Lund

Østre ringvei 19

Prisantydning
5 790 000 kr
Omkostninger
156 620 kr
Totalpris
5 946 620 kr
Formuesverdi
639 207 kr
Formuesverdi sekundær
2 301 146 kr
Kommunale avgifter
14 284 kr / år
Byggeår
1946
P-rom
157 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
139 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Flott rekkehus over 4.etasjer med attraktiv og sentral beliggenhet midt på Lund. Stor, solrik uteplass med utestue!

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren v/ Johan R. Elieson har gleden av å ønske velkommen til visning av Østre Ringvei 19! En flott, innholdsrik bolig over fire etasjer med attraktiv og sentral beliggenhet i hjertet på Lund.

Boligen går over fire etasjer, med følgende innhold.

Fra et innbydende inngangsparti er det adkomst til boligens hovedetasje. I gang/ entré er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg skoene. Videre inn mot stuen hvor det er plass til stor sofa med tilhørende møblement og videre inngang til kjøkkenet. Kjøkkenet er fra 2017, levert fra Strai. Her er det rikelig med benke- og skapplass. Integrerte hvitevarer som kjøleskap/kombiskap, kaffemaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin medfølger boligen. På kjøkkenet er det plass til stort spisebord og utgang til solrik uteplass. Det er installert ny varmepumpe i 2021 på kjøkkenet. 

Videre opp til boligen 2. etasje. En inneholdrik etasje med hele fire soverom, baderom og trapperom. Soverommene har alle plass til seng med tilhørende møblement og garderobeskap. Lekkert baderom oppusset i 2017 som inneholder toalett, dusjhjørne og servant med oppbevaring.

I 3. etasje/ loft er det et stort fleksible rom som passert utmerket som tv- stue, kontor, lekerom mm. Bod for oppbevaring

Underetasjen har godt med lagringsplass i boder, kjellerstue, baderom samt vaskerom. Kjelleren ble innredet i 2013.

Uteplass på begge sider av boligen. Uteplassen på baksiden av boligen er usjenert og svært solrik. Her er det utestue, samt god plass til flere sittegrupper, grill og det man måtte ønske.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 165 kvm Sekundærrom: 8 kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etg./Kjeller 49 m²  - 1. etg. 48 m²  - 2. etg. 48 m² - Loft: 20m2.

P-rom u.etasje/kjeller: Trapperom, gang, bad, vaskerom, kjellerstue, vindfang
S-rom u.etasje/kjeller: Bod
P-rom 1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, trapperom
P-rom 2. etasje: Trapperom, gang, soverom x 4, bad
P-rom loft: Trapperom, innredet rom
S-rom loft: Bod
NB: Loftsbod er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde.

Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1946 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmepumpe på kjøkken fra 2021. Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Feierapport: Det er registrert 2 avvik - det gjelder: Røykløp.
1.25: Slitte fuger og skader på innsiden av skorsteinen. Skorsteinens helhetlige tykkelse er derfor ikke lenger er som forutsatt.
2.18: Skorsteinen mangler inspeksjonsmulighet på 1 side i første etasje og 2 sider i andre etasje ettersom at den er kledd inne. En teglskorstein må oppstilles slik at alle yttersidene som er direkte tilknyttet røykløpet er tilgjengelige for inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker i skorsteinen. Det er ikke tillatt å bruke kledninger, belegg eller tapeter som skjuler tegloverflaten for inspeksjon med hensyn til sprekker. Tynne papirtapeter, som eventuelt vil sprekke opp sammen med skorsteinen, kan likevel brukes. Vil også nevne at skorsteinen er kledd inne med brennbart materiale. Avstand fra brennbart materiale skal være minimum 23 cm fra innsiden av røykløpets indre flate. Det må derfor dokumenteres at denne avstanden er holdt.
Det er ikke peis i boligen i dag.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 24.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > 3 takvinduer: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Kostnadsestimat : Under 10 000
Utvendig > Terrassedør på kjøkken: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk.
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Fuktighet registrert i grunnmuren.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2: Dugnad fra faglært elektriker. Arbeid utført av Byggefirma Helge Mushom , Olto vvs, Murerfirma Yngvar Knutsen.
Pkt 2.1: Badet i 2.etasje ble revet og oppgradert i 2017.
Pkt 4: Ble lagt ny strømpe i avløpsrør under hele rekken. Arbeid utført av Norva24.
Pkt 7: KRS Brann og redning meldte to avvik ved befaring, april 2022. Avvik er ikke utbedret, men vedfyringsovn er fjernet.
Pkt 8: Noe skjevhet i gulv i 2. etasje.
Pkt 11: Elektroarbeid på kjøkkenet og uteområdet er utført ved egeninnsats og av faglært elektriker (dugnad).
Pkt 12: Gjennomført elsjekk april 2022 av Elektrotema AS.
Pkt 16: Bygget ny terrasse på baksiden ved egeninnsats.
Pkt 18: Kjeller ble gravd ut og innredet av tidligere eier.
Pkt 18.1: Søkt og godkjent i 2017.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Attraktiv og meget sentral beliggenhet i midt i hjertet på Lund. Ca. 1 km til Universitetet og ca. 2 km til Kristiansand sentrum. Fra boligen har man stort sett alt man trenger innen gang/sykkelavstand. Rikelig med dagligvareforretninger, Sør Arena, barne- og ungdomsskole, barnehage, bussmetro med hyppige avganger, Bertesbukta med småbåthavn og sommerliv, samt Jegersberg med fantastisk turterreng og lysløype. Ellers er område behagelig, stille og rolig til så sentrumsnært og være.

Tomt

Areal: 139 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering etter områdets gjeldene bestemmelser

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest på bruksendring av loft og kjeller fra tilleggsdel til hoveddel datert 03.05.2017. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

VA-Rehabiliteringsaken er avsluttet, og felles slamavskiller for Østre ringvei 11-29 og 31-49 er kortsluttet.
Pålegg om reparasjon av vannledning er avsluttet.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Hensynssone: gul støysone. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 10830 Tinglyst: 21.07.2017 - Bestemmelse iflg skjøte

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei
 

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 156 620,- (Omkostninger totalt) 5 946 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 284 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2.666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.274,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 639 207,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 301 146,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Østre ringvei 19, Gnr. 152 Bnr. 1790 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, kaffemaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin. Lite garderobeskap på soverom i 2. etg. medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0492

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0492. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3.990)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 790 000,-) (Kr.77.000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.105.975)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3054638