Sentrum av Lillesand

Østregate 7

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
103 450 kr
Totalpris
3 693 450 kr
Formuesverdi
623 711 kr
Formuesverdi sekundær
2 370 100 kr
Felleskostnader
1 650 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1988
Internt bruksareal (BRA‑i)
87 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Tomteareal
336 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Romslig 3-roms selveid toppleilighet med stor takterrasse og panoramautsikt over sjøen og innseilinga - Heis i bygget

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger nydelig plassert i 3. etg (toppetasjen) like ved heisen. Fra 1. etasje går det heis direkte opp til leilighetens etasje. Leiligheten ligger flott til med fantastisk utsikt mot sjøen, Saltholmen fyr og innseilinga. Praktisk og funksjonell leilighet med unik beliggenhet midt i Lillesand sentrum.

3. etasje:

Entré, gang med skyvedørsgarderobe og utgang til balkong med ettermiddags/kveldssol, stue med god plass for spisestue og med nydelig sjøutsikt, flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, 2 gode soverom og romslig innvendig bod.
Det er i tillegg store bortsettingskott i knevegger.

Trapp fra felles gang opp til takterrassen i 4. etg.

Leiligheten har også enerett til å benytte halvparten av takterrasse hvor man har en fantastisk utsikt til sjøen og panoramautsikt over Lillesand. Denne utsikten må oppleves for å få det rette inntrykket. På takterrassen har man sol fra tidlig morgen til sen kveld. Denne leilighetens andel av terrassen er på ca. 36 kvm. Det er trapp opp fra felles gang opp til takterrasse i 4. etg.

Trenger oppussing!

Umiddelbar nærhet til sjø og alle byens fasiliteter!

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, samt elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Leiligheten er beliggende i Lillesand sentrum like ved Ketil Moes plass (gamle bankplassen). Inngang er fra Østregate.

Parkering

Sameiets leiligheter snr. 1 og snr. 2 disponerer ifølge selger en parkeringsplass ved inngangspartiet. Her gjelder "først til mølla" prinsippet. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i Lillesand sentrum hvor det er et godt utvalg av diverse butikker, restauranter og kafeer. Flotte turområder,
badeplasser og parker er også beliggende i gangavstand fra leiligheten. Med nye E-39 er det kun ca. 15min kjøring til Sørlandsparken, og ca. 25min til Kristiansand sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål, tilhører områdeplan for Lillesand sentrum - Sentrumsplanen, datert 16.11.2016. Deler av eiendommen er regulert til gatetun (8 kvm) og bevaring kulturmiljø (328 kvm). Planer under arbeid i nærheten: Lillesand Sparebank - detaljregulering. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
01.08.1834 - Dokumentnr: 900024 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
07.01.1837 - Dokumentnr: 900002 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
01.09.1856 - Dokumentnr: 900032 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
08.09.1988 - Dokumentnr: 6655 - Sameieavtale. Gjelder denne registerenheten med flere.
28.11.1988 - Dokumentnr: 8775 - Bruksrett. RETTIGHETSHAVER: Seksjon nr. 1 og 2. til terrasse i 4. etg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Kommentar konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 89 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 9 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 103 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 06.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 04.04.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i loftsetasjen i Gamle Postgården som ble oppført i ca. 1856, og del av felles tak terrasse tilhører leiligheten med tilgang via bratt innvendiig trapp i felles gang
ved leligheten. Leiligheten ble renovert i 2005 etter at det var brann i bygningen, bla. innvendige overflater, baderommet, kjøkkeninnredningen, el-anlegg m.m. En bør merke seg at
bygningen er gammel, nesten 170 år og at leiligheten inneholder bygningsdeler i fra byggeår. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
Utvendig > Vinduer.
Utvendig > Dører.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Overflater.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Innvendige trapper.
Innvendig > Innvendige dører.
Våtrom > Loftsetasje > Bad > Overflater vegger og himling.
Våtrom > Loftsetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Kjøkken > Loftsetasje > Kjøkken > Overflater og innredning.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Vaskemaskin følger også med.

Diverse

Det er montert heis i bygget.

Byggeår: Grunnmuren (bygningen) er fra 1856. Leiligheten ble bygget i 1988, og totalrenovert i 2005 etter brann i bygningen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
01.08.1834 - Dokumentnr: 900024 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
07.01.1837 - Dokumentnr: 900002 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
01.09.1856 - Dokumentnr: 900032 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Feste- /grunnavgift oppgitt i annet en norske kroner.
08.09.1988 - Dokumentnr: 6655 - Sameieavtale. Gjelder denne registerenheten med flere.
28.11.1988 - Dokumentnr: 8775 - Bruksrett. RETTIGHETSHAVER: Seksjon nr. 1 og 2. til terrasse i 4. etg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 9 385. Beløpet inkluderer eiendomsskatt og vann- og avløp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: B3606041-415C-4CB4-B3B4-CB4E8B78E6D4 Kategori: