Heistad

Øvre Johnsejordet 11

Prisantydning
1 900 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
808 479 kr
Totalpris
2 717 339 kr
Formuesverdi
609 557 kr
Felleskostnader
7 033 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2005
P-rom
82 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
15 119 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Trivelig 4-roms rekkehus i ende beliggende i barnevennlig boområde - Gåavstand til butikk, buss, turområder mm.

Om eiendommen

Standard

Leiligheten ligger i enden av rekken og er bygget i 2005. Ute har man carport med en sportsbod på 6 kvm, samt en overbygget plass bak med god mulighet for vedlagring. Bygget er sist malt i 2018 og fremstår som pent og vedlikeholdt.

Første møte med leiligheten er et hyggelig inngangsparti med direkte tilkomst til toalettrom med wc og enkel servant. Rommene har panel på vegger og belegg på gulv. I hjørne av gang har man plass til en kommode eller liten garderobe med oppheng til ytterklær og sko.

Videre inn er stueparti med parkett på gulv og panel på vegger. Stuen har peisovn som varmer godt på kalde dager. Fra stue er det utgang til en svært trivelig og skjermet veranda på ca. 20 kvm. Veranda har manuell markise. Mellom stue og gang er det bodrom under trapp med gode lagringsmuligheter.

Kjøkkenrom har parkett på gulv og panel på vegger. Kjøkkeninnredning er fra byggeår med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er stålkum med ett grep blandebatteri. Kjøkkenet har opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Komfyr og oppvaskmaskin medfølger i handelen. Rommet har plass til en liten kjøkkengruppe.

i 2. etasje har man 3 soverom, bad og et bodrom. Badet er flisbelagt på gulv med varmekabler. På vegger er det baderomsplater, samt takess i himling. Rommet er innredet med servantskap, wc og dusjkabinett. Det er opplegg og plass til vaskemaskin.

3 fine soverom har belegg på gulv og panel på vegger. Hovedsoverom er romslig og med plass til dobbeltseng.

Bodrom er romslig og med god plass til oppbevaring og lagring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 82 kvm. Bruksareal: 86 kvm.

P-rom inneholder:
1. etg; Gang, stue, kjøkken og toalett. 
2. etg; Gang/trapperom, bad/vaskerom og 3 soverom.

S-rom inneholder: 2 boder.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2005 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Peisovn i stue, varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 22.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
- Utvendig - Takkonstruksjon/loft
- Innvendig - Radon
- Innvendig - Innvendige dører til soverom
- Våtrom - overflater gulv - bad/vaskerom
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom
- Tekniske installasjoner - vannledninger
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget populært og barnevennlig område på Heistad, med umiddelbar nærhet til dagligvarehandel, apotek, frisør og bussholdeplass. Fra boligen er det trygg og sikker skolevei mot Heistad barne- og ungdomsskole samt ulike fritidsaktiviteter. Heistadstranda ligger bare noen minutter unna, i tillegg til flotte turområder som kyststien langs Eidangerfjorden som strekker seg langt i begge retninger. Forøvrig ligger boligen i et rolig og etablert boligområde, og boligen har en fin plassering i enden av rekken, med skogen som nærmeste nabo.

Tomt

Areal: 15 119 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har en stor fellestomt med lekeplass i midten. Flere grøntarealer og asfaltert vei ned til boligen. Rekken er godt skjermet med skogholt på baksiden, og ligger usjenert til med lite innsyn.

Parkering

Parkering i carport. Det er gjesteoppstilling på borettslagets eiendom.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.11.2008. Ferdigattesten gjelder nybygg rekkehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til felles avkjørsel, friluftsområde (på land), anlegg for lek, konsentrert småhusbebyggelse, bevaring av landskap og vegetasjon, tilhører reguleringsplan Johnsejordet - Brønnløkka, datert 27.11.2003.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet, basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende (LNFR), Sentrumsformål - Nåværende, Sentrumsformål - Nåværende (2), Hensyn landskap, Bevaring naturmiljø, Flomfare, Andre sikringssoner, Gul sone iht. T-1442, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Boligen tilhører Johnsejordet Borettslag og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 900 000,- (Prisantydning) 808 479,- (Andel av fellesgjeld) 2 708 479,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 2 717 339,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemskap i PBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett, vil det påløpe et gebyr på kr. 7 643,-  fra PBBL.

Felleskostnader

Kr. 7 033,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 2 902,-
Avdrag lån: kr. 2 163,-
Renter lån: kr. 1 435,-
Adm. gebyr PBBL: kr. 8,-
Carport: kr. 25,-

Til informasjon er det planlagt en gradvis økning i felleskostnader fra 01.03.2023 på grunn av generell økning i kommunale avgifter, renter, strøm m.m.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, strøing, måking og plenklipping, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 808 479 pr. 08.09.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12135432251, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.09.2022: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 101
Saldo per 08.09.2022: 25 062 864
Andel av saldo: 808 479
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.09.2047 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 609 557,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Øvre Johnsejordet 11, Andelsnr. 4210 Orgnr. 986938044 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Komfyr og oppvaskmaskin medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0144

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0144. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 37 000,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 8 000,-  samt Markedspakke kr. 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064369