Sundjordet

Øyekastvegen 27A

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi
851 994 kr
Formuesverdi sekundær
3 067 178 kr
Kommunale avgifter
25 112 kr / år
Byggeår
1938
P-rom
162 ㎡
Bruksareal
230 ㎡
Tomteareal
338 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Svært innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig med 2 kjøkken, 2 stuer, 2 bad. Kort avstand til sentrum! Garasje medfølger.

Om eiendommen

Innhold

Boligen er vertikaldelt og inneholder:
1. etasje: Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue og sovealkove.
2. etasje: Trapperom, gang, kjøkken, bad, toalettrom og 2 soverom.
Loft: Loftstue og gjesterom. 
Kjeller: Trapperom, gang og 5 bodrom.

Utebod på 7 kvm. Garasje medfølger.

Standard

Øyekastvegen 27A er en svært innholdsrik og godt vedlikeholdt vertikaldelt tomannsbolig som i 2010/2011 ble pusset opp i store deler og delt opp med to boenheter. Innvendig fremstår boligen svært velholdt med pene fargekombinasjoner som strekker seg ut i de fleste rom. Boligen har felles flisbelagt inngangsparti hvorav 1. etasje har innvendig dør som kan lukkes. Gangen har verandadør fra 2020 med tilkomst til boligens nybygde terrasse fra 2022. Her kan solen nytes på en skjermet og solrik platting om sommeren.

1. etasje:
Fra gangparti går man inn til en luftig og fin stuedel med parkett på gulv og panel på vegger. Panel er det også i himling. Rommet kan møbleres med både sofaseksjon og spisestue ved behov. I hjørne står en eldre Jøtul peisovn som varmer svært godt på kalde dager i tillegg til varmepumpe installert under vindusparti. Videre inn har etasjen et rom mellom stue og kjøkken som har blitt brukt til soverom. Rommet har parkett på gulv og panel på vegger og i himling. Dør kan installeres dersom soverom ønskes igjen.

Romslig og lyst kjøkkenrom med slette fronter og heltre benkeplate. Det er installert kjøkkenventilator med avtrekk ut. Innredning har plass og opplegg til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet har malt tregulv og malt tapet/strie på vegger. Her har det tidligere vært satt en frokostseksjon da det er god plass mellom innredningen.

Pent og flisbelagt bad ble renovert i 2010 med varmekabler på gulv og panel i himling med downlights. Badet inneholder veggmontert toalett, dusjnisje og baderoms innredning med vask. Det er i tillegg opplegg for vaskemaskin.

2. etasje:
Fra gangparti i 1. etasje går man opp til den øvrige etasjen via en romslig og malt tretrapp. Her brukes loftetasjen som hovedstue, mens 2. etasje har åpen kjøkkenløsning med god plass til spisegruppe. Etasjen har parkett på gulv og kjøkkenrom har panel på vegger og i tak. Det er installert varmepumpe i rommet.

Kjøkken ble satt inn i 2011 fra Systemkjøkken og fremstår svært delikat med pene speilfronter og laminerte benkeplater. Her har man godt med arbeidsrom på benk samt mye skuff- og skapplass. Innredningen inneholder integrert oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, stekeovn, nedfelt koketopp og mikrobølgeovn som medfølger i handelen.

Bad ble pusset opp i samme tidsrom som bad i 1. etasje og fremstår likt med flisbelagte vegger og gulv med varmekabler. Rommet inneholder dusjkabinett, baderomsinnredning med vask og opplegg for vaskemaskin. Etasjen har eget toalettrom med wc.

Videre har etasjen 2 svært romslige soverom. Hovedsoverom er nylig pusset og malt i en delikat blåtone. Det er satt inn en stor og fin garderobeløsning som medfølger i handelen. Naturlig og deilig lysinnslipp fra vindu. Soverom 2 har slette vegger med en nydelig farge på vegg og innehar en koselig integrert sitteseksjon ved vinduet. Rommet har integrert skapløsning, og generelt er det god plass til dobbeltseng.

