Øvre Ramse

Øvre Ramse 108

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
53 120 kr
Totalpris
1 543 120 kr
Formuesverdi
354 080 kr
Formuesverdi sekundær
1 274 686 kr
Kommunale avgifter
6 878 kr / år
Byggeår
1965
P-rom
98 ㎡
Bruksareal
102 ㎡
Tomteareal
2 155 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende enebolig på romslig tomt - Garasje og boder/verksted - Ingen boplikt!

Om eiendommen

Innhold

Boligen har alt på ett plan og inneholder hobbyrom, to ganger, stue, entre, tre soverom, bad og kjøkken. På eiendommen er det i tillegg en garasje, bod/verksted og en bod.

Standard

Hyggelig stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og heltre eik benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator over platetopp.

Bad med fliser på vegger og gulv. Det er noe svertesopp på fuger. Innredning og utstyr med normal slitasje. Vifte i yttervegg.

Det er tre soverom i boligen.

Det er skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Se vedlagt rapport fra Anticimex på utbedring/kostnad på råteskadene. Manglene utbedres ikke av selger.

Garasjen holder en normal standard med tanke på antatt byggeår. Overflater har noe etterslep av vedlikehold.

Bod/verksted med noe varierende kvalitet og standard. Noe nyere taktekket. Takrenner og overflater med noe større aldersslitasje samt svikt i gulver inne på verksted.

Bod med overflater med noe større slitasje. Noe vedlikehold/oppgraderinger av overflater må påregnes.

Følgende oppgraderinmger er gjort i nyere tid:
Ny varmepumpe, innvendige dører, gulv, ytterdør, kledning på to vegger i 2022.
Terrasse fra 2017.
Malt utvendig i 2022.
Nyere kjøkken.
De fleste vinduer er byttet i 2012.
De fleste overflater er pusset opp innvendig.
Badet ble pusset opp ca. 2015/2016.

Arealer med beskrivelse

Enebolig:
Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 102 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
P-rom inkl: Hobbyrom, 2 ganger, stue, entre, 3 soverom, bad og kjøkken.
S-rom inkl.: 2 boder.

Garasje:
Bra: 16 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 16 m²
S-rom inkl.: Garasje.

Bod/verksted:
Bra: 27 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 27 m²
S-rom inkl.: Bod og verksted.

Bod:
Bra: 20 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 20 m²
S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Megler har ikke mottatt godkjente byggetegninger fra kommunen. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

1965 i følge Åmli kommune. Ringmur av betong. Undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med nyere plastbelagte stålplater. Takrenner, nedløp og pipebeslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende malt panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk.

Garasje byggeår ca. 2004: Garasje med støpt såle, ringmur i Leca, bindingsverk med utvendig liggende og stående malt trekledning. Plassbygde takstoler tekket med plastbelagte stålplater. Port i malt treverk.

Bod/verksted byggeår ca. 1966: Vedbod/verksted med ringmur i betong/betongblokker, bindingsverk med utvendig stående malt trekledning. plassbygde takstoler tekket med plastbelagte stålplater. Vinduer og dør i malt treverk.

Bod byggeår ca. 1966: Bod med noe varierende kvalitet og standard. Bod med pilarer av Leca, bindingsverk med utvendig liggende og stående malt trekledning. plassbygde takstoler tekket med plastbelagte stålplater. Vinduer og dør i malt treverk.

Oppvarming

Ny varmepumpe i 2022. Varmekabler på bad. Peisovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Gjensidige med polisenummer: 81770817. Årlig forsikringspremie ca. kr. 15.294,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 2.816 kwh.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 18.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Enebolig med alt på en flate som er oppført i 1966, med tilhørende garasje, bod/verksted og bod. Boligen er blitt noe oppgradert med nyere vinduer, dører og kjøkkeninnredning, ellers er det normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Noen oppgraderinger av krypkjeller må påregnes.

Følgende avvik har fått TG3:
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på sopp/råte. Det ble målt noe horisontalavvik i  bjelkelagskonstruksjonen med opptil 35 mm høydeforskjell på gulv gangen på innsiden av kjøkken og 30 mm i stue. Noe synlige råteskader i bjelker i krypkjelleren (se Krypkjeller).
- Innvendig - Krypkjeller: Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det er stedvist påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er i krypkjeller konstatert omfattende fukt-/råteskader. Krypkjeller er inspisert fra arealer under luke. Det er litt begrenset tilgang til resten av krypkjeller, men det foreligger rapport fra Anticimex på utbedring/kostnad på råteskadene.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
- Utvendig - Vinduer - 2: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
- Innvendig - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe større slitasje på noen rom som ikke er oppgradert.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører subber og er litt skjevt montert.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad: Svertesopp er registrert.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Lufting er avsluttet på loftet og ikke ført gjennom taket, når det ble byttet.
- Tomteforhold - Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Garasje.
- Bod/verksted.
- Bod.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fint beliggende bolig med gode solforhold i naturskjønne omgivelser. Boligen ligger nær Hillestadgalleriet. På Hillestadgalleriet kan en kose seg med kaffe og kaker samt kjøpe håndverk, smykker og malerier/grafikk.  Hillestadheia er det nærmeste høyfjellsområdet til kystbyene i Aust-Agder. På Hillestadheia, ca. 13 km fra boligen er det flotte forhold for langrenn med ca. 32 km. oppkjørte skiløyper vinterstid. I området er det fine oppmerkede turstier og adkomst til flott fjelllandskap. Fine badeplasser i Tveitvatnet som ligger ikke langt fra eiendommen. Nærmeste dagligvarebutikk finner du på Dølemo. Nærmeste sentrum er Åmli hvor du finner flere butikker, bensinstasjon, bank, apotek, cafè

Tomt

Areal: 2 155 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje og på egen eiendom.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Privat borrevann. Septiktank, sist tømt september 2022. Septiktank tømmes av kommunen. Avgift er inkludert i kommunale avgifter.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1965/4216-2/36, tinglyst 20.11.1965 - Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 1984/6746-3/36, tinglyst 31.07.1984 - Bestemmelse om gjerde

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1965/4216-1/36, tinglyst 20.11.1965 - Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 1965/4217-1/36, tinglyst 20.11.1965 - Bestemmelse om vannrett

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 53 120,- (Omkostninger totalt) 1 543 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 878 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon kr. 3.330,-, slamtømming kr. 1.478,-, feiing kr. 368,- og eiendomsskatt kr. 1.702,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1.702,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 354 080,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 274 686,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Øvre Ramse 108, Gnr. 11 Bnr. 36 i Åmli kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Selger

Hermann Edvard Svanøe's bo v/fullmektig Willy Johansen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Anneks/boder tømmes. Ca. 2 lakter med bjørkeved, en snøfres/partner, plenklipper, ryddesag, motorsag, diverse hageredskaper og litt verktøy kan medfølge etter egen avtale med selger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0103

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0103. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Tilrettelegging (Kr.12 000) Hjemmelserklæring (Kr.585) Foto tilvalg drone (Kr.1 625) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 490 000,-) (Kr.47 680) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.78 810)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3064002