OKSEFJORDEN/BOTA

Øytangveien 82

Prisantydning
5 950 000 kr
Omkostninger
153 970 kr
Totalpris
6 103 970 kr
Formuesverdi sekundær
340 635 kr
Byggeår
1980
Bruksareal
63 ㎡
Totalt bruksareal
63 ㎡
Tomteareal
1 895 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott hytte med spektakulær utsikt - Egen brygge med plass til flere båter - Påkostet kjøkken - Usjenert og solrikt!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Innholdsrik fritidsbolig med alt på en flate. Inneholder: toalettrom, entre, bad, tre soverom samt åpen stue/kjøkkenløsning med direkte utgang til solrik terrasse med fantastisk utsikt! Tinglyst brygge.

Oppvarming

Elektronisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fantastisk beliggende fritidsbolig på Øytangen i Kilsund, nesten i Tvedestrand men tilhører Arendal kommune. Fritidsboligen har privat beliggenhet på en Odde, uten naboer i umiddelbar nærhet. Ca. 100 meters båttur til parkering ved Bota Brygge. Alternativt er det gangmulighet til hytta via skogen. Kilsund sentrum med dagligvarebutikk og bensinstasjon med drivstoffylling for båter ligger kun 5 km unna. Staubø er et koselig tettbebygd sted på Tverrdalsøya med flott skjærgård i umiddelbar nærhet. Det er ca. 25 min kjøretur til Arendal sentrum med alle fasiliteter. På sommerstid er det et yrende folkeliv i Arendal og Tvedestrand, som ligger kun en kort båttur unna. Her kan man nyte konserter, festivaler, restauranter, byliv m.m. Nydelige turområder like utenfor døren. Noen få minutters båttur til glimrende fiskeplasser og de ytterste skjæra. Her er det heller ikke langt til verken idylliske Lyngør eller Bokbyen Tvedestrand. Golfbanen på Nes Verk er også et ypperlig alternativ og er kun ca. 20 min. kjøretur unna. Kjevik lufthavn og Kristiansand Dyrepark når du på ca. 1 times kjøretur. Sørlandet har mye å by på og sørlandsbyene ligger på rekke og rad - utallige aktiviteter og gjøremål er svært nær.

Parkering

To stk. parkeringsplasser i Bota Skogen medfølger. I tillegg har selger leid en parkeringsplass ved Bota Brygge. Selger opplyser om at det trolig er mulig å overta denne leieavtalen dersom dette er ønskelig. Leiekostaden for parkeringsplassen er per dags dato kr. 1 500,-. Det er også mulighet for parkering på gjesteparkering i Bota. Selger leier i tillegg en båtplass ved Bota Brygge. Kostnaden for leie av båtplass er per dags dato kr. 1 600,-. Selger opplyser om også denne leieavtalen trolig kan overføres til ny eier.

Beliggenhet

Fra Arendal kjør indre vei RV 410 mot Eydehavn og hold til venstre mot Strengereid. Følg veien til avkjørsel til Kilsund og fortsett videre forbi dagligvarebutikk og bensinstasjonen på høyre hånd. Følg veien utover mot Bota. Fra Bota er det adkomst via båt ut til hytta. Det er også mulighet å komme til hytta til fots, gjennom skogen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Det er ikke fremvist godkjente tegninger. Utvendig bod er i ettertid innredet som toalettrom med forbrennings klosett. Innvendig bod er innredet med fliselagt gulv over opprinnelig belegg med sluk i gulv. Det er montert dusjgarnityr på vegg og servant med vann fra regnvannstanker under hytte. Avløpsvann er ført til terreng. Hytte er opprinnelig oppført uten innlagt vann- og avløpsrør.

Det er ikke tilknyttet kommunalt vann. Det er lagt opp 2 tanker under hytte for oppsamling av regnvann fra takflate mot vest.

Hytten ligger nedenfor mulig nytt hyttefelt som muligens gir mulighet for påkobling (se mer info under regulering).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til friluftsområde (på land), områder for fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bota, gnr. 76 bnr.20 og bnr.66, datert 30.06.2023. Planid: 3636r2. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det foreligger planer under arbeid. Øytangen sør, datert 30.06.2023. Planid: 09062019-17. Formålet med planleggingen er å tilrettelegge for fritidsbebyggelse og atkomstveier til disse. De bratte skråningene i sør og mot sjøen i øst planlegges i hovedsak regulert til grønt formål, mens fritidsboligene planlegges på det småkuperte arealet sør og øst for eksisterende fritidsbebyggelse. Det planlegges for i størrelsesorden rundt 50 fritidsboliger, eksakt antall avklares som del av planprosessen. Det planlegges videre regulert inn småbåtanlegg nord i planområdet (i tilknytning til eksisterende bryggeanlegg) samt mindre områder for bod/lager for oppbevaring av utstyr i forbindelse med brygga. Området har i dag atkomst via Øytangvegen. Det planlegges ny atkomst via denne veien.

Selger opplyser om at det foreligger rammetegninger som medfølger salg, dersom reguleringsprosessen av nytt hyttefelt i Botaskogen blir godkjent.