Loftetasje:
I den øverste etasjen finnes en koselig loftstue med plass til sofagruppe. På gulv er det parkett og flis rundt peisovn ved trappeløp, samt panel på vegger/himling. Videre er det et oppholdsrom som er brukt til gjesterom. Rommet har svært god lagringsplass i integrerte boder i knevegg. Loftetasje er innredet uten søknad om bruksendring.

Kjeller:
Kjeller har tilkomst via gangparti og inneholder flere romslige og praktiske bodrom med god takhøyde. Eier bruker disse til både lagringsrom og håndtverkerrom idag.

Utvendig sportsbod og garasje i garasjerekke medfølger i handelen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 162 kvm. Sekundærrom: 68 kvm. Bruksareal: 230 kvm.

P-rom inneholder:
1. etg: Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue og sovealkove.
2. etg: Trapperom, gang, kjøkken, bad, toalettrom og 2 soverom.
Loft. etg: Loftstue og soverom.

S-rom inneholder:
Kjeller: Trapperom, gang og 5 bodrom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1938 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe i 1. etasje og 2. etasje.
Det er varmekabler i gulv på begge bad.
Boligen har mursteinspipe med tilkoblet peisovn i stue 1. etasje og på loft.
Forøvrig elektrisk oppvarming i diverse rom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

TEKNISKE INSTALLASJONER:
- Innvendige vannledninger er av plast (rør-i-rør) til kjøkken i 2. etasje og til bad i begge etasjer.
- Det er avløpsrør i plast samt avløpsrør av støpejern i kjeller.
- Boligen har naturlig ventilasjon.
- Det er installert 2 varmepumper i boligen. Varmepumpe i 2. etasje hadde service i 2021 ifølge eier.
- Varmtvannstanken er på 200 L og er plassert i kjeller.
- EL-anlegget består av sikringsskap med automatsikringer. Det er skjult og åpent ledningsnett.

PLANLØSNING:
Til informasjon foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke overens med dagens bruk. 1. etasje og 2. etasje er ikke i henhold til tegninger. I 1. etasje er det etablert leilighet. Loftetasje som er innredet er ikke omsøkt og da heller ikke lovlig tatt i bruk.

Kommentar fra takstmann: Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt. I 2016 ble det enklere å søke bruksendring loft og kjeller i eldre boliger fra før 1. juli 2011. Blant annet må innvendig takhøyde være 2 m og rømningsvindu i rom.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andrè Strøm den 02.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
- Utvendig > Kjellervinduer: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Stipulert kostnadsestimat: 10.000-50.000,-
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stipulert kostnadsestimat: 10.000-50.000,-
- Innvendig > Vedbod: Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Stipulert kostnadsestimat: Under 10.000,-
- Innvendig > Kjellertrapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Stipulert kostnadsestimat: Under 10.000,-
- Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Stipulert kostnadsestimat: 10.000-50.000,-

TG2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Vinduer
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige dører
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad (leilighet)
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (leilighet)
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Vannledninger kjøkken 1.etg
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Følgende kommentarer ligger i egenerklæringen:

