Skjelsvik

Østvedthagen 14

Prisantydning
3 030 000 kr
Omkostninger
91 620 kr
Totalpris
3 121 620 kr
Formuesverdi
700 282 kr
Formuesverdi sekundær
2 521 013 kr
Kommunale avgifter
17 568 kr / år
Byggeår
1993
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
118 ㎡
Tomteareal
893 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig i barnevennlig og attraktivt område nær båthavn og badeplass

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entre, hall, kjøkken, stue, bad og vaskerom/bod.
2. etasje: 2 soverom, garderobe og kontor.

Standard

Boligen holder normal standard, og har en praktisk planløsning. Det er i dag to soverom og et tredje rom som benyttes som soverom. Dette rommet har takvindu, og har ikke godkjent rømningsveg. Dagens hovedsoverom var opprinnelig delt inn i to rom, og denne løsningen kan med relativt enkle grep tilbakeføres slik at boligen får tre godkjente soverom i tillegg til det disponible rommet som kan være egnet til f.eks kontor.

Fra gruset gårdsplass er det inngang til vindfang med flislagt gulv. Her kan du henge av deg yttertøyet, og for ekstra lagring er det i tilknytning til vindfanget en kombinert bod/vaskerom.

Videre inn i stuen er det et lyst og luftig allrom, i delvis åpen løsinng med kjøkkenet. Stuen har god plass til stor sofagruppe og spisestue, og får mye naturlig lys fra store vindusflater mot sørvest. Her er det også utgang til terrassen. Sentralt plassert i stuen er det peisovn med glassvegger og -dør, der flammene er synlig fra spisestue og sofagruppen.

Kjøkkenet har stor åpning mot stuen og trapperommet, og plass til spisemøblement. Godt med benkeplass i kjøkkeninnredningen som har malte, profilerte fronter. Integrert stekeovn og platetopp, oppvaskmaskin under benk og frittstående kjøleskap. Nyere benkeplate i laminatutførelse.

På badet er det montert 90x90cm dusjkabinett, servantseksjon med tilhørende speil og overskap og gulvdo. Rommet er helfliset med gulvvarme.

Opp trappen til 2. etasje ligger to soverom og et disponibelt rom som benyttes til soverom og tv-stue. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og det tidligere tredje soverommet er adskilt med skyvedører og benyttes som walk-in garderobe med trådkurver.

For ekstra lagringsplass er det sportsbod ved inngangspartiet og frittstående redskapsbod plassert inntil husvegg.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 118 kvm Sekundærrom: 5kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 71kvm  - 2. etg.  47kvm.
P-rom inkl:
1. etg.: Vindfang, kjøkken, stue, bad
S-rom inkl.: Teknisk rom/vaskerom
2. etg.: Gang, 2 soverom, kontor

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det er ikke kjent at det er gjort endringer i ettertid, og det antas at det ble bygget med en avvikende løsning når boligen ble oppført. Dette gjelder dagens kontor i 2. etasje, som i tegningene er vist med baderom.

Byggeår og byggemåte

1993 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 24.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Generell > Bad / wc
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Mer info i tilstandsrapport.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Manglende snøfangere - var ikke krav på oppføringstidspunkt
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Ventilering av takkonstruksjon
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utførelsen rundt tretrapp og terrasser kan medføre at vann driver inn. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Pga. alder kan det ikke utelukkes punkteringer.
Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast stein i peisovn er sprukket.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er noe dårlig vanntrykk.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Teknisk rom bør moderniseres til dagens standard til våtrom eller etablere vannstopper.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Varmtvannstank fra OSO Hotwater bør undersøkes og dokumenteres er utbedret feil på komponenter som kunne gi risiko for overoppheting.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon. Opplistingen i dette punktet er et sammendrag, og inkluderer ikke nødvendigvis takstmanns fulle vurderinger på hvert punkt.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktig og barnevennlig beliggenhet på Skjelsvik, med kort avstand til sjøen. I nabolaget finner du den populære båthavna tilhørende Skjelsvik Båtforening, og det er også flere badeplasser i området.

Gangavstand og trygg skolevei til Brattås skole, og det er flere barnehager i området, blant annet på Brattås, Stridsklev og Nystrand.

Dagligvarehandelen gjør du unna på Spar Skjelsvik, der det også er frisør. Like over gaten er det Circle K bensinstasjon og bussterminal. Bussterminalen er et knutepunkt for lokale og regionale busser, og her stopper blant annet busser i retning Oslo og Kristiansand. Kjører du bil er det få minutters kjøring fra boligen til påkjøring til E18.

Tomt

Areal: 893 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er felleseiet med nabo. Med utgang fra stuen er det tilgang til stor terrasse med levegg mot nabo. I hjørnet er det murt peis som gir deg både varme og hygge på kjølige kvelder, eller mulighet for pølsegrilling vinterstid. Over sittegruppen er det montert terrassemarkise. På siden av boligen er det gressplen og plass til f.eks trampoline.

Parkering

Godt med parkeringsmuligheter i gruset gårdsplass utenfor boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.10.93. Ferdigattesten gjelder tomannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. I byggetegninger og seksjonering er det angitt at boligen har tre soverom i 2. etasje. Dagens hovedsoverom er opprinnelig delt i to. En slik løsning er mulig å re-etablere. Det er også vist til at dagens kontor var tiltenkt bruk som baderom.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, felles avkjørsel og frisiktsone, tilhører reguleringsplan Skjelsvik - Mule, datert 21.05.1987.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 21.05.1987.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1993/15365-2/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 17.11.1993 
Panterett til sameiet for kr 5.000 som sikkerhet for fellesutgifter
Prioritet etter 1. gangs kjøpesum
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/15365-1/101  Seksjonering  
Tinglyst: 17.11.1993 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1995/3066-2/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 09.03.1995 
Rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:58 Bnr:424 Snr:1  
Rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:58 Bnr:424 Snr:2  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24.

Energiattest

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 030 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 030 000,-)) 91 620,- (Omkostninger totalt) 3 121 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 568 pr. år

Felleskostnader

Sameiet har ikke felleskostnader. Tomannsboligen er delt opp i to seksjoner, og hver seksjon betaler for egne kommunale avgifter, bygningsforsikring med mer.

Formuesverdi

Primær: Kr. 700 282,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 521 013,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Østvedthagen 14, Gnr. 58 Bnr. 424 Snr. 1 i Porsgrunn kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Taklampe på kjøkken og i stue medfølger ikke.
Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel kan medfølge etter egen avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0035

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0035. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,5%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3057334