Adgang for utleie

Kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/76/117:
28.07.2023 - Dokumentnr: 806196 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


18.08.1978 - Dokumentnr: 6161 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:76 Bnr:66


01.01.2020 - Dokumentnr: 192241 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:76 Bnr:117


06.03.1980 - Dokumentnr: 1901 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:76 Bnr:66
Bestemmelse om båt/bryggeplass

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
13 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))

165 750,- (Omkostninger totalt)

5 115 750,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Fritidsboligen har en luftig atmosfære og en fantastisk romfølelse i alle rom, samt gjennomgående god standard. Tidligere utvendig bod er gjort om til toalettrom. Toalettrommet er innredet med Cinderella forbrenningswc samt urinal. Inne i hytten er det et bad som er innredet med dusj og servant. Det er tre soverom, der alle har noe plass til oppbevaring. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng.

Åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkkenet er påkostet og var nytt i 2023. Kjøkkenet er høykvalitets møbelsnekret i heltre eik og finér. Integrerte hvitevarer fra Simens og ventilator fra Bora. God skap og benkplass. Her kan det kokkeleres til nydelig utsikt. Stuen har god plass til både spisestuemøblement, samt stuemøblement. Store vindusflater gir godt med naturlig lys, samtidig som man kan nyte panoramautsikten. Fra stuen/kjøkkenet er det direkte utgang til solfylt terrasse, hvor det lett å se for seg hyggelige middager i gode vennerslag.

Selger oppgir at bryggen er tinglyst på annen manns grunn.

Renovert

2023

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/76/117:
28.07.2023 - Dokumentnr: 806196 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


18.08.1978 - Dokumentnr: 6161 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:76 Bnr:66


01.01.2020 - Dokumentnr: 192241 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:76 Bnr:117


06.03.1980 - Dokumentnr: 1901 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:76 Bnr:66
Bestemmelse om båt/bryggeplass

Info kommunale avgifter

Agder renovasjon: 2.752,72,-
Eiendomsskatt: 4.548,-

Byggemåte

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Frittliggende fritidsbolig oppført i 1980 i 1 etasje beliggende like ved sjøen ved Bota brygge på Staubø i Arendal kommune.

Det gjøres oppmerksom på følgende:
- Det er ikke montert rekkverk på utvendige trapper.
- Det er mangler isolasjon og stubbegulvplater på etasjeskille under del av hytte. Her er det påvist spor etter mus og fuktmerker i bjelker. Fukt i trevirke er ved fuktmerker i bjelker målt til 18 % , nær skadegrense.
- Det er lagret en del organisk materiale i krypkjeller under bolig, konstruksjon i krypkjeller er derfor ikke fullstendig undersøkt. Det anbefales nærmere undersøkelser etter at materialer er fjernet.
- Det er etablert sommervann fra regnvannstanker til bruk fra dusj og servant i opprinnelig bod. Rom er ikke bygget som våtrom etter dagens standard med risiko for vannskade ved videre bruk.
- Bolig er opprinnelig oppført uten vann- og avløp. Regnvannstanker, varmtvannstank og røropplegg for vann i bolig må tømmes hver høst. Alle avløpsrør er kun ført til terreng.
- Det er ikke byggemeldt fasadeendring i forbindelse med utskifting til større vinduer i fasade mot syd og vest.
- Det er råte i del av undertak i takutstikk mot sydvest som indikerer utetthet i tekking. Tekking er forøvrig mer en halvgått på levetid.
- Det ble observert en enslig Stokkmaur på vegg i stue. Det henvises forøvrig til rapportens punkter og avsnitt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på deler av terrasser og alle trapper.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik: Det er ikke påvist tetting bak overbord for musetetting ved tilfeldig valgt stikkprøve. Kledning på vegger mot krypkjeller og rundt plattinger går helt ned til terreng, det gir risiko for fuktskader i form av råte- og insektskade.

Utvendig > Dører
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler beslag inn mot terskel på alle dører.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er spor etter mus i del av etasjeskille sett fra krypkjeller. Det er tatt ned isolasjon og stubbegulvsplater og det er påvist fuktmerker og fukt opp til skadegrense i bjelke under rom som har vask og dusj.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er vertikalt riss i pipeløp over tak.

Innvendig > Krypkjeller
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er muggdannelse på stubbegulvsplater over bereder. Det mangler stubbegulvsplater under bod som er innredet med dusj og vask. Det er lagret endel organisk materiale under hytte.

Innvendig > Andre innvendige forhold
Det er avvik: Rom har opplegg for vann til servant og dusjgarnityr på vegg, men er ikke bygget som våtrom etter dagens forskrifter og vil normalt ikke tåle dagens bruk over tid.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er avvik: Varmtvannstank er plassert under bolig i krypkjeller på terreng og har ukjent alder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Beskrivelse: Se takst.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Lagt nye fliser på linoleumsgulv.

Pkt. 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Lagt opp nye vannrør ifbm oppgradering av kjøkken, og utbedring av sprukket rør etter vinteren.
Arbeid utført av: Jensen Rør AS.

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Beskrivelse: Takstmann påviste sprekk i pipe, ikke undersøkt. Da pipen ikke er i bruk.

Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
Beskrivelse: Se takst.

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Lagt opp nye kurser ifbm nytt kjøkken.
Arbeid utført av: Fagelektro AS.

Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Oppgradert terrasser og satt inn 4 nye vinduer i stue. Se takst.

Pkt. 19: Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
Beskrivelse: Bota Skogen er under ny regulering. Tomten vil også bli reg dersom dette går igjennom. P.t er tomten ureg.

Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Beskrivelse: Brygge er tinglyst på annen manns grunn, samt 2 pl plasser i Bota Skogen. Selger leier parkering og båtplass i Bota, det antas at denne leiemuligheten kan overdras til ny eier.
Produktnummer: 506E85AB-F91D-43DD-B1BC-8681DBE26B8C Kategori: