Viddefjell

Oterlia 32A

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
73 120 kr
Totalpris
2 363 120 kr
Formuesverdi
437 415 kr
Formuesverdi sekundær
1 574 693 kr
Kommunale avgifter
13 407 kr / år
Byggeår
2003
P-rom
98 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
850 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende vertikaldelt halvpart av tomannsbolig - 3 soverom - Havutsikt og gode solforhold

Om eiendommen

Innhold

Hyggelig halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to etasjer. Boligen inneholder entre, kjøkken, stue, gang, bod og vaskerom i 1. etasje. I 2. etasje er det bad, gang og tre soverom.

Standard

Stue med utgang til flott steinlagt uteplass.
Kjøkken og spisestue i åpen løsning som befinner seg i 1. etasje. Kjøkkeninnredning med slette hvite fronter og laminat benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i stål.

Praktisk vaskerom i 1. etasje med fliser på gulv og tapet på vegger, med ventilasjon fra vifte i yttervegg. Det er toalett på vaskerommet. Det er slett gulv uten synlig membran.

Bad i 2. etasje med fliser på gulv og vegger og ventilasjon fra ventil i taket. Tilnærmet slett gulv med litt lokalt fall ved sluk i dusjhjørnet, manglende oppkant på membran ved døra. Badet inneholder dusj, toalett, badekar og vask med innredning.

Tre soverom i 2. etasje.

Bod i 1. etasje med utvendig inngang.

Følgende oppgraderinger er gjort av selger:
- Boligen ble malt utvendig i 2020.
- Hele boligen er malt innvendig (vegger og tak) i nyere tid. Alle innvendige dører er malt.
- Kjøkkeninnredning er malt/lakket på nytt i 2021.
- Stuen ble oppgradert i 2018 med nytt tak, gulv og tapet.
- Det er installert elbillader.
- Utvendig er det opparbeidet hage og fylt på med ny grus i hele oppkjørselen i juni 2022.
- Komfyr og oppvaskmaskin er nye i 2022.

Arealer med beskrivelse

Halvpart av tomannsbolig totalt:
Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 100 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
P-rom inkl: Entre, kjøkken, stue, gang, vaskerom, 3 soverom, gang og bad.
S-rom inkl.: Bod.

1. etasje:
Bra: 63 m² - P-rom: 61 m² - S-rom: 2 m²
P-rom inkl.: Entre, kjøkken, stue, gang og vaskerom.
S-rom inkl.: Bod.

2. etasje:
Bra: 37 m² - P-rom: 37 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: 3 soverom, gang og bad.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Deler av bod og hall er gjort om til vaskerom. Del av uteboden står på kommunal grunn. Megler har ikke mottatt søknader/tegninger på utebod fra kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

2003 i følge Risør kommune. Ringmur av betong. Grunnmur og såle er tilsynelatende etablert på opparbeidet terrengnivå, uten tilbakefylling mot innredede rom. Undertak av antatt sutaksplater, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp gradrenner,og pipebeslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende malt panel. Takkonstruksjonen består av prefabrikkerte takstoler med lufting fra gesims. Skråhimling er bygget som en lukket konstruksjon. Vinduer fra byggeår. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon. Flislagt terrasse.

Oppvarming

Varmekabler og elektriske ovner. Varmekabler i gang, stue, spisestue og kjøkken i 1. etasje. Varmekabler på bad i 2. etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i DNB med polisenummer: 21543115. Årlig forsikringspremie kr. 6.805,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 14.451 kwh.
Boligen har sentralstøvsuger og opplegg for elbillader. Selger har per i dag internett via Telia. Det er planlagt å legge fiber fra altibox i området til høsten. Dersom kjøper ønsker dette må de avklare dette og inngå egen avtale med altibox.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 24.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Andel av vertikaldelt tomannsbolig som er oppført i 2001. Noen oppgraderinger av våtrom må påregnes etter behov, ellers er det normal bruksslitasje på overflater.

