (PAH 25 AS) betaler kr 30.394,- pr kvartal.
- Leilighet 1 betaler kr 5.100,- pr kvartal.
- Leilighet 2 betaler kr 3.245,- pr kvartal. Gjeldende leilighet.
- Leilighet 3 betaler kr 5.100,- pr kvartal.

Felleskostnader omhandler brannvarslingsanlegg, trappevask, forsikring etc.

I tillegg til kvartalsvise felleskostnader betaler også andelseiere del av felleskostnader (sameiebrøk 70/10/10/10) til strøm i trapperom. I 2023 beløp dette seg til totalt kr 562,- for leilighet 2.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

28.11.2014 - Dokumentnr: 1044478 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 63/851


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Renovasjon
- Vann

Byggemåte

Viser til takstmanns konklusjon hvor det står følgende:
"Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Vilde Naomi Engen , for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse P.A. Heuchs gate 25 S.nr: 2 i Kragerø kommune.
Alle arealer var tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport.
Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapport. Når det gjelder øvrige bygnings elementer viser en til forretningsfører.
Det er noen punkter som har fått TG: 2, vær oppmerksom på at avvikene i hovedsak skyldes naturlig elde, bruksslitasje og noe manglende dokumentasjon. Brannsikkerhet og drenering inn til dusj nisje har fått TG: 3.
Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.
Leiligheten fremstår med noen avvik og det er noe elde og bruksslitasje. Ut over dette må man påregne vanlig vedlikehold.

Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1998
UTVENDIG
Med unntak av dører/vinduer i yttervegg og terrasser så er ikke utvendige forhold vurdert i denne rapporten. En viser til sameiet og forretningsfører ang opplysninger om utvendige forhold.
INNVENDIG
Det er valgt materialløsninger som er godt tilpasset bruken.
VÅTROM
Det er etablert 1 stk. våtrom. Det er baderom/vaskerom i leiligheten. Når det gjelder badets elementer viser en til rapportens underpunkter.
KJØKKEN
Det er montert kjøkken i leiligheten som er praktisk innredet til sitt bruk.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Tekniske løsninger er generelt fra byggedato og er godt tilpasset bruken.
TOMTEFORHOLD
Utvendige arealer er fellesområder, en viser til forretningsfører angående opplysninger om forvaltning og drift av utvendige forhold.


TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Våtrom > 3 Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > 3 Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon
Kjøkken > 3 Etasje > Stue/kjøkken med åpen gang > Overflater og innredning
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg G

TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Våtrom > 3 Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank"

For mer informasjon se tilstandsrapport i sin helhet i vedlegg til salgsoppgave.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Dette vil vaiere etter valg av abonnement.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 2FF299CB-71ED-4F7E-AFDF-AF742A66DEB9