Punkt 2: Bad i 1 og 2 etg. ble revet og pusset i sin helhet. Det ble lagt ny membran og flis på gulv og vegger. vann og avløp til begge bad ble også skiftet ut. Arbeid utført av Rørleggermester Kjell Vestby AS og Flislegger og kakkelovn murer Martin Rumpler. Dokumentasjon foreligger.
Punkt 4: Avløp ble spylt i forbindelse med en fortetting og filmet for å få tilbud på rørfornying. Det ble anbefalt fornying pga. rørenes levetid. Arbeid utført av Olimb/brødrene henriksen.
Punkt 5: Noe saltutslag i kjeller ble påvist ved takst.
Punkt 6: Det var noe utetthet i garasjetak, det ble derfor byttet takpapp og montert nye takplater av best håndverk i 2019. Har ikke sett noen utettheter etter dette.
Punkt 8: Det er sig/skjeve gulv på soverom, kjøkken, gjesterom og kontor.
Punkt 11: Det er lagt opp utestikk og lamper på syd og nordvegg. Det er også lagt trekkerør til elbil lader. Det er også lagt opp trekkerør til downlights i overheng. Arbeid utført av Kjeldal Elektro. Dokumentasjon foreligger.
Punkt 16: Tømrer Trond Hanssen Byttet kledning og montert verandadør på vestvegg 2020. Besthåndverk AS Byttet takpapp og la ny blekk på garagetak 2019 . Har bygget ut terrasse ved egeninnsats sommer 2022. Arbeid utført av Tømrer Trond Hanssen/Best Håndtverk AS. Dokumentasjon foreligger.
Punkt 18: Loftsrom er innredet/bruksendret.
Punkt 21: Det ble foretatt radonmåling i 2014 se vedlegg. Årsmiddelverdi 1 etg (oppholdsrom) 45 bq/m3 Måleverdi 1 etg 61 bq/m3. Dokumentasjon foreligger.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Denne vertikaldelte tomannsboligen ligger sentralt til på Sundjordet med kort avstand til Porsgrunn sentrum og alle hverdagslige fasiliteter. Fra boligen har man bussholdeplass rett utenfor døren med hyppige avganger, i tillegg til trygge gangveier ned til sentrum, skoler og barnehager. Trygge veier er det også til Grønli barneskole med ca. 13 minutters gåavstand, Min barnehage Øyekast og Rønningen barnehage. Kort vei til Kiwi Skippergata og forøvrig ned til Down Town (Rema 1000).

Tomt

Areal: 338 kvm, Eierform: Eiet tomt

Boligen har egen adskilt tomt fra Øyekastvegen 27B. Eiendommen er slett og fin, og er opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og beplantning. Romslig og fin platting med gode solforhold.

Til informasjon foreligger det et realsameie på gnr. 200 bnr. 3323 med en eierandel på 1/10 for denne boligen som overføres ved eiendomsoverdragelse. Tomten gjelder veien inn til tomannsboligene hvor garasjene står. Denne tomten er det felles vedlikehold på mtp måking og strøing. Se vedlagt plankart.

Parkering

Parkering skjer i egen innkjørsel på egen tomt og i garasje.

Det medfølger en garasje i garasjeanlegget. Vedlikehold fordeles på de som har garasje/eier garasje. Sist vedlikehold var bytte av takpapp og takplater i 2019.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak ifølge Porsgrunn kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - Nåværende
- Bevaring kulturmiljø: Eiendommen er merket som et B-objekt. Dette betyr at man må søke kommunen ved utvendig fasadeendring. Bakgrunnen for kulturmerkingen er byggets alder.
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav: Dette sier noe om hvor mye man kan brygge på tomten, tomtegrense til naboeiendom og hva slags funksjon boligen skal brukes til.
- Brann-/eksplosjonsfare: Alle eiendommer som ligger innenfor en viss radius fra Hydro, ligger ifølge kommunedelplanen innenfor en eksplosjonsfare etter krav og regler. Dette ligger som en informasjon i kommunedelplanen.
- Gul og Rød sone T-1442: Eiendommen ligger innenfor en støysone i forbindelse med hovedveien (Øyekastvegen) og Hydro. Dette gir restriksjoner for hva som kan bygges i området.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Til informasjon er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som kan inkludere eiendommen. Dette gjelder PLANID 38061413 med Plannavn RV36. Målet med prosjektet er å avlaste dagens vegnett, bedre framkommeligheten og bidra til attraktiv by- og næringsutvikling. Megler anbefaler å sjekke ut plannavn på vegvesen.no.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei eller gate.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1980/201170-1/101 
Bestemmelse om veg 28.01.1980 Felles vedlikehold

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.

Radonmåling

Det ble foretatt radonmåling i 2014 se vedlegg. Årsmiddelverdi 1 etg (oppholdsrom) 45 bq/m3 Måleverdi 1 etg 61 bq/m3. Dokumentasjon foreligger.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 91 220,- (Omkostninger totalt) 3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 25 112 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 851 994,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 067 178,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Øyekastvegen 27A, Gnr. 200 Bnr. 3326 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0199

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0199. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 40.000,-, Tilretteleggingshonorar kr 8.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064836