Følgende avvik har fått TG3:
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Manglende membran ved dør, slik at det har vært lekkasje her tidligere.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
- Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. 2 vinduer går litt tregt/subber.
- Utvendig - Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dører fra byggeår med noe varierende bruksslitasje.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Bom i noen fliser.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Høydeforskjeller opp i 2 etasje på opptil 18 mm samt litt svikt i gulv.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Litt knirk i trinn.
- Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til det ene soverom er skjevt montert.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Vaskerom: Tapetskjøter er ikke tette.
- Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er avvik: Noe skjevheter i dører og froner samt løs sokkel.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Det er manglende membran i oppkant/ utett bad i 2 etg. Dette er en håndverker feil og har vært manglende siden boligen ble bygd i 2001 i følge takstmann fra forsikringsselskapet og byggmester som har vært på befaring. Det ble lekkasje fra badet da vi ved ett uhell fikk mye vann på baderomsgulvet, dette førte til at vannet gikk fra baderommet ut i gangen og ned igjennom himlingen i taket i gang nede. Det ble åpnet opp i taket nede og sjekket isolasjonen for fukt med fuktmåler, men det ble ikke oppdaget fukt og det ble lagt på nye panel i taket i gangen nede. Badet er fortsatt i daglig bruk, men man bør være obs på å ikke få mye vann utover gulvet da det er manglede membran i oppkant. I følge byggmester kan man installere dusjkabinett, evt smøre på ny membran i oppkant.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Installering av elbil lader uni 2020. Arbeid utført av Oneco Elektro.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.
12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, Kontroll av elektro Skagerrak i 2016. Installasjon av elbil lader juni 2020.
13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja, installert juni 2020.
14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - Ja, Skiftet varmekabelsensor/varmekabeldisplay, skiftet transformator til spotlight, installasjon av baderomsvifter og utebelysning er installert av elektriker venn/familie med elektriker bakgrunn. Familie med håndverker bakgrunn skiftet del av panel i tak i gang nede. Venn som jobber med fuktmåling og takstmann fra forsikringsselskapet sjekket isolasjon i gang nede for fukt, uten funn.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Maling av fasade i 2020.
20 Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? - Ja, del av utebod står på kommunal grunn.
24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja, del av uteboden står på kommunal grunn.
Tilleggskommentar: Hele boligen er malt innvendig(tak, vegger, dører). Ute er det opparbeidet hage og fylt på grus i oppkjørsel.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende halvpart av tomannsbolig med gode solforhold. Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde med naturnær beliggenhet, og lekeplass på området. Her finnes flotte turområder med turstier, både i skog og langs sjøen, og det er kort vei til offentlig badestrand på Randvik. Det er flott havutsikt fra eiendommen. Grunnskole, barnehager og idrettsanlegg, samt butikk med post ligger ca 2 km fra eiendommen. Gode bussforbindelser til Risør sentrum med fasiliteter som butikker, spise- og serveringssteder.

Tomt

Areal: 850 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 255
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Risør kommune. Årlig festeavgift er pr. 24.06.2022 kr. 255,-. Neste regulering av festeavgifter er i 2022. Festekontrakten er uoppsigelig. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier. Grunneier ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsrett ved dette salget. Det er mulighet for frikjøp av festetomt. Innløsningsbeløp kr. 8.133,50,-. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Parkeing utenfor boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.03.2001. Ferdigattesten gjelder Del av tomannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Megler har ikke mottatt søkander/tegninger på utebod som står delvis på kommunen sin eiendom fra kommunen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Randvik IV - Felt 7, 8, 9, 10, 11, 12 og 14, ikrafttredelsesdato 25.10.1988. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2001/2402-2/35, tinglyst 31.07.2001 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata:
Dagboknr.: 2002/2392-1/35, tinglyst 15.07.2002 - Seksjonering
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Risør kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 120,- (Omkostninger totalt) 2 363 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 407 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Avløp kr. 5.375,-, Eiendomsskatt kr. 4.285,-, Tomteleie/festeavgift kr. 255,- og vann kr. 3.492,-. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk. Renovasjon fra RTA kommer i tillegg på ca. kr. 4.206,- per år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4.285,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Sameiet består av denne seksjonen og naboseksjonen. De har ikke noe felles og styrer utgifter hver for seg.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen andel fellesgjeld/fellesformue.

Formuesverdi

Primær: Kr. 437 415,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 574 693,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Oterlia 32A, Gnr. 14 Bnr. 508 Snr. 1 i Risør kommune. Sameiebrøk: 1/2

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Garderobeskap og kommoder medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-22-0046

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-22-0046. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 290 000,-) (Kr.45 800) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.74 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061286