Mauråsen

Øvre Mauråsen 4

Prisantydning
3 000 000 kr
Omkostninger
95 300 kr
Totalpris
3 095 300 kr
Formuesverdi
540 214 kr
Formuesverdi sekundær
2 052 813 kr
Byggeår
2018
Internt bruksareal (BRA‑i)
84 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Tomteareal
739 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Sentralt beliggende enebolig fra 2018 med alt på en flate |Lyst og luftig | Kort avstand til Myra, barnehage og skole

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over ett plan og inneholder entré, bad/vaskerom, soverom 1, soverom 2, teknisk rom, stue og kjøkken.

Det foreligger tegninger av boligen og garasje datert 27.02.2017.
Størrelsen på eksisterende terrasse inngår ikke i fremlagte tegninger. Det foreligger ikke tegninger, søknader eller tillatelser for utvidelse av terrasse. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Eiendommen er omsøkt med frittstående garasje. Bygningen er ikke oppført.
Eventuell bygging av garasje må søkes kommunen på nytt, da tegningene er fra 2017, og tillatelsen ikke er gyldig lengre.

Oppvarming

Vedovn.
Varmekabler i gang og på badet.
Balansert boligventilasjon med varmegjenvinner.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Vegårshei skule.
Videregående skole i Tvedestrand kommune.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Beliggenhet

Velkommen til Øvre Mauråsen 4!

En sentrumsnær enebolig med en solrik beliggenhet.
Her kan du/dere bo sentralt med nærhetene til fasilitetene. Beliggenheten gir kort vei til Myra. Området byr på en rekke fasiliteter, blant annet flotte turområder, badeplasser og skiløyper. I sentrum finner man blant annet skole, matbutikk, skianlegg, bensinstasjon, byggern, fotballbane og spisesteder. Kort skolevei/gangavstand til Myra.

Videre inn til Vegår er det flotte turområder - et perfekt området for å padle, bade og fiske! Vegår er et stort innlandsvann med de muligheter for utforskning som det gir.
Vegårshei er en fin kommune med et godt aktivitetstilbud for barn, unge og familier. Øvre Mauråsen 4 ligger fint til i forhold til naturområdene og i forhold til butikker og tjenestene man trenger i hverdagen. Ca. 2,9 km. til Vegårshei togstasjon.

Til Tvedestrand er det ca. 22 km. , grei kjøreavstand hvis arbeidsstedet skulle befinne seg her.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.06.2018. Ferdigattesten gjelder Øvre Mauråsen 4. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Vei. Det er kommunalvei frem til siste innkjøring til eiendommen. Siste veien inn til eiendommen deles med Øvre Mauråsen 6. Eier opplyser om at de ikke har en fast brøyteavtale, men at de selv måker sin egen tomt. Vei til eiendommen er etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.

Vann. Offentlig.
Avløp. Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Mauråsen, datert 25.08.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/43/114:
29.05.2024 - Dokumentnr: 1488769 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

10.06.2015 - Dokumentnr: 516046 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:43 Bnr:78

01.01.2020 - Dokumentnr: 462530 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:43 Bnr:114

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på denne eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt på denne eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel på denne eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 75 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 95 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Hovedsakelig eneboliger og tomannsboliger.

Standard

Boligen har normal standard. Boligen ble oppført i 2018 og fremstår som normalt vedlikeholdt.

Innvendige gulver er utført med laminat og belegg. Veggflatene er utført med malte panelplater Det er benyttet takessplater i tak / himlinger.

Velkommen inn og hjem!
Det som møter det er en praktisk entré. Her det det godt med plass til å sette fra seg skoene og henge fra seg jakkene. Det er varmekabler i entré.
Videre inn fra gangen kommer man inn til baderommet- svært praktisk. Baderommet er lyst og praktisk. Kombinert bad / vaskerom fra byggeår. Veggflatene er utført med våtromsplater og det er benyttet takessplater i tak / himling. Gulvbelegg med oppkant. Baderommet er utført med elektrisk gulvvarme. Utstyr: Vegghengt toalett, servantinnredning, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Det er to lyse soverom i boligen.

Videre inn i boligen finner vi stuen og kjøkkenet. Kjøkkenet er fra Sigdal. Overflater: Laminatgulv. Veggflatene er utført med malte panelplater og det er benyttet takessplater i tak / himlingen. Innredning: Over og underskaper med fronter i lys malt utførelse. Utstyr: Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avsatt plass til kjøleskap. Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper er installert. Det er også plass til et kjøkkenbord inne på kjøkkenet- her kan koselige frokoststunder og sene middager nytes.

Stuen er virkelig boligens samlingspunkt. Her kan både venner og familie finne seg til rette. Det er vedovn i stuen, noe som skaper en lun atmosfære. I stuen er det god plass til ulike sofa løsninger. Fra stuen er det utgang til en romslig, hyggelig og delvis overbygget terrasse.

Boligen har alt på en flate, noe som gir en praktisk hverdag.

Diverse:
Fiber.
Sentralstøvsuger.

Tilstandsrapport:

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 21.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 2018, oppført i en etasje. Boligen fremstår uten nevneverdig bruksslitasje. Det foreligger ingen tilgjengelig dokumentasjon som omfatter, FDV (forvaltning, drift og vedlikehold), radondokumentasjon eller utførelse av våtrom. Det ble registrert motfall på deler av baderomsgulvet, utenfor dusjsonen. Byggtekniske kommentarer fremgår rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3: Store eller alvorlige avvik:

Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ble registrert lokalt motfall ved toalett og delvis manglende fall på gulv.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukningsapparat er ikke tilgjengelig.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er avvik: Det mangler inspeksjonsluke til kryploft / øverloftet. Inspeksjonsmulighet til konstruksjonenes hulrom er forskriftsmessig påkrevet.
Utvendig > Treterrasser
Det er avvik: Terrassene ligger i nær / umiddelbar tilknytning til terreng og utsettes for ekstra fuktbelastning med påregnelig raskere nedbrytning av trematerialene. Det ble registrert løst / manglende innfestet trinn ved adkomst til terrassen, på den vestlige siden.

Innvendig > Radon
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Boligen var utleid på befaringstidspunktet. Utleie utløser krav til dokumentering av radonverdier.
Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det ble registrert friksjon i tilknytning til dør mellom entrè/gang og teknisk rom.
Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert kantskall / overflateskall i benkplate, på siden av platetoppen.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist andre avvik: Det er ikke fremlagt innstillingsprotokoll for ventilasjonsanlegget. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter service eller utskiftning av pollenfiltre. Det ble registrert noe opphopning av støv / smuss i ventilator.

 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og vaskemaskin.

Randonmåling

Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger eller dokumentasjon som omfatter radontiltak.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/43/114:
29.05.2024 - Dokumentnr: 1488769 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

10.06.2015 - Dokumentnr: 516046 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:43 Bnr:78

01.01.2020 - Dokumentnr: 462530 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:43 Bnr:114

Info kommunale avgifter

Vann: 6 829,-
Avløp: 12 386,-
Eiendomsskatt: 6 048,-
Feiing: 365,-
RTA: 4 573,-

Byggemåte

Undertak av plater og fiberarmert undertaksduk. Yttertaket er tekket med betongtakstein, utført med ru-overflate.
Den vertikale ytterkonstruksjonen over grunnmuren er oppført i bindingsverk av tre.
Taket er en saltakskonstruksjon med tildekkede overflater mot innredede rom.
Isolert betonggulv mot grunnen.
Boligen har skjult vann og avløpsanlegg med vannfordelerskap og varmtvannsbereder i teknisk rom / bod. Synlige vannrør/trykkrør i plast (rør i rør).
Synlige avløpsrør i plast.
Balansert boligventilasjon med varmegjenvinner.
Terrengforholdene tilsier at boligen er fundamentert på masser av sprengstein over fjellgrunn.

Info strømforbruk

Eier opplyser om et strømforbruk på 7 954 KWH fra oktober 2023 til mai 2024.
Strømforbruket vil variere med bruken av eiendommen.

Polisenummer

6004974

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra GET.

Sammendrag selgers egenerklæring

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja. Nytt arbeid. 2024. Faglært. Byttet vindskibord og beslag over inngangspartiet. Ble gjort av min far som er tømrer. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.


Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Visning

torsdag 18. juli
kl. 16:30-17:30
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: FA12172C-AAED-4E43-BEB1-2C8B5C5DF1FB